Kremy uniwersalne

Shiseido Pureness, Matifying Moisturizer Oil-free Beztłuszczowy płynny fluid matujący

• 9 maja 2015 o 21:21
    Nie polubiliśmy się.
    Moja cera przetłuszcza się od zawsze :-). Nawilżam, nawilżam i jeszcze raz nawilżam - matuję tylko na dzień, pod makijaż. Przetestowałam już wiele kremów i emulsji regulujących wydzielanie sebum ale niestety ten produkt nie spełnił moich oczekiwań. Bardzo ładnie pachnie, świetnie się wchłania, ma bardzo praktyczne opakowanie z pompką. I to tyle plusów. Minusy ? Jeden podstawowy - nie nawilża. Przy pierwszym opakowaniu byłam zachwycona. Moja cera była matowa przez cały dzień. W trakcie używania drugiej buteleczki niestety brak nawilżenia nasilał przetłuszczanie się strefy T. Nie kupię ponownie. Więcej szkody niż pożytku :-) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2
    gabak
    5 grudnia 2014 o 11:26
    Rewelacja
    ++Mat! Bardzo trwały (praktycznie całodniowy). +Bardzo dobra baza pod makijaż - brak tłustego filmu. Krem również nie roluje się. +Nawilża - mimo alkoholi w składzie, których zazwyczaj unikam oraz silnego matu. +Nie zatyka porów. +Konsystencja (wodnista); wydaje mi się, że dzięki niej produkt jest bardzo wydajny. +/- Wydaje mi się trochę za słaby na dzień na zimę. -Brak filtru -Cena Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: pierwsze, w trakcie
  • 20 września 2012 o 14:37
    Fajny ale bez rewelacji :)
    Bardzo fana rzecz ale ma niestety bez filtrów UV... - fajnie się wchłania - przyjemna, lekka konsystencja (jak lotion) i bardzo delikatny zapach - nie roluje się - nie zatykał porów wady: -cena -brak filtrów - niestety mojej twarzy nie matował wręcz przeciwnie po 20 - 30 minutach moja twarz zaczynała się świecić - jak dla mnie był mało wydajny Ilość zużytych opakowań: Zużyłam jedno opakowanie
    jainez
    12 lipca 2012 o 12:51
    Uwielbiam
    Opakowanie bardzo ładne, aczkolwiek ciężko wydobyć resztki, które zalegają na dole buteleczki. Sam emulsja - uwielbiam :) Cudowny zapach - urzekł mnie na samym początku. Sam krem - lekko wodnysty, dzięki czemu bardzo szybko się wchłania, doskonale nawilża i idealnie matuje. Stosowany nawet bez makijażu pięknie się prezentuje. Drobną wadą jest brak filtrów - ale te są w szeregu innych kosmetyków - ja na wierzch używam pudru Clinique z SPF15. Na noc stosuję zdecydowanie bogatszy krem - bardzo mocno nawilżający, ale wtedy nie zależy mi na dobrym matowieniu ;-) Kupię pewnie jego jeszcze nie raz i nie dwa ;-) Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 2 (50ml)
    jokke
    4 lutego 2012 o 9:26
    Naprawde dobry matujący nawilżacz
    Z powodu różnych hormonalnych problemów mam aktualnie cerę jak 20 lat temu... A ponieważ uwielbiam Shiseido, to zdecydowałam się na ten lotion. I nie zawiodłam się. Produkt bardzo dobrze nawilża, i moja cera nie jest przesuszona mimo używania toniku Clinique anti-blemish solution, który jest oparty na alkoholu. Matuje i pomaga utrzymać makijaż w stanie zadawalającym przez wiele godzin. Musze się przypudrować może tylko jeden raz w ciągu dnia a nie pięć Dlaczego nie pięć gwiazdek? Spodziewałam się, że wpłynie również na ilość krost, ale niestety nie ma takiego efektu. Ale na pewno kupię znowu. Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowymiarowe