Wody toaletowe damskie

Comme des Garcons Black EDT

• 14 sierpnia 2024 o 23:47
    Ładny zapach
    Perfum ma bardzo ładny zapach, utrzymuje sie na ciele prawie caly dzien ale ogólnie nadaje sie na kazda pore dnia. Idealny na różne okazje. Flakon jest klasyczny czarny. Zapach ma nutę kwiatowa połączona z romantyzmem. Polecam
    • Flakon
    W perfumerii
  • 12 marca 2016 o 23:15
    Krótka historia pewnej znajomości
    "Ożeń się ze mną" -powiedziałam do Blacka przy pierwszej sensownej okazji. Zaczarował mnie już przy pierwszym, przelotnym kontakcie. Niczego nie oczekiwałam- moje serce było zamknięte. Miałam za sobą ...kilkadziesiąt flakonów, setki testów. Odebrałam telefon kaszląc z powodu nadmiaru pieprzu, sypniętego jak zwykle hojną garścią do potrawy,która akurat stała na kuchni i w słuchawce usłyszałam miękki, łagodny i czuły głos. Głęboki. W porównaniu z nim... Leonard Cohen i Piotr Fronczewski mówią obleśnym dyszkantem. Z wrażenia upuściłam słoik z gałką muszkatołową, z cynamonem, rozbiły się w drobny mak, brunatny pył wirował, rozsypały mi się liście laurowe, nerwowo się zaśmiałam- choć nie wiedziałam jeszcze, że mogę rozmawiać z mężczyzną mojego życia. Po prostu jestem nadmiernie wrażliwa na urodę męskiego głosu. "Czarujący", pomyślałam, i kaszląc, w pyle przypraw przeszłam lekko przez meandry skomplikowanej konwersacji. Poszło szybko- po paru tygodniach już wiedziałam, że Black przynosi osobliwe prezenty. Worki z korą brzozową, którą rozpala w kominku. Smugi dymu- nie lubi zamykać drzwiczek do kominka. Lubi natomiast czarne słodycze- obżera się lukrecją, zasypuje mnie pierniczkami. Mówi głosem, który stopniowo zamienia się w woal. W delikatne, czułe murmurando. Moc i delikatność to oksymoron, który najlepiej opisuje Blacka. Początek, pomimo dużej ilości przypraw był łagodny, ale kiedy dołączą do niego mocne, niekościelne kadzidło, palona brzoza i kiedy zaczyna silnie dymić, dym ma charakter korzenno-lukrecjowy, prawie chrupiący. Przyprawy układają się równie miękko, jak serce Black Tourmaline, równie rockowo, równie głośno, symfonicznie; to akord kojący, ale i bezwględnie biorący odbiorcę w posiadanie. Jak pięknie zaśpiewana rockowa ballada. W godzinach zamknięcia klubu rockowego, nad ranem, ja w mojej ulubionej skórzanej ramonesce, pachnąca lekko dymem, słonawą skórą, no i.. on. Towarzyszy nam głęboki schyłek bazy - wspomniany już wyżej piernikowy pył, i gorący, rozpalony popiół. Tańczymy, chodzimy, palimy, pijemy- ot, tak. Black, jako jeden z nielicznych, nie waha się powiedzieć, że moja uroda go urzeka. Jest z nim lekko i łatwo- kocha mojego ducha, a nawet moje ubrania. Przesiąknięte lukrecjowym i odrobinę syntetycznym dymem. Dzięki nowoczesnym syntetykom, do których nie odnosi się pogardliwie, Black nie udaje starszego, niż jest. Co może być dalej? Ja plus utalentowany mężczyzna z pięknym głosem, i imprezy do rana? Happy End? No pewnie. Żyjemy długo i szczęśliwie. Mamy dwa flakony. Wszelkie podobieństwa Blacka do Pana Stettke są całkowicie przypadkowe:) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    yvellyn
    3 stycznia 2016 o 13:06
    Black to prawdziwy Black
    To prawdziwa czerń,gęstość i mrok. Określiłabym je krótko drzewo,pieprz i kadzidło. Drzewno dymne,lekko popieliste. Bardzo intensywne i trwałe. Dla mnie to zdecydowanie typowo męski zapach,nie żaden uniseks. I to dla faceta zdecydowanego,silnego,który dobrze wie czego chce od życia. Nie za bardzo je daję radę nosić,ale bardzo je doceniam. Używam tego produktu od: 2lata sporadycznie Ilość zużytych opakowań: odlewki
    Maja102
    22 września 2014 o 15:03
    "Black No.1"
    "Her perfume smells like - burning leaves Everyday is Halloween." To musiało się tak skończyć! Ta nazwa, te nuty, ten mrok... Zapach kojarzy mi się z piosenką "Black No.1" grupy Type o Negative. I choć nie ma w nim palonych liści, o których śpiewał Peter, to jest palone drewno. Piękne, obezwładniające, az chce się co chwile przyciągać nadgarstek do nosa, żeby znów sie zaciągnąć. "Well when I called her evil - she just laughed Well cast that spell on me - boo bitch craft" O taak, Black potrafi zakląć i obezwładnić. Już na początku kadzidło miesza się z pieprzem, jest ostro i niebezpiecznie. A potem zapach przymila się do skóry, kusi i zniewala "She\\\'s got a date at midnight - with Nosferatu" O taak, Black potrafi uwieść. Takiemu Peterowi dałabym się zniewalać. A kiedy gaśnie po kilku godzinach, ne da się o nim zapomnieć i chce się znowu i znowu, a w głowie wciąz pobrzmiewa "Black black black black No. 1!.." "Loving you Was like loving the dead" Zapach na chwile obecną niedostepny, chodzą słuchy, że od początku był planowany jako limitowanka, skazana na szybką zagładę Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: odlewka 10ml i napoczeta własna buteleczka