Kremy pod oczy

Revox Just, Eye Care Fluid Różany krem pod oczy

• 1 kwietnia 2024 o 11:41
    dobry produkt za niewielką cenę
    Od dłuższego czasu miałam okazję testować krem pod oczy od Revox który znajdziecie w drogerii hebe. Produkty tej marki nie należą do drogich ale są bardzo skuteczne. Czy kupię jeszcze ten produkt ? zdecydowanie tak moja skóra wokół oczu była bardzo sucha i cienka, pozbawiona blasku. Krem ten a raczej konsystencja serum sprawiła, że moja skóra pod oczami nabrała życia czyli była miękka nawilżona oraz promienna. Konsystencja tego serum bardzo dobrze wsiąkała w skórę wręcz piła ją. Produkt ten nie roluje się pod makijażem dobrze dzięki czemu możemy używać go bez obaw przed wyjściem. Nie podrażnił oczu i nie spowodował żadnych innych negatywnych dolegliwości. Produkt wart uwagi.
    iLady
    28 lutego 2024 o 10:43
    Spoko
    Od dłuższego czasu stałam się fanką produktów z Revox i tutaj też jestem raczej zadowolona. Sam produkt to bardziej serum jak krem, ale mi to akurat bardzo odpowiada bo nie lubię przesadnej tłustości kosmetyków. Jest on odczuwalnie lekki i delikatny w dotyku, nadaje się bardzo dobrze do wklepania i wchłania się bardzo szybko. Fluid jest zasadniczo wydajny, pompka działa jak należy a sam efekt jego działania daje całkiem fajne wygładzenie. Może mógłby mieć trochę lepsze nawilżenie, ale poza tym wad nie stwierdzono :)
  • 25 sierpnia 2023 o 10:35
    Jest ok
    Ogólnie krem jest bardzo przyjemny, dobrze nawilża, zostawia skórę ukojoną, fajnie na nim układają się korektory. Jednak rozświetlenia czy rozjaśnienia cieni to nie widzę, a już kończę opakowanie.
    Drogeria Super-Pharm
    shewild
    1 lipca 2022 o 12:51
    Lekkość to jego drugie imię
    Myślę, że jeśli chodzi o ten produkt to wkradło się tutaj trochę nieporozumienia i może to być skutek niedokładnego tłumaczenia. Według opisu producenta, to jest właśnie "fluid", a może i "serum" - czyli lekka i nieobciążająca konsystencja, ale na pewno nie jest to "krem" w tradycyjnym rozumieniu. Nawet na swojej stronie anglojęzycznej producent nigdzie nie używa słowa "krem" w opisie, tylko wszędzie "fluid". Zresztą z tej samej serii jest również dostępny krem w słoiczku i on już jest klasycznym kremem pod oczy. Ja w każdym razie nie używałam tego produktu jako kremu pod oczy, bo w takiej roli byłby dla mnie zdecydowanie za lekki. Stosowałam go jako serum (i tak będę się do niego odnosić w dalszej części recenzji) jakiś czas przed nałożeniem właściwego kremu pod oczy. Konsystencja produktu faktycznie przypomina lekki fluid w białym kolorze - jest dość lekka, taka "puchata", w kontakcie ze skórą nawet nabiera nieco wodnistości i w takiej formie można ją wsmarować albo wklepać. Wchłania się naprawdę szybko, u mnie (a mam raczej normalną skórę pod oczami, z tendencją do przesuszenia) praktycznie w ogóle nie zostawiało żadnej wyczuwalnej warstwy. Na początku skóra była jakby wilgotna, a po paru chwilach wszystko się wchłaniało do zera. Serum ma bardzo delikatny zapach, praktycznie go nie czuć. Jak powąchamy z bliska to można wyczuć subtelny aromat róży, ale jest bardzo ulotny i przy nakładaniu już wietrzeje. Opakowanie jest bardzo wygodne, pompka działa wzorowo, chociaż jest z nieprzezroczystego plastiku, przez co nie widać kiedy się kończy. Jednak nie trzeba się tym bardzo martwić, bo serum ma pojemność 30 ml, a na produkt do pielęgnacji skóry pod oczami to według mnie bardzo dużo. Ja przy codziennym stosowaniu zużyłam serum pewnie w jakieś 4 miesiące. Jako serum oceniam ten produkt całkiem przyzwoicie. Wolałabym na pewno żeby dawało większą ulgę skórze, bo przez szybkie wchłanianie miałam wrażenie, że skóra potem i tak jest sucha (i dlatego za każdym razem nakładałam potem krem). Lubię jak po użyciu serum zostaje na nim bardzo delikatna aksamitna warstwa, czuję wtedy ukojenie i ulgę. Serum nawilża w bardzo podstawowym stopniu, fajnie wygładza, skóra wygląda po nim na zadbaną. Dzięki swojej lekkiej formule na pewno dobrze się dogaduje z innymi produktami pod oczy - nic się nie roluje, skóra nie jest przeciążona, makijaż ładnie wygląda. W zasadzie z działania nic więcej nie zauważyłam, trochę mi brakowało czegoś jeszcze co sprawiłoby, że chciałabym powtórzyć zakup. Mogę polecić używanie serum zamiast standardowego kremu w upalne dni - fajnie pielęgnuje i dba o skórę, ale nie obciąża. To chyba jego największa zaleta i w sumie odkryłam ją przypadkiem, jak czułam, że w upały skóra pod kremem się poci i nie oddycha. Na gorące dni - to fajne rozwiązanie, w inne pory roku - trochę zbędny produkt, no chyba, że dla właścicieli tłustej cery, którym przede wszystkim zależy na lekkiej formule.
  • 20 kwietnia 2022 o 21:34
    Nie dla mnie
    U mnie się niestety nie sprawdził. Skóra miała być nawilżona i promienna, a stało się wręcz odwrotnie. Moja skóra, w miejscach nakładania kremu stała się sucha. Pojawiło się to po 2 tygodniach stosowania. Nie wiem czy to jakaś reakcja alergiczna czy może reakcja w kontakcie z innym produktem, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Pamiętajmy więc o próbach uczuleniowych i obserwowaniu działania nowych produktów :)
    Zalety:
    • Cena, pojemność
    Wady:
    • Uczulił, wysuszył zamiast nawilżyć

Zobacz także inne Kremy pod oczy