Kremy z filtrem do twarzy

SVR Sun Secure Blur Mousse Cream SPF 50 Krem w piance optycznie ujednolicający koloryt skóry

• 30 marca 2025 o 15:12
    Oj nie
    Kupiłam ten filtr ze względu na obiecany przez producenta efekt "blur", liczyłam na to, że będę mogła ominąć etap nakładania kremu bb/podkładu, ale w czasie używania tego filtra pojawiły się inne poważniejsze problemy. Ale od początku - spf rzeczywiście ma konsystencję musu, ale takiego dość treściwego, ciężko go rozsmarować. Po nałożeniu w żadnym stopniu się nie wchłania, "siedzi" na skórze, daje dość nieprzyjemne uczucie oblepienia twarzy. Z plusów - naprawdę zmatowił moją mieszaną cerę, nie jest też lepki, co bardzo doceniam, bo nie cierpię tego uczucia i przyklejania się włosów do twarzy. Daje takie typowo silikonowe wykończenie, raczej niecharakterystyczne dla SPFów. Z minusów - filtr ma pomarańczową barwę i po nałożeniu go w odpowiedniej ilości widać ten kolor na mojej (dość bladej) twarzy. Bardzo problematyczny efekt. Po aplikacji krem raczej nie migruje i z tego co zauważyłam jego wodoodporność też jest zadowalająca, jednak gdy choć odrobina dostała się do oczu, powodował straszne łzawienie. Przez to też nie sprawdziłam do końca jego ochrony przeciwsłonecznej, bo po prostu bałam się chodzić z nim w gorące, słoneczne dni i ryzykować niekontrolowane łzawienie bez możliwości natychmiastowego zmycia kremu. No i kolejna duża wada - już po kilku dniach regularnego stosowania zauważyłam wysiew zaskórników otwartych. Moja skóra co prawda jest skłonna do zapychania, ale tak wyraźnego efektu nie dał mi jeszcze żaden kosmetyk. Dodam że filtr zmywałam dwuetapowo i regularnie używam peelingów kwasowych, więc to zapewne była wina tego SPFu. Przez pomyłkę zamiast kupić wersję nieperfumowaną, zaopatrzyłam się w zapachową. No cóż, czuć tu makowiec, jest to dość wyraźny zapach, mi nie przeszkadzał, ale trzeba się liczyć z tym, że po nałożeniu będzie go czuć jeszcze długi czas. Ode mnie dostaje dwie gwiazdki - bardzo żałuję, że się nie sprawdził, bo ciężko znaleźć filtr tak dobrze matujący i nie zostawiający uczucia lepkości, ale jego wady są dla mnie po prostu nie do zaakceptowania.
    Zalety:
    • Matowi
    • Nie daje uczucia lepkości
    • Nie migruje
    • Wodoodporny
    Wady:
    • Pomarańczowy kolor widoczny przy jasnej karnacji
    • Powoduje koszmarne łzawienie
    • Zapycha
  • 23 listopada 2024 o 13:10
    Jeden z najulubieńszych
    *krem zamknięty jest w klasycznej, miękkiej tubce *konsystencja jest baaardzo przyjemna, formuła musu jest lekka, nie klei się i nie pozostawia tłustej warstwy *wchłania się do sucha pozostawiając matowe/lekko satynowe wykończenie *jest to produkt, który idealnie sprawdzi się solo i pod makijaż. Dzięki ładnej, brzoskwiniowej barwie kosmetyk ten optycznie ujednolica koloryt cery, wygładza ją, zmniejsza widoczność porów więc dla części osób może być nawet fajną alternatywą dla lekkich kremów bb. *Sun Secure Blur moim zdaniem jest dobrą bazą pod makijaż dzięki powyższym cechom ale także dlatego, że podkłady i korektory dobrze na nim wyglądają. Mam też wrażenie, że makijaż utrzymuje się lepiej niż na „zwykłym” kremie :) *kosmetyk ten nie jest niekomedogenny oznacza to, że nie zatyka porów (choć jak *no i oczywiście wysoka ochrona przeciwsłoneczna bo to jest najważniejsze
  • 3 września 2024 o 7:24
    Śliczny mat, paskudny zapach
    Pięknie matowi, ale nie kupię ponownie z powodu zapachu, którego nie mogę znieść, oraz tego że niestety roluje się pod makijażem na słońcu. Wydaje się też mało wydajny, a jest drogi
    Zalety:
    • Nadaje skórze piękny mat, sprawia że jest bardzo miła w dotyku
    Wady:
    • Zapach - nie mogę go znieść, jest tak sztuczny i duszący:/ wg mnie całkowicie dyskwalifikuje ten produkt
    • Roluje się pod makijażem
  • 22 sierpnia 2024 o 11:04
    Nietypowy krem
    Krem znajduje się w solidnie wykonanej, pomarańczowej tubce z otwarciem typu „klik”. Jego zapach jest piękny, migdałowy, jednak nie nachalny. Konsystencja produktu jest bardzo nietypowa: gęsta, trochę jak pasta, o lekko pomarańczowym kolorze, nie jest to jednak pigment widoczny na skórze. Krem jest suchy w dotyku, po nałożeniu na twarz wręcz „pudrowy”, mocno matujący i wygładzający skórę, przez co występuje tytułowy efekt „blur”. Produkt mimo takiego efektu nie jest mocno wysuszający, choć u posiadaczy skór wrażliwych może powodować dyskomfort. Polecam u takich osób używać tego kremu naprzemiennie z innym i koniecznie nakładać wcześniej krem nawilżający (przed nałożeniem SVR). Niestety produkt szczypie w oczy! Musiałam nakładać z dużym „zapasem” i używałam dobrych okularów z filtrem, bo kiedy produkt „wyemigrował” do oczu, kończyło się to mocnym szczypaniem i łzawieniem. Mimo to uważam krem za niezwykłe odkrycie, ponieważ pierwszy raz miałam styczność z kremem z filtrem, który nie zostawiał tłustej powłoki, przez co nie potrzebowałam pudru i skóra się nie pociła nawet podczas upałów. Produkt wart swojej ceny.
  • 20 sierpnia 2024 o 17:29
    Do cery tłustej super!
    SVR Sun Secure Blur Ochronny Krem SPF 50 to prawdziwy hit w mojej rutynie pielęgnacyjnej, szczególnie jeśli chodzi o ochronę przeciwsłoneczną przy tłustej cerze. Ten krem jest absolutnie fantastyczny jako baza pod makijaż – sprawia, że podkład trzyma się dłużej, a skóra pozostaje matowa przez cały dzień. Konsystencja kremu jest lekka, a przy tym niezwykle przyjemna – przypomina delikatny mus, który gładko rozprowadza się na skórze, momentalnie zmniejszając widoczność porów i wygładzając jej strukturę. Co najważniejsze, krem nie powoduje nadmiernego świecenia się skóry, co jest dużym plusem przy cerze tłustej. Pomimo wysokiej ochrony SPF 50, krem nie pozostawia na skórze białych śladów ani tłustej warstwy. Dzięki temu idealnie nadaje się pod makijaż – sprawia, że podkład wygląda bardziej naturalnie i trzyma się bez zarzutu przez cały dzień. Podsumowując, SVR Sun Secure Blur Ochronny Krem SPF 50 to doskonały wybór dla osób z tłustą cerą. Zapewnia nie tylko wysoką ochronę przed słońcem, ale także sprawdza się świetnie jako baza pod makijaż, dzięki czemu skóra wygląda gładko, świeżo i jest doskonale zabezpieczona przez cały dzień.