Kremy pod oczy

Naturikke Krem pod oczy i na powieki z naturalnym kwasem hialuronowym

• 11 stycznia 2023 o 21:34
    Janda się nie popisała
    Krem ten otrzymałam w prezencie i bardzo się z tego ucieszyłam, bo właśnie się przymierzałam do kupna czegoś pod oczy. Przyznam się bez bicia, że jest to ta kategoria kosmetyków, za którą jakoś szczególnie nie szaleję i nie mam nie wiadomo jakich wymagań, zazwyczaj wystarczy mi aplikacja zwykłego kremu do twarzy - produkt ten nie miał więc w teorii zbyt trudnego zadania, aby mnie zadowolić. Ale tak się niestety nie stało. Kosmetyk spod szyldu Krystyny Jandy, która mam wrażenie, że chce aby jej kosmetyki uchodziły za wyższą półkę, tymczasem nie różnią się niczym od zwykłych drogeryjnych. Zacznę od opakowania, które jest fatalnej jakości. Zdzierają się napisy, nakrętka jest krzywa, słoiczek nieszczelny i wykonany z kiepskiego plastiku, popękało, mimo, że nie zabieram go ze sobą poza dom. Jedyny plus to tylko ładny, ciemnozielony kolor ze złotymi napisami - lubię takie połączenie. Zbędny kartonik - powinno się od nich już odchodzić. Zapach jest po prostu zwyczajny, taki "kosmetykowy", nic szczególnego. Krem ma dość gęstą konsystencję, jest biały. Wyglądał mi na treściwy, ale przy zetknięciu ze skórą staje się rzadki i trzeba porządnie go wklepać. Po nałożeniu wyparowuje w oka mgnieniu. Mam wrażenie, że ile bym go nie nałożyła, tyle skóra wypije. Efekty są...a jakoby ich nie było! Serio, nie widzę różnicy czy nałożyłam ten krem czy go nie nałożyłam. Uważam, że nie po to dokładam sobie dodatkowy krok w pielęgnacji, żeby nie zauważać różnicy, więc nie rokuje to naszej dalszej współpracy. Niewydajny, nieskuteczny, w kiepskim opakowaniu i pewnie nie kosztuje 10 zł. Nie polecam, nie jestem zadowolona.
  • 8 grudnia 2022 o 8:21
    Szału nie ma
    Krem pod oczy marki Naturikke znalazłam w sklepie z 1000 i 1 drobiazgów,był w cenie 10 zł więc wylądował oczywiście w koszu ale tym zakupowym wraz z wersją kolagenową,w sumie od kremu za 10 zł nie powinnam oczekiwać cudów i młodszej skóry pod oczami o 20 lat ;) ale były w mojej kosmetyczce takie kremy które za taką cenę zdziałały cuda i przebiły niejeden wysokopółkowy kosmetyk. Moja skóra pod oczami z racji wieku ( 45 lat) nie jest już doskonała,mam zmarszczki, cienie,zasinienia,często też ta okolica bardziej mi się przesusza,po nieprzespanej nocy poduszeczki pod oczami to norma :/,dlatego w specyfiku pod oczy poszukuję wszystkiego co pomogłoby na moje bolączki ;) czyli ma nawilżać,odżywiać,działać przeciwzmarszczkowo napinać,liftingować,usuwać zmęczenie i odświeżyć spojrzenie czyli zniwelować cienie i opuchnięcia …ehh dużo tego :D. Mały słoiczek w kolorach zieleni został zapakowany w kartonik,na kartoniku podano działanie,skład oraz wszelkie niezbędne informacje, data zużycia od otwarcia to 6 miesięcy. Krem na początku stosowałam tylko przy wieczornej pielęgnacji na powieki oraz pod oczy, ma on lekką przyjemną konsystencję,nie maże się ani nie rozwarstwia,delikatnie wygładza i nawilża okolice oczu,przy systematycznym stosowaniu niestety ale oprócz powierzchownego nawilżenia nie zaobserwowałam nic poza tym,dlatego z jednej strony czuję rozczarowanie a z drugiej nie szkoda mi 10 zł,aby przetestować krem. Producent zaleca krem dla kobiet w przedziale wiekowym od 30 lat do 60 lat,no niestety ale po zdenkowaniu słoiczka stwierdzam że owszem może być przeznaczony,ale bardziej dla Pań dobiegających do 30-stki niż po,po prostu on dla dojrzałej skóry która biegnie w kierunku 50-tki jest za słaby.
    Zalety:
    • lekka konsystencja ,nie bieli,nie rozwarstwia się ani nie roluje,nie maże
    • nie obciąża delikatnej skóry pod oczami
    • cena,zapłaciłam 10 zł
    • wydajność,przy codziennym stosowaniu wystarczył na 2,5 miesiąca
    • ładny design
    • skład
    • nie podrażnił,nie uczulił,nie pogorszył kondycji skóry
    • nie powoduje szczypania ani łzawienia w okolicy oka
    • polska marka
    • 98% składników pochodzenia naturalnego
    • widoczne zużycie produktu
    Wady:
    • brak spełnionych obietnic producenta,mam opadające powieki ale nie zaobserwowałam żadnego efektu liftingu
    • nie odmładza spojrzenia,oprócz delikatnego nawilżenia nic mi nie zaoferował
    • nie zmniejszył cieni pod oczami i kurzych łapek,lepsze efekty dawały kremy odżywcze/treściwe przeznaczone do pielęgnacji twarzy
  • 25 czerwca 2022 o 1:29
    Działanie to bajka, niestety moje oczy po nim łzawią.
    Działanie: Naturikke totalnie mnie zaskoczyło! Kupiłam ten krem w ciemno i nie miałam większych oczekiwań - chciałam, żeby skóra pod oczami była nawilżona. I to oczywiście dostałam już po pierwszym użyciu. Niestety dostałam też coś, czego zupełnie się nie spodziewałam - kilka chwil po aplikacji moje oczy zaczęły łzawić i ten efekt utrzymywał się około 30 minut. Nie czułam szczypania czy pieczenia, ale dyskomfort wystąpił. Starałam się nakładać mniej kremu i dalej od powieki, ale nic nie pomagało. Na początku zrezygnowałam z używania kremu rano (makijaż na załzawionymi oku nie wygląda najlepiej), potem coraz rzadziej chciało mi się sięgać po kosmetyk wieczorem. I tak zakończyła się nasza przygoda. Szkoda wielka, bo przy regularnym używaniu skóra pod oczami i na powiece była mega nawilżona, wygładzona, a moje „pierwsze” zmarszczki były mniej widoczne. Czego chcieć więcej? Konsystencja: Z jednej strony krem pod oczy jest dość gęsty i treściwy, z drugiej - ultraprzyjemnie rozprowadza się pod okiem i ładnie wchłania. Nie bieli skóry, pozwala jej oddychać i świetnie sprawdza się pod makijażem. Jest bardzo wydajny, ale termin przydatności do 6 miesięcy daje realną szansę na zużycie. Zapach: Kosmetyk ten ma delikatny, kremowy zapach z „roślinnymi” nutami, ale według mnie nie pachnie niczym konkretnym i ciężki mi ten zapach do czegoś porównać. Opakowanie: Solidny, mały plastikowy słoiczek z tradycyjną zakrętką. Przy tej konsystencji to bardzo dobry wybór, jeśli tylko nie przeszkadza Wam wkładanie palców do słoiczka (posiadaczki długich paznokci na pewno znają ten ból). Wrażenia końcowe: Biorąc pod uwagę działanie kremu - to mógłby być mój ulubieniec! Pięknie nawilża i napina skórę pod oczami, działa jak pielęgnacyjny okład pod oczy. Niestety, łzawienie po aplikacji wyklucza jego używanie…
    Zalety:
    • nawilżenie i wygładzenia skóry
    • szybko się wchłania
    • jest wydajny i ma świetną kosnsystencję
    Wady:
    • to z pewnością bardzo subiektywna sprawa, ale moje oczy łzawiły po aplikacji kremu przez blisko 30 minut
  • 9 kwietnia 2022 o 23:51
    Deliaktny a zarazem bogaty
    Mam 24 lata. Nie mam większych problemów ze skórą wokół oczu. Czasami w trakcie stosowania produktów z kwasami skóra jest lekko przesuszona. Szukam kremów które będą także opóźniały powstawanie zmarszczek wokół oczu. Stosuje go pod oczy i na powieki. Krem ma bardzo przyjemną konsystencję, nie zbyt lekką, nie zbyt tłustą. Dobrze się wchłania. Idealny na noc i na dzień, dobrze się sprawdza pod makijaż (korektor). Skóra pod oczami jest dobrze nawilżona , przyjemna w dotyku. Nie posiadam zmarszczek, więc ciężko ocenić przeciwstarzeniowe i liftingujące działanie kremu ( za kilka lat będzie widać czy kremik pomógł :P). Nie powodował u mnie żadnego podrażniania. Produkt jest bardzo wydajny. Opakowanie w postaci słoiczka, w którym produkt bezpośrednio nabiera się palcem jest mało higieniczne oraz ciężko używa się go z długimi paznokciami. Ładny, delikatny zapach.
    Zalety:
    • nawilża
    • na noc i na dzień oraz pod makijaż
    • wydajny
    Wady:
    • opakowanie nie jest higieniczne, ciężko stosować z długimi paznokciami
  • 15 marca 2022 o 13:05
    Dobry krem, prawie jak wersja z kolagenem.
    Dostałam go od mamy, u której się w ogóle nie sprawdził - powodował ogromne brązowe zasinienia pod oczami - efekt dosłownie jak u pandy. Po odstawieniu kremu wszystko minęło. Ja natomiast nie miałam z nim złych doświadczeń, oprócz jednego - po kilku użyciach zaczęły mi wyskakiwać malutkie twarde krostki w dolinie łez. Utrzymały się przez ok. tydzień. Zrobiłam przerwę w stosowaniu kremu, a gdy ponownie do niego wróciłam, to już nic złego się nie działo. Nie widzę większej różnicy między tą wersją, a kolagenową. Nie licząc tego jednego mankamentu sprawdziły się u mnie identycznie. Mam jeszcze bezproblemową skórę wokół oczu, więc od dedykowanych dla niej kremów oczekuję właściwie tylko nawilżenia, aczkolwiek miło jest, gdy robią coś więcej - np. sprawiają, że moje opadające powieki nie rzucają się w oczy, a skóra wygląda po prostu dobrze. Tutaj to dostałam. Technicznie: jak wspomniałam, w mojej ocenie krem nie różnił się niczym od wersji z kolagenem. Miał taką samą średnio gęstą konsystencję, białawy kolor i ledwo wyczuwalny zapach ryzy papieru. Wystarczyła malutka ilość do użycia. Szybko się wchłaniał zostawiając minimalną warstewkę. Ze słoiczkiem wszystko było w porządku. Cena co do jakości i wydajności nie wypada najgorzej, choć oczywiście warto szukać promocji. Mimo, że krem dobrze mi się sprawdził, to nie wiem, czy kupię go ponownie.