Farby do włosów

Fanola Crema Colore Farba do włosów

notino.pl
Fanola Farba do włosów 100 ml 6.4
hairstore.pl
Fanola Farba do włosów 100 ml 7.1
Bodyland.pl
Fanola Farba do włosów 100 ml 7.44

• 7 października 2024 o 18:02
    Farba do włosów
    Farba do włosów Fanola Crema Colore to znakomity wybór dla osób pragnących uzyskać intensywny i długotrwały kolor. Jej kremowa formuła jest łatwa w aplikacji i dobrze pokrywa siwe włosy, zapewniając jednolity efekt. Farba zawiera składniki pielęgnacyjne, które odżywiają włosy podczas farbowania, co sprawia, że stają się one gładkie i lśniące. Szeroka gama odcieni umożliwia znalezienie idealnego koloru dla każdego. Dodatkowo, zapach farby jest przyjemny, co sprawia, że proces koloryzacji staje się przyjemniejszy. Zdecydowanie polecam Fanola Crema Colore każdemu, kto szuka wysokiej jakości farby do włosów z doskonałym efektem!
    Wady:
    emma-e4
    21 października 2021 o 12:01
    w porządku, ale trzeba odczekać kilka myć
    Używałam koloru 7.1 na włosach naturalnie ciemny blond/jasny brąz, z jaśniejszymi pasemkami, które od słońca troche zrudziały. Siwych włosów mam niewiele, poniżej 10%, ale są dla mnie bardzo widoczne i zależy mi na ich dokładym przykryciu. Farba wyszła ciemniej niż się spodziewałam (oksydant 3%), jak poziom 6. Kolor głęboki, popielaty aż atramentowy. Zresztą przy zmywaniu woda lała się w kolorze fioleto-granato-czerni. I tu zaczynają się schody - zmywanie po farbowaniu trwa w nieskończoność, bo woda ciągle jest lekko zabarwiona. No cóż, trzeba jednak to skończyć i obejrzeć efekt, który był jak wspomniałam ciemniejszy niż chciałam. Jednak idealne pokrycie siwych włosów sprawiło, że machnęłam ręką, niech bedą ciemne. Zaskoczenie przy kolejnym myciu i kolejnym i kolejnym - ciemnoszara woda, czyżby farba zamierzała zmyć się jak szamponetka? I owszem, po 3-4 myciach kolor jest jaśniejszy, idealnie jak docelowy - siwe przykryte, wypłowiałe na słońcu pasemka lekko przyciemnione i schłodzone. Super, tylko dlaczego nie można tak od razu. Włosy wypłukują się co najmniej o 1 ton i lekko ocieplają, popiel nie jest już tak nienaturalny. Po 2 miesiącach od farbowania farba jeszcze lekko się wypłukała, kilka siwych wyszło na wierzch (niemożliwe że to mijaki przy nakładaniu farby, bo nie były wcześniej widoczne.) Jestem więc nastawiona pół na pół, farba się opłaca, nie niszczy włosów, nie są nawet przesuszone po farbowaniu. Używanie jej jest o tyle problematyczne, że trzeba dobrać raczej jaśniejszy kolor. Jest też bardzo gęsta, jak pasta i trudno rozrabia się z oksydantem. Kupię kolejny raz może podwójną naturę, żeby zapewnić maksymalne krycie.
  • 9 sierpnia 2021 o 17:39
    Wypróbowana jednorazowo
    Używa od:próbka
    Nie miałam wtedy żadnej farby fryzjerskiej pod ręką, a na sklepie mieli tylko tę firmę więc spróbowałam. Średnio co 1.5 mies farbowałam włosy na czerwono, więc głównie chodziło tu o odrosty oraz odświeżenie koloru. Sprawdziła się, krycie na odrostach (brąz) bardzo dobre. Włosy odświeżone. Myślę że jako awaryjna farba, będzie dla mnie idealna. (Pamiętajmy o odpowiednim oxydancie).
    Zalety:
    • Idealnie kryje odrosty
  • 10 czerwca 2021 o 16:09
    Moje najnowsze odkrycie !
    Farbę Kupiłam na allegro za około 15 zł za tubkę. Zamówiłam 2 tubki w 2 różnych kolorach +emulsje utleniającą 1l .Za całość zaplaciłam 41 zł więc jest to bardzo niska cena. Oceniać będę więc 2 kolory : -Numer 12.7 -Super blond Platin Irys -Numer 11.2 -Super Blond Platin Perla Moje naturalne włosy są w odcieniu mysiego ciemnego blondu.Mają straszną tendencje do żółcenia i pomarańczowych refleksów. Fanoa spełniła wszystkie moje oczekiwania. Wewnątrz opakowania na kartoniku jest czytelna insteulcja stosowania z którą poradzi sobie nawet laik. Tubka jest bardzo pojemna.100 ml wystarczyło mi na kilka użyć. Farba nie śmierdzi ,ale ma specyficzny zapach.Nie jest to typowy drogeryjny smród amoniaku ale przyppmina mi na początku gume balonową o drażniącym zapachu.Nie jest źle. Farba ma bardzo fajną konsystencje.Gęsta -taką lubię. Użyłam obu odcieni z oksy 9%. Odrost "załapał" bez problemu.Włosy nie są przesuszone ani nie wypadały.Farba nie spowodowala u mnie jakiejkolwiek reakcji alergicznej ani zaczerwienia skory głowy.Wydaje mi się być dość delikatna. Ogólna moja ocena -5. Kolor wyszedl taki jaki chciałam -bardzo bardzo jasny,platynowy z domieszką perły. Sięgne po inne odcienie by sprawdzić jak będą się prezentować. Ogólna ocena -5
    • Efekty po farbowaniu
    • Czytelna instrukcja użycia
  • 2 września 2020 o 21:04
    Była moim KWC ale już nie jest
    Niestety jestem zmuszona zmienić swoją recenzję z 5 gwiazdek na 3. Jestem rozczarowana tą farbą. Była moim KWC przez pół roku. Stale używałam odcienia 10.0 i wychodził piękny bardzo jasny blond dobrze rozjaśniała mój mysi ciemny nakupilam oczywiście na zapas kilka tubek tego odcienia i teraz leżakują... Farba jest przyjemna w aplikacji, nie spływa, nie śmierdzi tak jak inne farby i nie uczulala mnie. Wydawało się że farba idealna... Do czasu. Niestety farba zmywa się szybko z odrostów. Stają się miodowe już gdzieś po 4 myciu włosów. Farbowałam odrosty co miesiąc później częściej i niestety nie wiem co się jest grane ale nie rozjaśnia mi włosów tak jak dawniej a farbę i oksy odważam na wasze dokładnie. Rozczarowana jestem już nie samym faktem że zaczęła słabo rozjaśniać ale tym że wypłukuje się szybciej z moich włosów niż te drogeryjne farby i niech mi ktoś powie że profesjonalne są lepsze... Włosy zawsze pielęgnuje specjalnymi szamponami i odżywkami a blond tak brzydko wygląda już po kilku myciach. Wracam do drogeryjnego Wellatonu.

Zobacz także inne Farby do włosów