Balsamy do ciała

Vaseline Spray Moisturiser 'Aloe Soothe' Balsam do ciała w sprayu

domkep
    28 sierpnia 2020 o 5:21
    Polecam
    Jest to bardzo dobry, lekki produkt do szybkiego porannego wygładzenia skóry po kąpieli. Błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filtru. Nie brudzi ubrań. Po nałożeniu skóra jest lepiej nawilżona. Ładnie delikatnie pachnie. Nie uczula. Nie jest to bomba odżywcza, ale też chyba i nie taka rola tego produktu. Ten balsam nawilża i wygładza.
    Zalety:
    • Nawilża i wygładza. Szybko i wygodnie się wchłania.
  • 6 lipca 2019 o 18:51
    Niezbyt
    Forma sprayu - jak dla mnie zbędny bajer. Produkt tyle, że jest zaaplikowany na skórę, ładnie pachnie, ale niezbyt specjalnie daje jakiekolwiek walory pielęgnacyjne. Na pewno zbyt słaby na zimę, wtedy go stosowałam, latem zaś skóra się po nim klei. Raczej nie polecam.
    • wydajny
    Wady:
    • słabe walory pielęgnacyjne
  • 15 lipca 2018 o 18:12
    Lekki balsam
    Produkt jest dobry do skóry, która nie wymaga mocnego nawilżenia. Na pewno nie poradzi sobie z bardzo przesuszoną skórą. Plusem jest aplikacja, bardzo łatwo rozprowadzić go na skórze. Bardzo ładnie pachnie, jest średnio wydajny. Zdecydowanie coś dla osób, które szukają czegoś dla mało wymagającej skóry :)
    • sposób aplikacji
    Wady:
    • może być za słaby dla suchej skóry
  • 10 lipca 2018 o 11:27
    Oczekiwania były zupełnie inne
    Balsam wpadł mi nieoczekiwanie w ręce na wyprzedaży w Biedronce w cenie ok. 11 zł. W normalnej cenie raczej bym nie kupiła a po użytkowaniu wiem, że na pewno bym nie kupiła. Marka kojarzyła mi się raczej z treściwymi produktami na bazie wazeliny, które nie tylko nawilżą, ale też natłuszczą skórę. Przy pomocy dyfuzora wydobywa się wodnista biała leciutka pianka. Wydawało mi się, że może to być faktycznie pianka, ale to jest maziste i wodniste. Dość szybko się rozprowadza i wchłania automatycznie. Na ciele nie czuć w ogóle jakiejkolwiek warstwy. Tak jakby nic nie było...i przez to trudno szukać efektów. Zapach jest bardzo ładny, lekki, przyjemny, orzeźwiający tylko, że bardzo krótkotrwały. Taki produkt widmo.,niby jest a go nie ma. Wydaje mi się, że może się nadawać dla niecierpliwych osób, żeby czymś na szybko się wysmarować i to przy niezbyt wymagającej skórze. Tak aby po letnim prysznicu coś tam wsmarować.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Posiada lekki i przyjemny zapach
    Wady:
    • Zbyt wygórowana cena
    • Małe właściwości nawilżające
  • 23 maja 2018 o 22:40
    Kropla drąży skałę
    To mój kolejny Spray od Vaseline. I.. jestem tak samo zadowolona. Jestem w pełni świadoma, że nie odżywi mi tak skóry jak, na przykład, pełnowartościowe masło z The Body Shopu. Jednak nie takie mam oczekiwania wobec tego typu środków. Vaseline trzymam w swojej siłownianej torbie od dawien dawna i nic jeszcze nie sprawdzało mi się tak fajnie w roli lekkiego balsamu po kąpieli. Bardzo poręczny, higieniczny, nie paprze się, nie trzeba nic otwierać, nie rozleje się pod wpływem nacisku. Delikatnie nawilża skórę, nie jest to efekt "wow", ale widzę dużą różnicę bez użycia tego produktu i z. Zapobiega wysuszeniu. Delikatnie, świeżo pachnie. A jedna z najlepszych rzeczy, która czyni Vaseline moim faworytem, to że wchłania się w dosłownie chwilę i nie zostawia tłustej powłoczki. Po treningu nie chciałoby mi się czekać do wsiąknięcia się jakiegoś tradycyjnego balsamu. A tak mogę w bardzo łatwy sposób zadbać o swoją umęczoną trudem życia skórę ;)
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nie wylewa się, higieniczny
    • Ładnie pachnie
    • Delikatnie nawilża
    • Odświeża skórę
    Wady:
    • Cena jest dość wysoka