WIZAŻ logo
Kremy z filtrem do twarzy

Vichy Mineral 89, Niewidoczny krem-fluid nawilżający 72h SPF 50+

4,8 (156)

star fullstar fullstar fullstar fullstar full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • 3 lipca 2025 o 10:49
    Dobrze się wchłania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Używam Vichy Mineral 89 krem-fluid SPF 50+ i bardzo go lubię. Ma lekką, nietłustą konsystencję, szybko się wchłania i nie bieli skóry. Dobrze nawilża i świetnie sprawdza się pod makijażem. Skóra wygląda świeżo i jest dobrze chroniona przed słońcem. To mój codzienny ulubieniec na lato
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    15 czerwca 2025 o 11:29
    Lekka formuła, dobrze się rozprowadza
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktupróbka
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Kosmetyk ma lekką formułę dzięki czemu łatwo się rozprowadza na skórze. Jest lekki więc idealny dla skóry z zaskórnikami czy zatkanymi porami. Idealnie u mnie sprawdza się jako baza pod makijaż. Jedyne co to trzeba uważać bo kosmetyk jest lejący się więc łatwo wydobywa się z opakowania.
  • 13 czerwca 2025 o 22:51
    Jest w porządku, chociaż ulubieńcem mojej mieszanej skóry nie został
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Jeśli wybieram kremy z filtrem to stawiam, na te o najwyższej ochronie dlatego ucieszyłam się z możliwości poznania tego powyższego w Klubie Recenzentki. Bardzo dziękuję. Opakowanie jest ok, to elastyczna i lekko spłaszczona tuba o pojemności 50ml. Produkt dozuje się bez żadnego problemu i jest bardzo wydajny. Formuła jest typowo kremowa, jednak nie specjalnie gęsta. Wbrew zapewnieniom producenta nie jest mocno płynna. Fakt, na pierwszy rzut oka oraz pierwsze wrażenie na skórze, zdawać by się mogło, że jest lekka nie mniej po chwili czuć kremowość i otulającą warstewkę. Wklepywać trzeba raczej szybko, bo przynajmniej u mnie formuła jest zastygająca i po czasie trudno ją rozsmarować. Ogólnie aplikacja ok, nie jest problematyczna kiedy pamięta się, żeby nałożyć i zaaplikować go w miarę sprawnie i szybko. Mimo, że miał być bezzapachowy ja odrobinę zapachu w nim wyczuwam, ma świeży zapach, mi kojarzy się z zapachem kosmetyków antybakteryjnych do twarzy. Po jakiś 10 minutach przestaje go czuć. Fakt, krem nie pozostawia smug na skórze, nie mniej jest wyczuwalny, u mnie dobrze współgra z podkładem, ale wymaga solidniejszego przypudrowania w strefie T. Zgodzę się producentem, że skóra po zastosowaniu wygląda promiennie. Jeśli chodzi o efekty, z ochrony SPF jestem zadowolona. Pod tym względem nic nie wzbudziło moich wątpliwości, skóra była dobrze chroniona. Nie łapała zaczerwienień ani podrażnień. Czy ujędrnia skórę, no nie wiem. Zgodzić się zgodzę, że nawilża skórę, to działanie czuć długo, nie wiem czy 72h, bo tyle to ja kremu na skórze nie noszę, ale cały dzień czuć taką nawilżającą powłoczkę na skórze. Fakt skóra nie tłuści mi się w ciągu dnia jakoś mocno, ale otulające nawilżenie czuć. Jak na moją mieszaną skórę, to jest to odczuwalne. Podsumowując dla mnie to taki codzienny SPF o nawilżająco-wygładzającym działaniu. Rzeczywiście coś w tej nazwie krem-fluid, jest bo bardziej mu pod względem konsystencji do nawilżającego fluidu niż lekkiego kremu. Jest okej, sprawdza się jednak moim faworytem SPF nie został.
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    12 czerwca 2025 o 23:02
    Najlepszy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Mam cerę mieszaną, wrażliwą, z tendencją do przesuszania na policzkach i przetłuszczania w strefie T. Szukałam kremu z wysokim filtrem, który będzie lekki, nawilżający i dobrze sprawdzi się pod makijażem – i ten spełnił moje oczekiwania. Krem ma lekką, żelowo-fluidową konsystencję. Bardzo szybko się wchłania, nie zostawia białego filmu ani tłustej warstwy. Wykończenie jest naturalne, lekko satynowe – bez błyszczenia. Nie zapycha, nie roluje się i dobrze współgra z makijażem. Bezzapachowy, co dla mnie jest plusem. Skóra po użyciu jest miękka, elastyczna i dobrze nawilżona – czuć, że krem oprócz ochrony naprawdę pielęgnuje. Zawiera kwas hialuronowy, witaminę E, niacynamid i skwalan, co czuć w działaniu – skóra wygląda świeżo i zdrowo przez cały dzień. Duży plus za obecność filtra SPF 50+, który chroni przed promieniowaniem UVA i UVB – bez uczucia ciężkości. Opakowanie wygodne – tubka 50 ml, poręczna i higieniczna. Krem jest bardzo wydajny – wystarczy niewielka ilość, żeby pokryć całą twarz. Nie zauważyłam żadnych minusów. Może cena nie jest najniższa, ale przy tej jakości – warto. Podsumowując: świetny krem na dzień z wysoką ochroną przeciwsłoneczną i bardzo dobrym składem pielęgnacyjnym. Lekki, komfortowy, idealny do codziennego stosowania, nawet pod makijaż. Zostaje ze mną na stałe.
  • 12 czerwca 2025 o 18:44
    Czy on taki lekki i nawilżający? Sama nie wiem...
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Filtry to mój niezbędnik i aplikuję je każdego dnia - jednak na pewno Mineral89 nie zostanie ze mną na dłużej, z kilku istotnych powodów. Po pierwsze - wcale nie jest tak lekki, na jaki wygląda. Początkowo wydaje się być wręcz wodnisty, jednak już po chwili można zorientować się, że to taki typ emulsji, którą trochę na tej cerze czuć - w porównaniu do innego SPFu tej marki czy też Revitalift Clinical to ten jednak jest bardziej treściwy i po prostu go czuć - a latem tego nie lubię. Przynajmniej tyle, że nie bieli, ale sam ciężar kremu jednak czuję i nie podoba mi się to. Po drugie - nie lubi się z moimi kremami na dzień - warzy się na nich! To solista i chyba trochę egoista - i nie miałabym nic przeciwko, gdyby nie to, że... ...prawie wcale nie nawilża, o wzmocnieniu skóry nie wspominając - i to mój ostatni zarzut wobec niego. Okej, nie wysusza i nie zatyka porów, fajnie wyglądają na nim podkłady i co ważne, rzeczywiście chroni przed działaniem promieni słonecznych, ale na pewno nie daje mi nawilżenia (które obiecuje) ani niczego więcej. No nie i już! Wydajność ma typową dla filtrów (a więc ok), opakowanie - higieniczne i estetyczne, cenę też przełknę, działanie ochronne jest na medal, ale ogólnie jestem bardziej na nie, aniżeli na tak - znam po prostu inne, lżejsze, lubiące towarzystwo innych kremów, a przy tym równie skuteczne. Z tego względu nie kupię go ponownie - wolę Revitalift Clinical od L'Oreal ;).

szukaj