Podkłady

Sothys Teint Mat, Fond de Teint Perfecteur Lekki podkład matujący

Loyd
    2 września 2014 o 10:56
    Nie lubię matu ALE to jest świetny produkt
    Nie przepadam za matem. Po prostu nie lubię. Używam z DW ALE często potrzebuje czegoś na CAŁY dzień a DW taki jest. godny zaufania, nie do zdarcia. Ten podkład jest wybitnie trudno dostępny w Niemczech ( śmiem twierdzić że w Polsce również) ale można go dostać w punktach gdzie sprzedawany jest dr Haruschka, dr Brandt i inne doktory( uzupełnie nazwę sklepu) czyli w miejscach z takimi nieco lepszymi produktami aptecznymi, gdzie jest dużo mniej typowych kosmetyków a ceny są nieco niższe niż w Douglasach ( marże mam na myśli). Pani obdarowała mnie przy zakupie kremu pod oczy pokaźną próbką tego podkładu. Porównałabym go do Velvet od Chanel. Kosnystencja kremowa. Wykończenie niezupełnie matowe określiłabym raczej jako satynowe jeśli matem określmy wykońcEnie jakie ma Double Wear. Tak jak go zaaplikujemy tak trzyma się spokojnie 7 h a u mnie..mimo że teoretycznie nie mam suchej skóry 7 h to bardzo dobry wynik. Podkład raczej nie wysusza , przynajmniej nie po 2 tygodniach. Może niestety wchodzić w pory ale to u mnie zależy od dnia. Uboga kolorystyka i oczywiście królują róże i stylistyka na świnkę Piggi ale ja już się nawet nie czepiam. Ktoś postanowił nam systematycznie dokuczać... No i dokucza. Przynajmniej nie tylko moja twarz jest różowa ew biała jak mąka . Bo w tych b. Jasnych odcieniach jakoś ten róż mniej widać. Krycie na poziomie Lingerie de Peau Guerlain , może Perfection lub jak kto woli DW light przy jednej warstwie. Używam tego produktu od: 2,5 tygodnia Ilość zużytych opakowań: 7ml
  • 1 września 2014 o 14:21
    Znalażłam swój podkład idealny
    Myślałam, że lekki podkład, który matuje i długo się utrzymuje, przy tym nie przesuszając mojej skóry nie istnieje. Myliłam się, jest ten jeden, który jest dla mnie idealny. Wszystkie podkłady, które używałam, które są matujące, kryły niczym gładź szpachlowa i były strasznie ciężkie zatykając mi przy tym wszystkie pory. Ten jest lekki i świeży, nie muszę się ciągle martwić czy się świecę. nie wiem czemu inni producenci nie wpadli na to, że osoby z tłusta skórą nie zawsze potrzebują pełnego krycia, to, że mamy tłustą skórę, nie oznacza, że nasza twarz jest pokryta bliznami i paskudnym trądzikiem. Chciałam również dodać, że podkład posiada dość szeroką gamę kolorystyczną, ponieważ dostępne są tony żó0łte/neutralne(B) oraz różowawe (BR), piszę to dlatego, że wizażanka oceniająca podkład po mnie, napisała, iż jest uboga gama kolorystyczna, w moim sklepie kolorów jest sporo. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno