Kremy z filtrem do twarzy

Ziaja Liście Zielonej Oliwki, Skoncentrowany krem oliwkowy foto-ochronny UVA+UVB SPF 20

bialastokrotka.pl
Ziaja Liście Zielonej Oliwki skoncentrowany krem oliwkowy SPF 20 50ml

• 18 kwietnia 2025 o 22:13
    Oliwkowy klasyk
    Krem ma w miarę gęstą konsystencję, jest trochę tłusty, wchłania się, ale pozostawia lekko tłusty film na twarzy. Ja stosowałam go latem jako lekki krem z niewielkim filtrem UV - ale na ciepłe dni był dla mnie jednak za tłusty. Nadaje się pod makijaż, nie roluje się, ale ze względu na tłustość może za długo nie wytrzymać. Ja stosowałam z pudrem mineralnym, więc nie wiem jak zachowa się z fluidem. Krem ma przyjemny zapach, jak wszystkie kosmetyki ziaja z oliwką. Nie uczulił, nie szczypał.
    • 20 SPF
    • natłuszcza przesuszoną skórę
    • ładny zapach
    • tani
    Wady:
    • może być za tłusty
  • 8 marca 2024 o 10:46
    Bardzo przyjemny
    Kolejna odsłona nawilżających kremów z filtrem od Ziaji nie zawodzi. Krem z serii liście zielonej oliwki jest nieco bardziej tłusty i treściwy niż ten z serii z siemieniem lnianym, ale bardzo dobrze sprawdza się w chłodniejsze dni. Nie koliduje z makijażem, szybko się wchłania, nie pozostawia białej warstwy na twarzy. Ogólnie - kolejna dobra pozycja.
  • 4 lipca 2023 o 18:16
    średniaczek...
    Kupiłam go, bo na szybko potrzebowałam SPFa i był w sumie pierwszy, który wpadł mi w ręce. Generalnie lubię produkty Ziai i chętnie po nie sięgam, ale za każdym razem mam ten sam problem - wszystkie kremy nie nadają się do pielęgnacji mojej twarzy, za do ciała sprawdzają się doskonale. Tak również było w przypadku tego kremiku. Niewielka tubka z zamknięciem typu kilk, z minimalistyczną szatą graficzną (która bardzo trafia w mój gust). Konsystencja dość rzadka, przyjemna w aplikacji. Krem ma delikatny, przyjemny oliwkowy zapach, który jednak szybko się ulatnia. Całkiem sprawnie się wchłania i nie postawia tłustej warstwy, ale - u mnie działa tak w przypadku nałożenia na skórę ciała, np na ręce, bo w przypadku aplikacji na skórę twarzy miałam wrażenie, że ten krem się nigdy nie wchłonie... Moja twarz nie polubiła go ani trochę, przy mojej cerze mieszanej, skłonnej do niedoskonałości okazał się niewypałem, zwłaszcza, że zauważyłam dość szybko, że stan mojej cery się pogarsza i pojawiają się na niej "niespodzianki". Wykorzystałam go więc głównie do aplikacji "plażowej" na skórę ciała, gdzie spełnił swoje zadanie.
  • 9 lutego 2023 o 14:43
    Porażka totalna
    Może sprawdziłby się u cer normalnych bądź suchych, ale na pewno nie tłustych. Po nałożeniu pod makijaż lub tak po prostu, bez makijażu, prezentował się bardzo źle. Po chwili cała twarz się świeciła, stwarzając wręcz wrażenie przepocenia. W lecie ten sam efekt, tylko razy 10. Kończyło się na tym, że zmatawiałam twarz pudrem co pół godziny. Bardzo nietrafiony kosmetyk. Poza tym niska ochrona, nie warto się tak męczyć dla tych 20 SPF.
    Zalety:
    • Nawilża i natłuszcza
    Wady:
    • Niska ochrona SPF
    • Efekt świecącej buzi gwarantowany!
  • 5 listopada 2022 o 16:13
    Bardzo dobry krem w dobrej cenie
    Bardzo dobry krem, nawilża i odżywia skórę, ja stosowałam go zimą i dla mojej suchej wrażliwej dojrzałej skóry był idealny. Niestety dość trudno go kupić, rzadko bywa w większych drogeriach. A szkoda, bo moim zdaniem miałby szansę stać się ulubieńcem konsumentek, tak jak hitowy oliwkowy zielony krem tej marki.
    • działanie
    Wady:
    • trudna dostępność na rynku