Olejki do włosów

Bumble and bumble Hairdresser`s Invisible Oil Niewidoczny olejek do włosów

• 9 sierpnia 2022 o 23:50
    Załamka
    Mam włosy długie do pasa, z natury wysokoporowate, gęste, bardzo podatne na puszenie, z naturalnym ombre od słońca = przesuszona wierzchnia warstwa i suche, sztywne końce, jak po lekkim rozjaśnianiu. Włosy muszę myć najrzadziej co drugi dzień. Olejek ma lekką konsystencję i pięknie pachnie - słodko, świeżo i cukierkowo, ale jednocześnie nienachalnie. Niestety tak lekka konsystencja w tym przypadku jest bardzo myląca, olejek ma w składzie sporo emolientów innych niż silikony, co w moim przypadku sprawia, że włosy stają się nieświeże w niektórych miejscach i jeszcze bardziej suche w innych. Dzieje się tak dlatego, że mimo lekkiej konsystencji olejek jest bardzo ciężko rozprowadzić równomiernie na włosach więc mam część pasemek w strąkach i część włosów zupełnie niepokrytych olejkiem. W efekcie włosy wyglądały, jakbym ich nie umyła. W przypadku typowo silikonowych olejków ten efekt się jakoś rozmywał, bo olejki tego typu w końcu się wchłaniały we włosy. W tym przypadku ta tłuste warstwa zostawała na włosach dopóki ich nie umyłam. Prawie cały olejek oddałam osobie z afro na głowie (zachwyconej nim na szczęście). Sama niestety nie byłam w stanie go zużyć.
  • 24 grudnia 2020 o 19:23
    Moje włosy odmówiły współpracy z tym produktem.
    4 recenzje, 4 zachwyty, a u mnie kompletna klapa... Zakupiony w zestawie Bumble and Bumble w Sephorze. Miałam ich kilka kosmetyków i byłam zachwycony, więc wymarzył mi się ten olejek. Cena spora, ale w zestawie z miniaturami szamponu i odżywki, a do tego na promocji dla klubowiczów -20% już nie było tragedii ;) Zamknięty został w przezroczystej butelce o pojemności 100ml z wygodnym dozownikiem, który choć został zabezpieczony nakładką, to jednak nie odważyłabym się go zabrać w podróż ;) Zapach jest delikatny i przyjemny, słodkawy, ale nie ulepek. Po prostu odpowiedni i umilający chwilę nakładania, bo niestety zaraz potem się rozmywa. Niestety moje włosy go absolutnie nie przyjmują! Próbowałam na suche, na wilgotne i na całkiem mokre. 1 pompkę, 2, 3, no bez różnicy, za każdym razem efekt ten sam - tłuste strąki. Ktoś teraz sobie pomyśli - no tak, głupia baba nie umie nałożyć równomiernie, a się za ocenianie bierze... Taaaa, uprzejmie informuję, że ze względu na moje włosy a'la pudelek nakładam na nie różne jedwabie, sera, olejki, czy inne odżywki bez spłukiwania praktycznie od jakiś 20 lat i choć faktycznie na początku się zdarzały wypadki, tak teraz raczej jestem zawodowcem ;) Nie wiem w czym problem, nigdy wcześniej nie miałam takiej sytuacji, by cały olejek zostawał mi na włosach, nie chcąc się wchłonąć. Małą buteleczkę napełniłam sobie tym olejkiem i zabrałam w tropikalne wakacje, wychodząc z założenia, że gdzie jak gdzie, ale przy zasoleniu oceanu, chlorowanym basenie, mocno świecącym słońcu i wszechobecnym piasku no musi się sprawdzić! No nie, nie musi. Dokładnie tak samo się zachowywał jak w Polsce, tłuste strączki i nic więcej. Nie należę do ludzi, którzy się łatwo poddają, więc by nie marnować tak drogiego produktu wpadłam na pomysł olejowania włosów. Nałożyłam, zostawiłam w spokoju, po czym poszłam zmywać. 3 dnia, po kolejnym podwójnym myciu włosów (dodajmy, że szamponem mocno oczyszczającym), moje włosy zaczęły wyglądać jak moje włosy, a nie jak przyklapnięte coś... No kurczę, tyle kasy, tyle nadziei, tyle planów, a ten produkt w moim przypadku okazał się kompletnym bublem! Łącznie zużyłam w ciągu roku 1/3 buteleczki i mam dość, poddaję się, kasa w błoto... Na zużycie mamy 2 lata, wiec resztę zawiozę siostrze, która ma kompletnie inne włosy niż ja, może u niej się sprawdzi, a sama chcę jak najszybciej o tym koszmarze zapomnieć. EDIT: Olejek wylądował u mojej siostry, która ma kompletnie odwrotne włosy niż ja (u mnie kręcone, u niej proste; u mnie puszące się, u niej nie; u mnie grube, u niej normalne) i po paru dniach dostałam SMS, żebym częściej kupowała tę markę, bo z chęcią będzie te cuda przygarniać, a w olejku jest zakochana...
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z dozownikiem
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • tylko jedna pojemność w wysokiej cenie
    • właściwie wszystko od momentu nakładania...
  • 3 czerwca 2020 o 13:10
    Mily kosmetyk
    Jestem zadowolona z produktu, przede wszystkim zwraca uwagę piękny zapach, oraz miękkość i gładkość włosów po zastosowaniu. Włosy wyglądają na zadbane, są podatne przy stylizacji.
  • 21 października 2018 o 12:57
    olejkowy zachwyt
    Jedynym minusem tego produktu jest według mnie jego cena, regularna jest bardzo wysoka, ja swój kupiłam za 60zł, więc do przeżycia. Fajnie, że produkt robi kilka rzeczy jednocześnie. Jestem bardzo zadowolona. -piękny zapach -wydajny -wygodny atomizer -ochrona UV -nawilża suche końcówki włosa -włosy są miękkie -ułatwia rozczesywanie -nie obciąża i nie przetłuszcza
  • 1 lutego 2018 o 18:34
    Najlepszy olejek
    Posiadam ten olejek od około miesiąca. Początkowo obawiałam się zakupu, bo jednak sporo kosztuje. Jednak dostałam próbkę i mogłam go przetestować kilkukrotnie zanim zdecydowałam się na zakup tego produktu. Może zacznę od początku. Mam farbowane rozjaśniane cieniutkie włosy. Końce są zadbane, bo z ty nie miałam problemu. Jednak włosy mam uwrażliwione dość mocno więc są bardzo suche. Ale to nie jest mój jedyny problem. Moja kilkuletnia córka chodzi na basen regularnie. Mimo, że włosy ma piękne długie i niczym nie skażone, to woda chlorowana niestety zrobiła swoje. Córka podobnie jak ja ma cienkie włosy ale ma ich za to bardzo dużo. Przez ciągłe regularne lekcje nauki pływania jej włosy zrobiły się przesuszone na końcach. Dlatego zastanawiałam się długo nad wyborem odpowiedniego kosmetyku do włosów. Sama czytałam wiele różnych artykułów na temat pielęgnacji włosów (córki i moich) ale w zasadzie nic nie skutkowało do końca tak, jak bym sobie tego życzyła. Dopiero ten olejek spowodował, że moje włosy są niesamowicie jedwabne w dotyku a przy tym lśniące. Podobnie w przypadku mojej córki. W końcu jej końce zostały wygładzone i teraz ładnie się prezentują i w kitce i jak zaplotę jej dobieranego. Wcześniej bez tego olejku jej włosy wydawały się na końcach „sianowante”, nieujarzmione, po prostu niestety ale brzydkie. Ale to jak wspomniałam szybciej - to tylko dlatego, że zaczęła chodzić na basen. Natomiast jeśli chodzi o moje włosy, to także zauważyłam znaczną różnicę. Najlepsze efekty osiągam, kiedy myję włosy, nakładam jedną porcję na wilgotne włosy i suszę. Gorzej włosy wyglądają gdy idę w takich mokrych spać, ale tutaj to zrozumiałe, nigdy nie będą gładkie skoro całą noc się gniotą na poduszce. Dlatego też zabiegi te robię rano, przed wyjściem z domu. Wtedy końcówki i włosy są piękne, gładkie, lśniące i miękkie w dotyku. Na razie testujemy produkt od miesiąca. Córce dopiero 6 x użyłam na włosy ale widać duże efekty. Więc produkt ten jest na pewno dla kobiet, które mają naturalne włosy i suche na końcach, bo tutaj efekt jest niezaprzeczalny ale także jest to produkt dla kobiet które rozjaśniają włosy i chcą aby wyglądały pięknie. Jestem zadowolona. Zanim trafiłam na ten produkt przetestowałam wiele różnych innych olejków, niektóre z nich też spisywały się całkiem nieźle (ale zawsze jednak czegoś mi brakowało). Dodam także ,że produkt jest bardzo wydajny. Myślałam że będę musiała dużo używać. Córka ma włosy do pasa i używam 1 pompkę, ja mam włosy długości do łopatek i także używam jedną. Pierwszym razem użyłam dwóch pompek produktu i włosy po prostu miałam jakby tłuste więc śmiało powiem, że ten produkt jest bardzo wydajny. Jestem z niego bardzo zadowolona.
    Zalety:
    • W skrócie:
    • włosy są lśniące, gładkie i miękkie w dotyku
    • bardzo wydajny produkt
    • można stosować na włosy suche naturalne, bez obaw że pogorszy ich stan, on tylko go polepsza
    • zapach prawie niewyczuwalny więc nie drażni
    • ma wiele różnych olejków w składzie (bardzo bogaty skład)
    Wady: