Wody perfumowane damskie

Givenchy Organza EDP

Givenchy Organza
Givenchy Organza Woda Perfumowana dla Kobiet 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 158 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 sierpnia 2022 o 18:57
    Intensywny, mocny, orientalny, odurzający!
    Organzę pierwszy raz kupiłam, jak miałam 25 lat. Pamiętam, że powąchałam je w perfumerii i wydały mi się paskudne, śmierdzące. Ale coś w nich było takiego, że codziennie przychodziłam do sephory je wąchać, codziennie mnie odrzucały, ale jednak wracałam. Aż mnie w końcu odurzyły i się w tym zapachu zakochałam. Mają w sobie to coś. To nie są klasyczne perfumy, które spodobają się każdemu. Trzeba czasu, by do nich dojrzeć, ale i konkretnego gustu zapachowego. Dziś mam 34 lata i nadal lubię do nich wracać, choć większość zapachów używanych jak miałam lat dwadzieścia-kilka już porzuciłam. Do Organzy wracam, jest moją bezpieczną zapachową przystanią, królową orientu, mocnym, charakterystycznym zapachem, który przejmuje kontrolę. Jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało, to ten zapach onieśmiela. Inne perfumy się chowają. Organza jest tak intensywna, że przyćmiewa otoczenie. Czasem dosłownie niestety, jak się z nią przesadzi ;) co też mi się zdarzyło, a czego bardzo nie polecam. Podstawą zapachu jest wanilia, której najczęściej szukam w perfumach. Nadaje odpowiedniej ciężkości i słodkości. Dalej wyczuwalny jest jaśmin i gardenia. Organza to zapach kwiatowy, z dodatkiem drzewnych nut, gdzie czuć dodatkowo bergamotkę i pomarańczę. Będzie zupełnym przeciwieństwem słodkich, delikatnych, wiosennych zapachów kwiatowych, jak np. miss dior. To inna półka. Flakon jest przepiękny. Kolumna o kobiecych kształtach. Jeden z najładniejszych, jakie miałam na półce.
  • 19 lutego 2021 o 11:48
    klasyka gatunku
    uważam że jest to jeden z największych klasyków które robią na płci przeciwnej bardzo duże wrażenie. kilka razy słyszałam że pięknie pachnę. dla mnie sama nazwa wskazuje w którym kierunku ten zapach idzie. czuć trochę to, że jest to zapach sprzed 2000 roku. czuć te nuty, ale dla mnie jest to ich atut. jest piękno, orientalny zapach białych kwiatów podbitych drzewną bazą. jest to zdecydowanie zapach dojrzały i pasuje kobietom zdecydowanym, wiedzącym czego chcą od życia. jest on dość silny i otulający w czasie zimowego czasu. zresztą jest to jeden z najczęściej goszczących u mnie na tacce zapachów zimowych. zapach trwa na mojej skórze przez około 8 godzin i się wycisza. projekcja całkiem spora. zapach na pewno nie dla każdego, bo gardenia daje taką trochę maślana nutę, która nie każdemu pasuje.
  • 19 grudnia 2020 o 16:20
    Elegancki
    Moja przygoda z Organzą zaczęła się już bardzo dawno temu, początkowo używałam tych perfum tylko na specjalne okazje, z reguły na wieczór, potem stwierdziłam, że zimą i jesienią doskonale nada się na dzień, by finalnie zakończyć flakonik wiosną. Organza to taki zapach, który trochę musi nas do siebie przekonać. Mocny, przytłaczający, ale tylko przez krótką chwilę, kiedy tylko dociera do nas wanilia, paczula, otulamy się nim i z powodzeniem opisujemy go przymiotnikiem "ciepły". Wanilii jest dużo, ale nie dominuje ona w tej kompozycji, więcej jest kwiatu pomarańczy, uwodzicielskiej tuberozy, gardenii, ambry. Całość przywodzi na myśl Starożytną Grecję i Rzym (z całą pewnością sugestia flakonu), igrzyska, piękne kobiety z mocnym makijażem. Organza to zapach silnych i zdecydowanych kobiet, których delikatna część duszy czasem tylko wyziera, by po chwili znowu się schować. Jest miodowo, bursztynowo, ciepło, ale i mocno. Perfumy długotrwałe, flakon nader estetyczny.
    Kaisja
    26 października 2020 o 20:15
    Mmm...
    Przez kilka pierwszych sekund uderzają upojną korzennością z dominującą nutą gałki muszkatałowej i cynamonu, i gdyby to likierowo ciężkie bogactwo trwało dłużej, prawdopodobnie okazałoby się nieznośne, tymczasem perfumy zaczynają emanować świetlistą rześką nutą ylang-ylang, którą w perfumach uwielbiam, i dzięki której - choć przez wiele godzin pozostają zmysłowe, słodkie i otulające - nie duszą, ani nie męczą, co jest atutem wszystkich perfum spod znaku Organzy.
    Zalety:
    • zmysłowość
    • trwałość
    Wady:
    • brak wad
  • 22 marca 2020 o 12:48
    Klasa i szyk
    Givenchy Organza- klasyk. Butelczka kojarzy mi się z elegancją i szykiem. Należy do tych charakterystycznych. ????głowa:gałka muszkatołowa, gardenia, bergamotka, kwiat afrykańskiej pomarańczy, Zielona nuta❤serce: tuleroza, irys, piwonia, jaśmin, wiciokrzew, orzech włoski ????baza: wanilia, nuty drzew, bursztyn, drzewo gwajakowe, jałowiec wirginijski
    Zalety:
    • buteleczka
    Wady:
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie