Kremy uniwersalne

Mizon Snail Repair, All In One Cream Silnie regenerujący krem z wydzieliną ślimaka

Mizon Snail Repair
notino.pl
Mizon Mizon Multi Function Formula krem regenerujący z ekstraktem ze śluzu z ślimaka 92% All In One Snail Repair Cream) 75 ml

• 22 marca 2023 o 20:29
    Niestety rozczarowanie
    Kupiłam ten krem w promocji w Hebe, poj.75ml, za ok. 70pln, co uznałam za zachęcenie do wypróbowania tego wielofunkcyjnego cudeńka przeciwstarzeniowego, które miało regenerować, leczyć, dogłębnie nawilżać, naprawiać uszkodzoną skórę, itp. W rzeczywistości krem strasznie mnie przesuszał, co jest hitem, bo mam mieszaną cerę; owo przesuszenie powodowało narastanie podrażnień w postaci dodatkowego zaczerwienienia, krostek, swędzenia. Co prawda moja cera jest trudna w pielęgnacji, ale przecież ten krem ponoć został stworzony na "prawie wszystkie" problemy skórne. Działaniem tego kremu się totalnie zawiodłam. Krem ma postać bardzo płynną (ścieka z palca), toteż uważam, że opakowanie powinno być w formie butelki z pompką; słoiczek niestety się nie sprawdził.; krem nie ma zapachu (plusik), każda ilość - po takim dłuższym mazianiu - w końcu się wchłania i skóra jest nadal sucha a zmarszczki bardziej widoczne przez takie ściągnięcie i przesuszenie (przez to nie jest też wydajny, bo efektu nie czuć, nie widać). Robiłam przerwy w stosowaniu, bo po prostu non stop nie dało się tego używać, również trochę zapychał. W końcu jak zostało mi 1/4 op. zaczęłam go nakładać na olejek nuxe i wreszcie dobiegam końca tego nieszczęsnego produktu ( chociaż niestety muszę stwierdzić, że nuxe robi za niego całą robotę pielęgnacji).. Dodam, że jednocześnie kupiłam też ten krem w wersji z czarnego ślimaka (czar promocji hmmm. bez komentarza) i miałam podobne wrażenia (zużyłam tamten w pierwszej kolejności, posiłkowałam się dodatkowym kremem), jednak ten jest jeszcze gorszy - bardziej suchy. Reasumując, krem ten nie jest dla każdych problemów skórnych, można się dosłownie sparzyć. Nie spełnił żadnej obietnicy producenta w moim przypadku. Przykro mi to pisać, bo miałam dobrą opinię o koreańskiej pielęgnacji, zwłaszcza tej ślimakowej.
  • 9 lutego 2023 o 21:05
    najlepszy z kosmetyków Mizon
    Pielęgnacja koreańska zawsze miała miano jednej z lepszych i dlatego zdecydowałam się na zakup całego kalendarza adwentowego z takimi kosmetykami. Mizon jakoś nie kojarzy mi się za dobrze i te produkty, które znalazłam w kalendarzu tylko to niestety potwierdzają. Ten krem jest w miarę - ale nie na tyle abym kiedykolwiek go kupiła. -umiarkowane nawilżenie (określiłabym je jako dostateczne) -przyjemna konsystencja -wydajny -szybko się wchłania -nie zostawia lepkiej warstwy -nadaje się jako baza pod makijaż -ładny zapach
  • 20 sierpnia 2022 o 14:51
    porządna regeneracja
    Mam skórę normalną w kierunku suchej. Tego kremu używam rano, bo na noc wolę inne kremy. Nakładam na niego SPF i jest git. Krem Mizona jest gęsty i treściwy, a jednocześnie lekki, ma kremowo- żelową konsystencję. Nakłada się bardzo lekko i szybko rozprowadza oraz dość szybko wchłania nie zostawiając żadnej warstwy. Skóra nabiera zdrowego blasku. Wystarczy naprawdę niewielka ilość do uzyskania przyjemnego efektu dobrze nawilżonej odświeżonej skóry. Nie obciąża skóry. W ciągu dnia się nie wyświeca. Myślę że ten krem jest świetny na lato. Po miesiącu używania zauważyłam poprawę stanu skóry twarzy, jest zdecydowanie gładsza, poznikały różne przebarwienia pozapalne i grudki.
  • 8 maja 2022 o 21:03
    Nietypowa konsystencja. Krem lekki, nawilżający i bardzo przyjemny
    Po tym jak przeczytałam, że osoby pracujące przy hodowli ślimaków mają idealną skórę dłoni chętnie sięgam po kosmetyki ze śluzem ślimaka. OPAKOWANIE Duży, szklany słoiczek. Minimalistyczny w wyglądzie. Nie wiem czy to najlepsze opakowanie do kremu o tej konsystencji, ale nie mam lepszego pomysłu. KONSYSTENCJA Hm, jak to opisać? Rzadki, trochę ciągnący się krem? To mój pierwszy krem o tak dziwnej konsystencji. Trochę trudno wyjąć go ze słoiczka, bo zawsze coś się ciągnie. Trzeba się przyzwyczaić. Bez zapachu. DZIAŁANIE Bardzo dobrze się wchłania. Lekko chłodzi. Świetny pod makijaż. Nie roluje się, nie podrażnia. Krem bardzo dobrze nawilża. Skóra wygląda ładnie. Dla mnie zbyt mało treściwy na noc (wolę tłustsze kremy), ale na dzień, zwłaszcza na ciepłe dni jest idealny. Czy usuwa zmarszczki? Nie wiem. Stale stosuję retinol, więc trudno mi zauważyć dodatkowy efekt. PODSUMOWUJĄC Bardzo dobrze nawilżający krem, o wysokiej zawartości filtratu ze ślizu ślimaka. Chętnie kupię ponownie.
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża
    • nie podrażnia
    • nie roluje się
    • bez zapachu
    Wady:
    • niezbyt wygodne opakowanie
  • 24 lutego 2021 o 13:40
    Krem do twarzy
    Kremy oparte na śluzie ślimaka to dla mnie i mojej cery odkrycie dekady. Krem ma lekką konsystencję i dobrze się wchłania (co w przypadku cery tłustej / mieszanej) jest b. istotne, dodatkowo łagodzi podrażnieni, wygładza kolor i pomaga goić się ew. zmianom wypryskowym. Bardzo polecam!