Kremy uniwersalne

L'biotica Evolet, Scar Cream Krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży

• 9 kwietnia 2022 o 23:03
    Mój pierwszy krem w tej kategorii
    Krem zamówiłam z myślą o rozstepach na udach i pośladkach jakie zrobiły mi się od ćwiczeń - cialo za szybko mi uroslo w tych miejscach. I muszę przyznać, że ten krem to cudo. Ze świeżymi, jeszcze czerwonymi rozstepami radzi sobie w kilka dni. Z blizna, która mam na dłuni po przecięciu też sobie radzi, ale zajmuje mu to więcej czasu. Nie zmienia to jednak faktu, że ten krem działa.
    Zalety:
    • skuteczne dzialanie
    • niska cena jak za takie efekty
  • 10 marca 2022 o 8:35
    Wow!
    Do produktów na blizny i rozstępy ZAWSZE podchodzę sceptycznie. Do tej pory nic nie dawało sobie rady z moją skórą, która jest podatna na uszkodzenia, naprawdę, mi wystarczy ukąszenie komara, aby został ślad na długo. W tym przypadku mamy do czynienia z kremem bardzo treściwym, masełkowatym, który umieszczony został w wygodnym opakowaniu. Tutaj jedyny minus jaki widzę, to trochę sceptyczny zapach, który generalnie mi nie przeszkadza, ale poza tym zaskoczenie! Niska cena, krem dobrze nawilża i odżywia (nie stosuję go na twarz, tylko na ciało) i faktycznie przy dłuższym używaniu rozjaśnia przebarwienia oraz blizny. Będzie on stałym bywalcem w mojej pielęgnacji, nawet jeśli koniec końców nie zniknie mi magicznie każde przebarwienie (a pewnie że nie każde zniknie), ale to jak on regeneruje i jak wcześniej wspomniałam, nawilża skórę, jest dla mnie tak super, że ciężko będzie mi się z nim rozstać.
    Zalety:
    • całkiem niska cena jak na tego typu produkt,
    • wygodne opakowanie,
    • treściwa konsystencja,
    • wydajność,
    • bardzo nawilża,
    • odżywia skórę,
    • regeneruje,
    • faktycznie rozjaśnia blizny!
  • 28 lutego 2019 o 21:58
    Wprawdzie nieco gorszy od Noscaru, ale warty wypróbowania
    Krem kupiłam z myślą o moich bliznach na udach, które zostały mi po samookaleczaniu. Blizny mają ponad 2,5 roku obecnie, z upływem czasu są więc już nieco bledsze, ale ja postanowiłam trochę temu czasowi pomóc, bo nie mogę na nie patrzeć. Oczywiście nie wierzę, że jakikolwiek krem sprawi iż blizny magicznie znikną-to nie chirurgia estetyczna czy laser(lub inne bardziej inwazyjne zabiegi), aby nagle zniwelować skutki przerwania ciągłości skóry, ran. Niestety ślady zostaną zawsze, można co najwyżej zmniejszyć ich widoczność. Na początku używałam próbek kremu Noscar z którego byłam całkiem zadowolona, ale cena troszkę mnie zniechęcała. Postanowiłam więc najpierw spróbować tańszego odpowiednika-Evolet wyniósł mnie jakieś 25 złotych za słoiczek, który jest niesamowicie wydajny-używam go dzień w dzień(niestety mam na to czas tylko wieczorem), nie oszczędzam sobie i tak od początku grudnia, a dopiero teraz widzę, że on chyba może się kiedyś tam skończyć :D Walkę z moimi koszmarnymi bliznami staram się toczyć zażartą i kompleksową, czyli oprócz kremu robię pod prysznicem masaże ostrą gąbką, aby pobudzić krążenie, dbam o duże ilości kolagenu i białka w diecie, zaś przy aplikowaniu kremu robię sobie masaż, aby produkt lepiej zadziałał. Konsystencja to ułatwia-jest dosyć tłusta, ładnie się smaruje i daje doskonały poślizg do dłuższego masażu. Jest całkiem ciekawa-z jednej strony gęsta i zbita, z drugiej taka jakby lekka i napowietrzona-coś jakby nieco gęstsza bita śmietana. Pierwszy raz się z taką spotykam :) Jedynie zapach ma dziwny-jak stary puder, czuć taką dziwną słodką stęchliznę, ale dla mnie liczą się efekty, więc na to oko i nos przymykam. Bo efekty są naprawdę niezłe. Tak jak mówiłam-nic nie odwróci skutków przerwania ciągłości skóry(czyli jej uszkodzenia), ale Evolet ładnie mi wygładził blizny oraz skórę w ich rejonie. Kiedy przejeżdżam dłonią po tych miejscach to czuję gładką i jednolitą skórę-nie czuć żadnej nierówności, nie czuć, że tam może być jakikolwiek defekt(a wcześniej blizny było nieco czuć przy dotyku). Same blizny teraz bardziej stapiają się z otaczającą skórą i nie rzucają w oczy-myślę, że z czasem(nawet po zaprzestaniu stosowania kremu) ten efekt zlewania się blizny ze skórą pogłębi się. Zapewne bez pomocy Evoleta też by się tak stało, ale jednak produkt znacznie,, znacznie przyspieszył ten proces :) Oprócz rozjaśnienia i wygładzenia blizn krem poprawił też ogólną kondycję skóry w tym obszarze-ładnie ją nawilżył, wygładził i poprawił jej koloryt. Oczywiście efekty nie przyjdą od razu-ja swoje zauważyłam tak mniej więcej na początku lutego, czyli po dwóch miesiącach regularnego stosowania. Ale w przypadku blizn cierpliwość i czas są jednak najważniejsze :) W życiu bym nie pomyślała o stosowaniu Evoleta na twarz, bo zawarty tutaj Isopropyl Myristate w jakichkolwiek produktach do twarzy od razu go u mnie skreśla-ten składnik u mnie powoduje bolesne gule na twarzy, które nigdy mi się nie robią same z siebie. Troszkę się bałam, że Evolet może mnie zapchać też na udach, ale na szczęście tak się nie stało. Myślę, że gdybym nie miałam porównania do Noscaru to Evolet oceniłabym jeszcze wyżej, ale jednak ten pierwszy moim zdaniem działa nieco silniej i szybciej(a do tego pachnie bardzo ładnie). Jednak nie żałuję zakupu recenzowanego produktu, bardzo mi pomógł w rozjaśnieniu blizn dzięki czemu są mniej widoczne. Co bardzo mnie cieszy :)
    katceg4
    30 lipca 2018 o 22:06
    bardzo dobry!
    Krem kupiłam ponieważ szukałam czegoś na blizny dla chłopaka. Wyczytałam że można również stosować na przebarwienia i wszelkie niedoskonałości więc czasami kładę go na noc jak chcę zregenerować skórę i faktycznie bardzo dobrze nawliża i regeneruje, cera po nim jest delikatna i wyraźnie poprawiony jest koloryt.
    Zalety:
    • pojemność - aż 150 ml.
    • cena - 40 zł
    • wydajność- używam od pół roku zużyłam niecałe pół opakowania
    • zrobiony z naturalnych składników
    • nawliża skórę i regeneruje naskórek
    Wady:
  • 19 czerwca 2018 o 21:44
    dobry krem
    krem z powodzeniem nadaje sie do niwelowania i rozjasniania blizn , troszke gorzej spisuje przy stosowaniu na twarzy bo jest ciezki i zapycha po dłuzszym stosowaniu , krem jest bardzo wydajny , zapach jest w miare znosny . Ja stosuje Evolet na twarz w celu redukcji przebarwien po opalaniu , w tym sezonie zaczełam uzywac juz wczesna wiosna i przebarwienia sa zdecydowanie jasniejsze takze działa i cena bardzo atrakcyjna . krem mozna stosowac nie tylko na blizny ale równiez na rozstepy lub jako krem wyrównujacy koloryt