Kremy pod oczy

Soraya Rosarium, Przeciwzmarszczkowy różany krem pod oczy

• 18 listopada 2022 o 22:01
    Poprawny krem bazowy na dzień lub jako serum dla młodych lub mało wymagających cer
    Krem kupiłam gdy jeszcze był w Rossmannie. Po jego wycofaniu trudno będzie go kupić stacjonarnie. A szkoda, bo jest bardzo poprawnym kremem bazowym, który można stosować zarówno jako jedyny krem na dzień jak i serum. Dobrze współpracuje z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi jak i makijażowymi. Byłam zaskoczona, że mimo pochodzenia z serii różanej, tą różą nie pachnie. Ale to dobrze, bo nie podrażnia. Ja jednak wolę lekko pachnące kosmetyki. To jest kwestia osobistych preferencji. Krem jest bardzo przyjemny w stosowaniu. Skład ma ciekawy, jednak wydaje się mało skuteczny. Obietnice producenta są na pewno mocno przesadzone. Ja dodatkowo nie wierzę w działanie kofeiny, która wg mojej wiedzy ma zwyczajanie za dużą cząsteczkę, żeby skutecznie przenikać. Już prędzej mogę ocenić, że działanie na mikbiomom - post i pre-biotyczne - może być odczuwalne, bo skóra wokół oczu jest wyraźnie w dobrej kondycji. Nie jest podrażniona, jest odpowiednio nawilżona i elastyczna. Dla mnie ten krem naprawdę jest produktem uniwersalnym i bardzo poprawnym. Oczywiście bez rewelacji. Lecz czasami i takich właśnie potrzebujemy, szczególnie dla młodych skór. Szkoda, że producent wycofuje tę serię. Bo też była niskobudżetowa a stosunek jakości do ceny jest wysoki. Jeżeli uda się kupić na jakiejś wyprzedaży dla niewymagających cer warto!
    Zalety:
    • daje dużą przyjemność w stosowaniu, lekkość i nawilżenie na dzień lub jako serum pod bardziej okluzyjno-odżywczy krem
    • dość odżwcza a jednocześnie sredni lekka i dobrze się wchłaniająca konsystencja
    • nie roluje się
    • dobrze się aplikuje i szybko wchlania
    • względnie wydajny
    • praktycznie bezzapachowy
    • przyjemna sensorycznie, lekko matowa tubka
    • praktyczny aplikator z długim dziubkiem, optymalnie dozuje produkt
    • 97% składników pochodzenia naturalnego
    • estetyka opakowania - zarówno kartonika jak i tubki
    • wydłużone PAO - 12 m-cy
    • kartonik z recyklingu
    • bardzo niska cena vs jakość
    Wady:
    • nadmiarowy kartonik
    • przesadzone obietnice marketingowe
    • bardzo długi gwint, przez co odkręcanie i zakręcanie zakrętki trwa wieki
    • zmniejszona dostępność
  • 3 października 2022 o 12:57
    Bardziej dla zapobiegania
    Jestem przed trzydziestką i nie posiadam zmarszczek czy podrażnień w strefie wokół oczu. Stosuje krem żeby zapobiegać powstawaniu zmarszczek w przyszłości, stawiając na nawilżenie skóry wokół oczu. Krem jest poprawny - nawilża skórę, nie powoduje szczypania oczu czy podrażnień. Uważam, że przy widocznych zmarszczkach potrzebny jest produkt "większego kalibru". Krem nie ma zapachu, jest lekki w konsystencji, szybko się wchłania i nadaje się pod makijaż. Plus za naturalny skład oraz wygodną, higieniczną tubkę. Warto spróbować jako pierwszy krem pod oczy :)
  • 21 marca 2022 o 7:41
    Po prostu dobry
    Nie mam zbytnio wymagającej skóry wokół oczu. Krem jest lekki dzięki czemu nie obciąża skóry. Szybko się wchłania i dobrze nawilża skórę. Sprawdza się również pod makijaż. Krem jest bez zapachu. Opakowanie to wygodna tubka. Plus za skład który jest w większości naturalny.
    Sunny_M
    25 lutego 2022 o 23:45
    Delikatny i dobry na początek
    Jest to mój pierwszy krem pod oczy. Naczytałam się, że warto o okolice oczu zadbać, mimo że używam dobrych kremu do twarzy, postanowiłam go spróbować. Może nie odmienił znacząco mojej cery, to jestem zadowolona z jego stosowania. Mam wrażenie, że moja skóra wokół oczu stała się rozjaśniona z wyrównanym kolorem i świetnie pracował z kosmetykami do makijażu. Jestem z niego zadowolona, lekka konsystencja bardzo wydajny. Ostatnie użycie mnie zaskoczyło i całą twarz nim wysmarowałam. Szybko się wchłania więc rano pod makijaż polecam. Nawet kremy SPF się na nim nie rolowały. Bardzo fajny dla mnie krem pod oczy na początek :)
    Zalety:
    • dobra praca z skórą i kolorowymi kosmetykami
  • 10 stycznia 2022 o 12:55
    Przeciętniak
    Po przetestowaniu kremu Soraya Plante skusiłam się na ten. Niestety nie sprawdził się i zawiodłam się. Jest bardzo przeciętny, nie czuję po jego użyciu fajnego nawilżenia jak w przypadku kremu pod oczy z serii Plante. Zużyje go pod makijaż, ale wiecej już go nie kupię.
    Zalety:
    • nadaje się pod makijaż
    • niska cena
    Wady:
    • bardzo lekki ( dla mnie za lekki)
    • nie czuć nawilżenia

Zobacz także inne Kremy pod oczy