Wody perfumowane damskie

Givenchy Dahlia Divin EDP

Givenchy Dahlia Divin Woda Perfumowana 50ml

• 29 października 2017 o 12:48
    Nie każdemu przypadnie do gustu
    Zapach zamknięty jest w przepięknym flakonie - minimalistycznym, ale przyciągającym wzrok. Wygląd flakonu sugeruje zapach ciepły i kwiatowy. Tak też jest. Perfumy nie od razu przypadły mi do gustu. Robiłam do nich kilka podjeść. W końcu się do nich przekonałam. Zapach do lekkich nie należy, więc nadaje się na jesień i zimę. Wiosną i latem może się okazać za ciężki. Kiedy już się rozwinie na skórze jest ciepły, kwiatowy, otulający. Pozostawia miły zapach na szalikach i sweterkach. Przypomina mi trochę inne perfumy od Givenchy - Organzę. Dalia Divin jest trochę niedzisiejsza i dlatego nie każdego zachwyci.
    Zalety:
    • miły kwiatowy zapach
    Wady:
    • zanim się rozwiną na skórze, są ostre
    • Flakon
    W perfumerii
    Katefit
    18 marca 2017 o 20:54
    Ciepły zapach, kobiecy, kwiatowy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ciepły zapach, kobiecy, kwiatowy. Opisuje pierwszą wersję EDP. Trwałość przeciętna. Jaśmin, paczula, wetyweria. "Słodkość" zapachu wynika właśnie z połączenia kwiatów. Ciekawe, ale nie będę do nich wracać. Jest wiele perfum tej kategorii zapachowej i w innej cenie można znaleźć coś bardzo podobnego. Ładny flakon.
    • Flakon
    Mijanou
    5 lipca 2015 o 14:44
    Królowa disco z lat 80-tych.
    Pachnidło w formie miniatury (5 ml) dodano mi jako gratis do Sephorowych zakupów. Cenię sobie produkty do makijażu Givenchy, więc nieopatrznie otworzyłam i użyłam. I to był błąd. Otwarcie- jak obuchem w głowę. Wierciąca w nosie, szyprowo-kwiatowa, przebogata słodycz. Cóż. Otwarcie w nieznanym zapachu bywa zwodnicze, więc wytrzymalam te kilka minut, choć była to męczarnia. Dalej? Dalej było tylko gorzej. Przeładowana, drażniąca, migrenogenna, linearna slodycz szypru i kwiatów. Trwałość też porażająca. Kilka godzin. I pomimo mycia, ten zapach nadal był na mojej szyi, dusił i wywoływał nudności wręcz. Lubię zapach jaśminu w "Obcym", ale w Dahila Divin, w połączeniu z białymi kwiatami i paczulą zapach staje się dusicielem. Po prostu za dużo tego dobrego. Lubię szypr, ale nie w tej odsłonie. Zapach nie rozwija się. Ciągle drażni i wibruje drażniącą słodyczą. Kojarzą mi się z krolową disco na clipach z lat 80-tych. Cekinowe topiki, lśniące legginsy, szpile na paskach i brokat na powiekach i włosach. I obowiązkowa, neonowo-różowa szminka. Przeładowane, bez umiaru, bez cienia dyskrecji. Takie...tandetne. Rezultaty za drugim podejściem były takie same, więc miniaturę oddam milośniczce ckliwych slodyczy bez żalu. Używam tego produktu od: dwa razy i nigdy więcej Ilość zużytych opakowań: miniatura 5ml EDIT Tu mi kolega zwrócił uwagę (słusznie), że ten zapach nie posiada cech szypru. Fakt. Nie posiada. Tylko mój nos tak ten zapach momentami odbiera i jest to mój subiektywny odbiór tego zapachu.
  • 29 czerwca 2015 o 9:39
    dla mnie jaśminowa wspaniałość
    Oj tak! Dzieki Bogu, ze dostałam próbkę tego cuda podczas zakupów bo przecież (o ja głupia) omijałam szerokim łukiem półkę Givenchy i nie bardzo miałam ochote wąchac ich nowość. W domu psiknęłam i przepadłam. Koniec, kropka, muszę je miec. Zapach taki jak lubię, mocny, kwiatowy z nutą lekkiej świeżości, trwały, kobiecy, słodki ale nie ulepny. I co dla mnie najważniejsze końcowa faza mnie nie męczy a wręcz zachwyca. Bardzo ale to bardzo koncówka przypomina mi Belong Celin Dion, ale to tylko moje osoboste odczucie. Poza tym jaśmin... Mmm jaśmin w tych perfumach jest wręcz odurzający, absolutnie nie męczący. Nie no co tu duzo mówić, dla mnie piękne. Zamówiłam 30 ml, czekam z utesknieniem. Używam tego produktu od: próbka Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 27 września 2014 o 21:29
    zupełnie jak Boucheron PV
    jak dla mnie, to są identyczne jak Boucheron "Place Vendome" EDP. słodke, ale nie z tony cukru, raczej to stonowana słodycz. owocowo - kwiatowy syrop. eleganckie, ciepłe, kobiece. wytworne. raczej bliskoskórne. bardzo ładny zapach białych kwiatów, z zieloną nutą. w moim odczuciu - wesołe, promienne, energetyzujące, optymistyczne. raczej na wiosnę, letni poranek. nie kupię, bo mam Boucheron, a to właściwie to samo, więc nie chcę mieć drugich na półce. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: testy

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie