Wody perfumowane damskie

Boucheron Place Vendôme woda perfumowana 100ml
Boucheron Place Vendome

• 24 czerwca 2020 o 20:44
    Moje ulubione perfumy
    Jest to kremowy, słodki, orientalny kwiatowy zapach w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Można go nosić wyłącznie w zimnych porach roku. Z 3 zaciągnięciami na mnie (dwa na rękach i jeden na szyi) jestem jego zakładnikiem i nie wiem, może cierpię na syndrom sztokholmski (zakochujesz się w swoim porywaczu), ale zaczynam go lubić coraz bardziej.
    Zalety:
    • wysoka wytrwałość;
    • długość życia
  • 19 stycznia 2020 o 16:17
    Elegancki różowy pieprz...
    Nie zgadzam sie z kilkoma poniższymi opiniami. Perfumy te sa eleganckie i nie sa slodkim ulepem. Wyczuć można rozowy pieprz, roze i kwiat pomaranczy. Perfum nie rozwija sie z czasem a szkoda. Zgadzam sie tylko z opiniami, ze jest bliskoskorny. Przypominam mi i to bardzo perfumy VIP herrera 212. Będzie odpowiedni do pracy jak i na wieczorne wyjścia.
    Zalety:
    • Elegancki i bezpieczny
    • Piękna butelka
    Wady:
    • Szkoda, ze trzyma sie bliskoskory
    epinka
    19 kwietnia 2019 o 14:00
    Nie są eleganckie
    Absolutnie nie jest to elegancki zapach. Brak mu powietrza i przestrzeni. Jest za to zaduch podobny do pachnącej gumki do ścierania - takiej dla dzieci. Zapach rozgrzanego plastiku, płaski, sztuczny, mało kwiatowy, lekko ulepny, bliskoskórny. Z biegiem czasu nie rozwija się. Jedyna jego zaleta to to, że da się nosić, ale przyjemności w tym brak. Mam nadzieję, że ożyje zimą, ale najchętniej bym puściła w świat...
    Ginan
    30 czerwca 2018 o 15:57
    Gdy wiesz już, kim jesteś
    Zawsze polegałam na francuskich i włoskich firmach, bo na ogół wiedzą, co robią i mają tradycje, do których Anglosasom itd daleeeko - nie wspominając o niemieckim przemyśle chemicznym. Zapach musi być stabilny w sensie posiadania bazy porządnej jakości. Nad nią powinny się unosić uwalniane stopniowo zaczepiajki - takie jakby wąsy od groszku z różnych aspektów i aromatów, żeby nas zabawić i zaciekawić, a może i zachwycić. Wiem, ze to brzmi mętnie, ale tak to widzę. I te pożądane cechy jak dla mnie Boucheron ma. Rozpocznijmy od klasycznej butelki z grubego szkła z elementami złota, co może być nudne, ale świadczy o tym, że producent obiecuje ciepłą i nie awanturującą się zawartość. Nikt nie musi padać na kolana, ale też nie martwimy się, że komuś przez nasz zapach pęknie głowa. Brak słodkości - raczej ciepły miód z ziołami. Nie dla kogoś, kto pragnie zwracać uwagę, raczej dla osób pragnących dobrze się czuć i pewnych siebie.
    Zalety:
    • Trwałość, zmienność nut utrzymujących się jednak w określonym nurcie, sympatyczne zaskakiwanie na swetrze wyjmowanym z szafy... Nie zawodzi w żadnym klimacie, choć zimowy pewnie dla nich lepszy...
    Wady:
    • Pewna klasyczność zapachu nie będzie odpowiadała młodym dziewczynom (ale to już nie mój problem)
  • 9 maja 2018 o 13:15
    Ciężka sprawa z tym Place Vendome...
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    W ofercie marki Boucheron zdecydowanie lepiej prezentują się klejnoty niż zapachy. Może to dlatego, że biżuteria jest luksusowa, a zapachy...niekoniecznie. Większość prezentuje słabiuteńki poziom (może poza kultowym Jaipur), ale w przypadku Place Vendome dobre opinie trochę mnie zaintrygowały i zdecydowałam się na testy. Pomógł w tym oczywiście też piękny flakon, który nawet w miniaturce zapachu jest elegancki i dopracowany. Niestety, sam zapach nie robi takiego wrażenia. Czy może, bardziej rzeczowo: nie robi go z pewnością przez pierwszą godzinę. Masowa pulpa kwiatowo-ulepowa, prezentująca poziom co najwyżej semi-selektywny płoży się na skórze, drażni i męczy. Konfitura niby-różana z pączka, nieprzyjemny, syntetyczny jaśmin, toż to Place Vendome zwiedza wycieczka 13-latków. Trudno oddać takim zapachem klimat miejsca, chyba, że chodzi nam o turystyczny szczyt i upodobania tłumów. Ale... w miarę trwania zapachu coś się zmienia. Nastolatki idą w swoim kierunku, robi się pustawo, słońce przygrzewa, portfel drastycznie tyje, a my mamy zamiar mu ,,troszkę" ulżyć. W jednej dłoni pęk róż od wielbiciela (są już trochę znużone piekącym słońcem, za to oddają zapach jakby mocniej), w planach cukiernia z doskonałym, słodkim, maślanym i kremowym menu. Jest też troszkę drewna, którym zagrano w delikatny, kobiecy, piękny, ale niestety dość cichy sposób. Jest cudnie, lecz w krótkim momencie, w którym trwałość jeszcze pozwala wyczuć zapach, a projekcja już umarła i trzeba przyłożyć nos do skóry. I to mnie właśnie i cieszy i rozczarowuje. Spodziewałam się szykownego zapachu z klasyczną, po ludzku ładną różą na miękkim, słodkim tle. Tak dobrze długo nie jest, a kiedy w końcu jest, zapach nie cieszy już nosa, bo do niego nie dociera. Szkoda mi jedynie tak pięknego flakonu.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie