Kremy pod oczy

Filorga Optim - Eyes Krem pod oczy przeciw cieniom, obrzękom i zmarszczkom

Filorga Optim Eyes Pielęgnacja Konturu Oka 15ml

• 16 czerwca 2023 o 11:31
    Naprawdę świetny kremik
    Krem stosuję od niedawna i muszę przyznać, że mile mnie zaskoczył. Pięknie pachnie, łatwo się rozprowadza. Stosuję na wieczór, a skóra wokół oczu rano naprawdę wygląda na wypoczętą bez worków, opuchlizny czy zasinień. Jeśli chodzi o zmarszczki to chyba trochę za krótko stosuję aby widzieć efekty ale po wielu wypróbowanych produktach pod oczy ten krem to zdecydowany faworyt wart swojej ceny!
  • 19 lutego 2021 o 18:34
    bardzo przyjemny krem pod oczy
    Od próbki tego kremu zaczęła się moja przygoda z Filorgą. Krem w próbce mnie zachwycił, cena w Polsce odstraszała od kupna. Kupiłam go w Brukseli, bo w euro nie miał tak zaporowej ceny. Krem jest bardzo przyjemny w użyciu. Dla mnie (60 plus) na dzień, bo na noc wolę coś treściwszego. Krem jest lekki, dobrze się wchłania i pozostawia długotrwale nawilżoną skórę pod oczami. Nie podrażnia. Dobry pod makijaż. Działania przeciwzmarszczkowego nie zauważyłam (krem wizualnie zmniejsza drobne zmarszczki). Krem zawiera wiele składników aktywnych, w tym peptydy, których działanie coraz bardziej zaczynam doceniać. Krem można trzymać w lodówce, co pewnie zwiększa jego działanie przeciw obrzękowe. Dla mnie obrzęki nie są problemem, więc trzymam krem w łazience. Opakowanie szklane. Oczywiście większość dermatologów twierdzi, że kremy pod oczy zupełnie nie są potrzebne, bo w zasadzie każdy krem do twarzy nadaje się pod oczy. Szanuję profesjonalną wiedzę, ale kremy pod oczy lubię i zawsze kupuję i używam. Czy polecam krem Filorga? To bardzo dobry krem. Jeśli dla kogoś cena nie ma znaczenia to warto spróbować. Ale można też kupić inny dobry, a znacznie tańszy krem pod oczy.
    Zalety:
    • dobry skład - wiele składników aktywnych
    • bardzo dobrze nawilża
    • znakomity pod makijaż
    • nie podrażnia
    Wady:
    • dość wysoka cena
    emiforg
    21 marca 2018 o 13:30
    Idealny
    Lekki przyjemny w konsystencji. Natychmiastowa ulga skory po oczami. Użyteczny aplikator. Łatwo się nakłada i można zabrać w podróż. Bardzo ładnie wygładza skore.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Chłonie w dkore szybko wiec można użyć pod makijaż
    • Bez zapachu
    • Można stosować rano i wieczorem
    Wady:
    • Cena, niestety bardzo drogi
    W strefie wolnocłowej
  • 20 stycznia 2018 o 9:33
    Delikatny
    Uważam go za idealny "pierwszy krem pod oczy" dla osób, które nie mają oznak starzenia wokół oczu, ale czasem pojawiają się opuchnięcia lub skóra lekko się odwadnia. Lekki, przyjemny, szybko drenuje i usuwa opuchnięcia oraz cienie. Lubiłam go lata temu, kiedy od kremu pod oko oczekiwałam tylko nawilżenia i redukcji oznak zmęczenia. Po 30stce - za słaby ;)
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nie rozmazuje się na nim makijaż oka
    • szybko się wchłania
    • u mnie redukcja opuchnięć - maksymalnie szybka!
    • nie koliduje z soczewkami kontaktowymi
    Wady:
    • Nie polecam dla osób, które chciałyby nim zredukować drobne zmarszczki czy poważniejsze objawy starzenia. Jest po prostu na to za słaby.
  • 23 marca 2015 o 14:20
    Bez rewelacji
    Poniewaz z marki Filorga mam 2 swoje KWC, sprobowalam tego kremu z wielka nadzieja na moj nastepny hit. I niestety, rozczarowanie. Lekko nawilza, mily zapach i niestety rzadnych korzysci wiecej nie zauwazylam. Ani nie pomogl na opuchlizne, nawilzenia tez oczekiwalam lepszego, a na zmarszczki mimiczne nie zauwazylam rzadnego dzialania. Biorac pod uwage wysoka cene i super dzialania kilku innych kosmetykow Filorgi, oczekiwalam duzo wiecej. Używam tego produktu od: krócej niż pół roku Ilość zużytych opakowań: mniej niż 2