Bazy pod makijaż

Clarins Instant Light, Radiance Boosting Complexion Base Rozświetlająca baza pod makijaż (nowa wersja)

• 28 listopada 2017 o 13:54
    Godna uwagi
    Miałam tubkę tej bazy, ale w sumie nie wiem, co się z nią stało, podejrzewam, że Siostra mi podkradła, także nie odniosę się do wydajności, ponieważ straciłam swoje opakowanie. Sama tubka jest bardzo ładna, typowo Clarinsowa. Na plus. Miałam odcień 01 Rose. Baza ładnie pachnie, ma przyjemną i delikatną konsystencję. Z łatwością rozprowadza się na twarzy, pozostawiając ją lekko rozświetloną. Przy lekko kryjących podkladach ten efekt mocniej widać, przy typowych szpachelkach rozświetlenie zanika. Ja jednak i tak używam lekko kryjace podkłady, które dają naturalne wykończenie, więc ta baza daje mojej skórze dodatkowego rozświetleniowego 'kopa'. Trzyma się cały dzień i efekt rozświetlenia równiez mamy cały dzień. Baza jest równiez dośc wydajna, gdyż na pokrycie całej buzi potrzeba niewiele. Nie uczula, nie zapycha, nie robi krzywdy, a pięknie rozświetla, więc moim zdaniem jest warta uwagi.
    maocudo
    13 kwietnia 2015 o 15:24
    Ładnie rozświetla bez brokatu
    Nie jest to mój niezbędnik ale jest to dobry produkt. Mam odcień najjaśniejszy, opalizująco lekko różowa baza. Nadaje twarzy zdrowy, świeży wygląd. Najczęściej mieszam ją z podkładem. Idealna jest do rozjaśniania zbyt ciemnego podkładu. Dodaję ją też do podkładu Ever Matt Clarinsa bo matowe wykończenia już mi nie służą, nie ten wiek :) a podkład dostałam. Świetnie rozświetla łuk brwiowy itp. Nie migruje na twarzy jak niektóre rozświetlające cienie. Efekt jest delikatny, nie ma mowy o kawałkach brokatu Wydajna. Używam tego produktu od: Kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1
    vine
    13 kwietnia 2015 o 14:45
    ślicznie rozświetla cerę, warta uwagi
    Zakupiłam tę bazę, gdyż uwielbiam markę Clarins i uwielbiam efekt rozświetlenia na twarzy. Mam odcień Rose, który doskonale sprawdza się na mojej jasnej cerze. Kolor jest bladoróżowy i pięknie rozświetla twarz. Pod podkładem rzeczywiście trochę tego efektu znika, jednak ja osobiście wolę nie świecić się jakoś kosmicznie, a podkładów używam raczej lekkich, więc to, o co mi chodzi, czyli efekt delikatnego rozświetlenia, widać ;-) Spod Estee Lauder DW raczej tej bazy widać nie będzie ;-) Lubię tę bazę za to, jak ożywia i optycznie odmładza cerę. Wygląda super również solo. Nie wysypało mnie po niej, nie zapchała mnie, nie wysuszyła ani nie spowodowała żadnych innych szkód. Podkłady świetnie się na niej rozprowadzają, a zestawiałam ją z wieloma. Nic się nie wałkuje itd. Kwestie estetyczne i praktyczne: baza delikatnie i przyjemnie pachnie, bynajmniej nie drażniąco. Znajduje się w ładnej tubce, która jest jednocześnie bardzo praktyczna – kosmetyk można wydobyć do samego końca. Wiem, bo teraz wyciskam już ostatnie krople ze swojej tuby, gdy obok czeka już następna ;-) Konsystencja doskonała, baza świetnie się rozprowadza i szybko wchłania. Nie trzeba rozprowadzać jej jakoś szalenie ostrożnie, starannie wklepywać itd. Naprawdę polecam osobom chcącym ożywić i nieco rozświetlić cerę. U mnie baza sprawdziła się świetnie. Używam tego produktu od: ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    Kamlisa
    4 kwietnia 2015 o 12:29
    nie jest zła...
    Mam cerę dojrzałą, wypielęgnowaną, bezproblemową, zatem makijaż jako taki nie jest moim must have ;) Nakładam go, by wygladac na bardziej zadbana, gdy ide do pracy, ale z przyjemnością szybciutko zmywam. Nie mam problemu, czy coś jest trwałe czy dobrze kryje, raczej panicznie boje się tapety i nieuchronnego postarzania zbyt gruba warstwą kosmetyków. Zatem albo podkład albo odrobina pudru. Baza - albo solo, albo z podkładem, albo pod, tak czy tak w minimalnych ilościach. Mniej znaczy lepiej :) Baz używam, bo je kupiłam ze zwykłej ciekawości, to teraz wypada udowodnić sobie samej, ze to nie były zmarnowane pieniądze. Czy sa niezbędne...? Absolutnie nie. Czy ta baza Clarinsa jest moją najlepsza? Tez nie. Jednoczesnie używam 2 inne - Kanebo rozswietlająca i Kanebo z filtrami. Rozswietlająca jest najlepsza z tej trójki, Clarins ma drugie miejsce. Mam odcien najjaśniejszy czyli Rose. Bladorózowa, lekko opalizujaca. DElikatnie rozswietla cere, może i optycznie ja wygładza. Załozona solo głownie rozswietla cerę, pod podkładem to trochę ginie. Wydajna, wygodne opakowanie. Warta przetestowania, zwłaszcza w promocji. Używam tego produktu od: jakies 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1