Róże do policzków

Lancome Blush Subtil, Long Lasting Powder Blush Róż do policzków (nowa wersja)

notino.pl
Lancome 41 Róż 5.0 g damska
Sephora
Lancôme - Róż Do Policzków Blush Subtil - 351 Blushing Tresor - Dla Kobiet

• 4 sierpnia 2024 o 17:38
    Dla mnie to róż idealny, który z przyjemnością używam do wykonywania makijażu.
    Róż do policzków od Lancome to luksusowy produkt przeznaczony dla osób ceniących wysoką jakość i elegancję w codziennym makijażu. Dostępny w różnorodnych odcieniach, róż ten ma za zadanie dodać twarzy świeżości, zdrowego blasku oraz subtelnie podkreślić kości policzkowe. Dla mnie to róż idealny, który z przyjemnością używam do wykonywania makijażu. OPAKOWANIE Opakowanie różu jest eleganckie i stylowe, jak przystało na markę Lancome. Czarna, błyszcząca kasetka z lusterkiem wewnątrz dodaje produktowi ekskluzywności i jest bardzo praktyczna w codziennym użytkowaniu oraz do poprawek w ciągu dnia. Dołączony pędzelek jest miękki i precyzyjny, co ułatwia aplikację różu. RÓŻ Róż ma aksamitną konsystencję, która doskonale się aplikuje i rozprowadza na skórze. Produkt nie jest zbyt sypki ani zbyt twardy, co pozwala na łatwe nabieranie odpowiedniej ilości na pędzel. Dzięki temu można stopniować intensywność koloru, uzyskując zarówno delikatny, naturalny efekt, jak i bardziej wyrazisty makijaż. Róż Lancome nadaje policzkom zdrowy, naturalny rumieniec. Kolor jest intensywny, ale jednocześnie łatwo go rozblendować, co pozwala na idealne dopasowanie do różnych odcieni skóry. Produkt zawiera drobne, subtelne drobinki, które dodają skórze promienności bez efektu nachalnego brokatu. Trwałość różu jest imponująca. Utrzymuje się na skórze przez cały dzień, nie blaknie i nie ściera się. Nawet po kilku godzinach od aplikacji policzki wyglądają świeżo i promiennie. Róż dobrze współpracuje z innymi kosmetykami, nie tworząc plam ani smug. Róż do policzków Lancome to produkt, który zadowoli nawet najbardziej wymagające osoby. Jego wysoka jakość, eleganckie opakowanie oraz trwały efekt sprawiają, że jest to kosmetyk warty swojej ceny. Idealnie nadaje się zarówno do codziennego makijażu, jak i na specjalne okazje, kiedy chcemy wyglądać wyjątkowo. PLUSY: • Eleganckie opakowanie z lusterkiem • Łatwość aplikacji • Aksamitna konsystencja • Naturalny, świeży efekt na skórze • Długa trwałość MINUSY: • Wysoka cena, ale adekwatna do jakości
  • 22 lipca 2022 o 9:24
    Ideał!
    Róż do policzków traktowałam trochę po macoszemu - owszem, mam w swoich zbiorach kilka różnych róży, jednak nie uważałam tego kosmetyku za obowiązkowy w moim codziennym makijażu - tak było jedynie do momentu nabycia recenzowanego różu. Odkąd Blush Subtil zagościł na mojej toaletce, codziennie pytam samą siebie, jak ja mogłam bez niego żyć - jest idealny! Róż zamknięty został w eleganckiej, czarnej, minimalistycznej kasetce, wyposażonej dodatkowo w porządne i całkiem spore lusterko oraz pędzelek - ten ostatni uważam za zbędny ze względu na jego niewielki rozmiar, niemniej jednak - miło, że jest. Sam róż jest mocno sprasowany, na przodzie zaś wytłoczone zostało logo Lancome, czyli róża - ot, taki bajer, ale jakże luksusowy ;). Zapachu brak - szkoda, mógłby pachnieć jak podkład Teint Idole, to byłoby coś! Odcieni Blush Subtil oferuje całkiem sporo, zarówno w wykończeniu matowym, jak i drobinkowym. Wybrałam dla siebie nr 471 Berry Flamboyante - matowy, malinowy róż z domieszką fioletu, pozornie ciemny, ale dla mojego typu urody idealny - mam ciemną karnację w ciepłym odcieniu i ciemną oprawę oczu i ten konkretny kolor wygląda jak mój naturalny rumieniec - myślę, że dobór odpowiedniego koloru jest tutaj kluczowy, jedna z recenzentek pisała o dopasowaniu koloru różu pod kolor ust i u mnie się to sprawdziło. Blush Subtil, oprócz pięknych kolorów i eleganckiego opakowania cechują również doskonała trwałość - całodzienna, nie żartuję! - oraz znakomita pigmentacja i jedwabista formuła. Trzeba naprawdę uważać i mieć do niego lekką rękę - ja tylko przykładam delikatnie pędzel (używam Zoevy 123), leciutko strzepuję nadmiar (!) i dopiero aplikuję róż - i ta mikroskopijna ilość starcza na piękne podkreślenie obu kości policzkowych. Aplikacja również należy do przyjemnych - produkt doskonale się blenduje i stapia ze skórą, bez plam czy zacieków. Efekt? Piękny i przede wszystkim naturalny. Róż wspaniale modeluje twarz, nadając jej świeżego i promiennego wyglądu, jednocześnie pozostając przy tym absolutnie niewidocznym. Absolutnie - sprawdziłam to na skórze saute, bez podkładu i wierzcie mi, że tego różu W OGÓLE nie widać, a jednak....widać, bo przecież ożywia twarz i nadaje subtelny rumieniec. Przyznaję, że nie miałam jeszcze różu, który prezentowałby się właśnie tak i jednocześnie byłby tak trwały. Róż jest całkowicie neutralny dla mojej wrażliwej cery - nigdy mnie nie uczulił i nie zapchał porów. Demakijaż jest bajecznie prosty, wystarczy płyn micelarny i wszystko pięknie schodzi. Jeszcze słówko o cenie i wydajności - ta pierwsza może wydawać się zabójcza, ale warto polować na promki (ja za mój egzemplarz zapłaciłam w Sephorze 165 zł), poza tym, przy takiej pigmentacji ten róż starczy na ładnych kilka LAT, więc jest to zakup wysoce opłacalny. Cóż więcej mogę powiedzieć - dla mnie ten róż jest po prostu doskonały. To kosmetyczne odkrycie tego roku, na równi z odkryciem sypańca od Laury Mercier czy Cicaplastu od La Roche Posay - to kosmetyk jakby stworzony dla mnie i moich potrzeb. Tutaj od początku do końca jest idealnie - począwszy od opakowania, poprzez kolor i pigmentację, na trwałości i niesamowitym efekcie skończywszy. Bardzo, bardzo polecam ten róż - pomimo wysokiej ceny on jest wart każdej złotówki, którą perfumerie za niego wołają, ale efekt mówi sam za siebie. Bierzcie, kupujcie, upiększajcie swe lica, drogie wizażanki - nie pożałujecie! <3
  • 27 września 2020 o 13:08
    Świetny
    Róż jest idealnie jedwabisty pod palcami, w opakowaniu (w moim kolorze) są drobne drobinki ale po nałożeniu produktu za pomocą pędzla już są one niewidoczne. Produkt jest bardzo mocno napigmentowany, zbyt ciężka ręka przy jego aplikacji może spowodować plamy. Bardzo wydajny
    Zalety:
    • gama kolorystyczna
    • pigmentacja
    Wady:
    • pigmentacja dla nowicjuszy może okazać się zabójcza
  • 14 października 2019 o 9:15
    Dla lubiacych troche luksusu
    Uwielbiam kosmetyki do makijazu Lancome, ale wiadomo, trzeba uwazac, zeby na nich nie zbankrutowac:) Gdy zauwazylam promocje na kolorowke nie czekalam dlugo z decyzja i zakupilam dany produkt do sprobowania. Roz na pewno cieszy oko wszystkich estetek. Jest zamkniety w eleganckie czarne pudeleczko z porecznym pedzelkiem. Opakowanie jest calkiem duze, a co za nim idzie jest to, ze rozu tez jest w nim niemalo. Za to plus. Pedzelek, owszem na pewno sprawdza sie w podrozy, gdy nie chcemy brac zbednych akcesoriow, ale ja na co dzien uzywam "normalnego" pedzla do pudru. Po prostu jest praktyczniejszy i szybciej mozna zaaplikowac roz. Moj kolor o 15 Make it pop. Ladny, delikatny odcien. Nie wyglada nienaturalnie, wrecz przeciwnie. Bardzo mi sie podoba. Inne odcienie wygladaja rownie dobrze. Jesli chodzi o trwalosc, to u mnie roz nie trzyma sie caly dzien w tej intensywnosci jak przy jego nakladaniu rano. Ale moze to byc na wskutek tego, ze uzywam podkladu w kremie, ktory jest w miare tlusty, wiec puder nie ma podloza aby sie dobrze trzymac. Podejrzewam, ze na fluidzie efekt bedzie trwalszy. Coz, czy warto zainwestowac w drozszy roz? Moje dotychczasowe roze kosztowaly grosze i byly nie do zdarcia, ale juz w pierwszych godzinach nie byly widoczne. Ten jest zdecydowanie trwalszy w porownaniu. Gdy znajde go ponownie w promocji, na pewno gu kupie. Po regularnej cenie raczej nie. Na rynku istnieja roze drogeryjne, z ktorych podobnie bylam zadowolona.
    Zalety:
    • Subtelny kolor
    • Praktyczne opakowanie
    • Trwalosc
    Wady:
  • 31 października 2018 o 12:54
    Porządny klasyk
    Jest to po prostu dobry,klasyczny róż. Dzięki sporej gamie kolorystycznej każda znajdzie coś idealnego dla siebie. Róż ma matowe wykończenie, przez co makijaż wygląda świeżo i elegancko. Jest średnio napigmentowany, więc nie można z nim przesadzić, ale jednocześnie da się stopniować kolor. Nakłada się równomiernie, nawet panie zaczynające przygode z makijażem będą z niego zadowolone,
    Zalety:
    • kolory
    • matowe wykończenie