Szampony do włosów

Eva Natura Natura Style, Szampon ze skrzypem polnym

• 15 grudnia 2024 o 15:01
    Niedoceniany szampon
    Moje włosy od jakiegoś czasu były osłabione i strasznie wypadały. Skusiłam się na ten szampon ze względu na niską cenę i skład, który zawiera 94% składników pochodzenia naturalnego. I tak stał się moim ulubionym. Butelka produktu jest skromna, wykonana z miękkiego plastiku. Na opakowaniu znajduje się tylko jedna wielka etykieta z grafiką skrzypu polnego i opisem ( przeznaczenie i sposób użycia). Otwieranie i zamykanie jest na tzw.klik. Posiadam pojemność 1l. Konsystencja szamponu jest dość rzadka. Jego kolor jest zielony, a zapach ziołowy. Zdecydowanie wyczuwam tu skrzyp polny, trochę jakby trawa? Nie jest brzydki, przypomina mi zapach szamponu z mojego dzieciństwa, kiedy to używało się tylko tych szamponów pokrzywowych. Szampon bardzo dobrze się pieni i jest wydajny. Używam od ok 3-4 miesięcy a jest go jeszcze większa połowa ( myje włosy 3 razy w tygodniu). Produkt bardzo mocno oczyszcza i czuć to podczas mycia , bo włosy aż skrzypią. Szampon trochę plącze włosy, ale i tak używam odżywki, dlatego nie mam problemu z ich rozczesaniem. Po jakiś dwóch miesiącach użytkowania produktu zauważyłam,że włosy są znacznie w lepszej kondycji. Wyglądają na dużo zdrowsze. Najbardziej zachwyca mnie ten efekt błyszczących włosów, są po prostu ładne. Oprócz tego zauważyłam, że włosy są dłużej świeże. Jak wcześniej myłam głowę co drugi dzień, tak teraz śmiało mogłabym rzadziej. Włosy mniej się przetłuszczają. Wydaje mi się, że włosy są też bardziej puszyste i mają przez to więcej objętości. Mimo mocnego oczyszczania szampon nie powoduje łupieżu, skóra głowy nie swędzi, a włosy nie są przesuszone. Uważam, że przy dzisiejszym szale kosmetykowym to niedoceniany produkt. Ja go pokochałam, uwielbiają go moje włosy i mój portfel.
    Zalety:
    • Pojemność
    • Skład
    • Skuteczność
    Wady:
    • Trochę plącze włosy
    anna996
    25 stycznia 2022 o 11:12
    Dobrze myje, ale raczej nie wzmacnia włosów
    Eva Natura ma dość dobre i tanie szampony, ten również taki jest: - mocno oczyszcza włosy, co czuć już podczas mycia - nieźle się pieni - ma raczej rzadką konsystencję i szybko się kończy - zapach roślinny, podobny do trawy, liści - ma skromną, przyjemną dla oka butelkę wykonaną z plastiku, - jest tani - dostępność: kupiłam w sklepie spożywczym Społem. Ogólnie oceniam na 4 gwiazdki, bo w sumie nic mu nie mogę zarzucić, ale efekt działania skrzypu nie był na moich włosach bardzo widoczny.
    rerith
    11 lipca 2021 o 18:58
    Ok
    To jeden z najbardziej podstawowych szamponów, jakie można nabyć w drogerii. Ma prosty skład i jest dostępny na rynku od lat. Ma wzmacniające działanie, chociaż jest ono widoczne dopiero po zużyciu kilku opakowań. Zapach jest ziołowy, lecz niedrażniący. Muszę jednak przyznać, że bardzo dobrze oczyszcza włosy z wszelkiego rodzaju produktów typu lakier do włosów. Po umyciu tym szamponem włosy aż "skrzypią" podczas mycia. Poza tym bez jakichś większych rewelacji.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza włosy z różnych produktów
    Wady:
    • skuteczność widać dopiero po użyciu kilku opakowań
    pysiam
    16 grudnia 2020 o 12:55
    lubię
    Jest to typowy drogeryjny szampon ze SLES, ale zawiera również ekstrakt ze skrzypu polnego. Porządnie oczyszcza skórę głowy i włosy, które po umyciu są lekko splątane, użycie szczotki Tangle Teezer rozwiązuje problem. Dobrze sie pieni, jest wydajny i przyjemnie ziołowo pachnie.
  • 14 lutego 2017 o 16:07
    Bardzo dobry.
    Bardzo lubię ziołowe, polskie szampony-dobrze myją moje przetłuszczające się włosy, nie robią spustoszenia na skórze głowy oraz długości włosów, a do tego są po prostu tanie, więc po co przepłacać? Szampon ze skrzypem nie odbiega od innych tej firmy-włosy są czyste, puszyste, trochę splątane, ale dla mnie to synonim domycia, wystarczy zastosować odżywkę na długości i po problemie. Nie podrażnia mojej wrażliwej skóry głowy, nie powoduje łupieżu. Szampon w użytkowaniu jest przyjemny-pachnie ostro, ziołowo(ja akurat lubię), jest gęsty(a więc wydajny) i bardzo dobrze się pieni(mimo wszystko nie polubiłam się z szamponami, które pienią się słabo, ja lubię dużo piany na głowie) i wypłukuje się bez wylewania morza wody na włosy. Czy wpływa na wypadanie? Mam wrażenie, że pomaga wzmacniać włosy, że podczas jego używania wypada ich trochę mniej, choć ja obecnie z wypadaniem problemu nie mam, więc ciężko mi to stwierdzić. Ja mam zdrowe, normalne włosy, więc od szamponu oczekuję jedynie tego by mi umył włosy, walorów pielęgnacyjnych i odżywczych nie oczekuję, bo nie taka jest rola szamponu.