Szampony do włosów

Pantene Pro-V, Ochrona przed wypadaniem włosów, Szampon wzmacniający

Pantene Pro-V Ochrona przed wypadaniem włosów, szampon wzmacniający 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 31 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2021 o 7:45
    miłe zaskoczenie-unosi włosy
    Szampon dobrze myje włosy z zabrudzeń i łoju nie powoduje szybszego przetłuszczania, włosy są miękkkie, sypkie, nie elektryzują się, są lekko uniesione, nie używam odżywki już przed rozczesaniem Mam wrażenie,że nakarmiłam włosy tym szamponem, jakby od razu ma odżywkę,ale co mnie zaskoczyło unosi włosy-efekt push up. ++++Co prawda podejrzewam,że to po ciągłym stosowaniu szamponów ziołowych,ale co tam- efekt jest fantastico! włos od włosa odbija się- a mam dość gęste kłaki
    Zalety:
    • w/w
    Wady:
    • czy zmniejsza wypadanie? może temu,że łatwo rozczesują się włosy
  • 5 kwietnia 2020 o 16:40
    Drogeryjny, popularny szampon
    Szampon Pantene Prp-V ochrona przed wypadaniem, kupiłam w promocji w drogerii na wypróbowanie, cena za taką pojemność jest niska, a problem z wypadaniem włosów to akurat coś co u mnie się zdarza sezonowo więc chciałam zobaczyć jak sobie radzi. #OPAKOWANIE Szampon zapakowany jest w dużą butlę, na zatrzask, który czasami mam problem otworzyć gdy ręce są mokre. Szata graficzna jest typowa dla marki. Butla stabilnie stoi, nie wywraca się. Wygodnie się ja trzyma w dłoni, otwór jest dość duży więc trzeba uważać by nie nalać zbyt dużo szamponu. #KONSYSTENCJA Szampon jest gęsty, treściwy, wystarczy niewielka ilość by dobrze umyć włosy, a mam je długie, dość gęste. Dobrze się pieni dzięki czemu łatwo się go rozprowadza. #ZAPACH Jest przyjemny, podobny do pozostałych szamponów, zostaje na włosach przez jakiś czas, mi się podoba, nie jest jakiś chemiczny, sztuczny, bardziej perfumowany, dla mnie jest okey. #DZIAŁANIE Szampon dobrze myje włosy z zabrudzeń, przetłuszczenia, włosy po wysuszeniu są sypkie, nie elektryzują się, są lekko uniesione, nie mam też problemu z ich rozczesaniem. Zmniejszenia wypadania nie zauważyłam w sumie jakiegoś spektakularnego. #NIEPORZĄDNE Moja skóra głowy nie jest z tych wrażliwych więc u mnie nie ma swędzenia, łupieżu czy podrażnienia, włosy też się szybciej niż zwykle nie przetłuszczają, nie zauważyłam żeby były oklapnięte. #WYDAJNOŚĆ Dla mnie te szampony są wydajne, mam je na długi czas bo niewielka ilość wystarczy do umycia włosów. #SKŁAD Domyślam się, że skład nie jest najlepszy, ale u mnie włosy reagują na niego całkiem dobrze, nie dzieje się nic złego z nimi ani skórą głowy także od czasu do czasu kupuję nowe rodzaje na wypróbowanie. #CENA Jest to typowy szampon w drogeryjnej cenie, nie raz w promocji można go znaleźć i wtedy wychodzi całkiem tanio.
    Zalety:
    • Dobrze czyści włosy
    • Włosy się nie elektryzują
    • Włosy ładnie pachną
    • Są całkiem mile w dotyku (tak, zapewne dzięki sls), niemniej lubię
    • Pieni się, co dla m ie jest plusem
    • Nie mam problemu z rozczesaniem
    • Nie obciąża
    • Nie podrażnia skóry głowy
    • Nie powoduje łupieżu
    Wady:
    • Nie zauważyłam zmniejszenia wypadania włosów
    • Skład
  • 10 kwietnia 2019 o 9:15
    Dobry szampon
    Jak na szampon drogeryjny uważam, że jest bardzo dobry. Zacznijmy od tego, że producent obiecuje zmniejszenie wypadania włosów ale nie oszukujmy się nie jest to szampon z apteki dogłębnie odżywiający cebulki włosów. Wiele osób zdziwiona jest właśnie brakiem efektu wypadania. Nasz organizm czasami potrzebuje odpowiedniej suplementacji i witamin, czego szampon nam nie da. Wypadanie włosów o tyle o ile nie jest jakieś bardzo wzmożone jest fizjologiczne i tego nie unikniemy. Jak dla mnie szampon spełnia moje oczekiwania, bardzo dobrze oczyszcza włosy, super się pieni, jeszcze ładniej pachnie, nie ma problemu ze spłukaniem. Efekt? Włosy są po nim błyszczące, sypkie i wygładzone. Moje włosy mają tendencję do przetłuszczania, a co jest dla mnie najważniejsze ten szampon nie powoduje u mnie obciążenia włosów Jak dla mnie super.
    • Konsystencja
  • 28 sierpnia 2018 o 10:02
    Niestety nie pomaga.
    Produkt dobrze myje włosy, niewielka ilość wystarcza do porządnego oczyszczenia, bardzo się pieni, ładnie pachnie, włosy stają się puszyste, delikatne, miękkie w dotyku, dostają podwójnej objętości, jednak ten efekt utrzymuje się góra dwa dni, zdecydowanie poprawia wygląd zewnętrzny włosów, które po myciu się nie plączą, łatwo rozczesują, jeśli chodzi o wypadanie , to nie zauważyłam kompletnie żadnej różnicy, nie zahamował nawet w najmniejszym stopniu utraty włosów, cena w stosunku do braku pożądanych efektów za wysoka.
    Zalety:
    • włosy są miękkie, wygładzone, nabierają objętości
    • dobrze myjący
    • wydajny
    Wady:
    • cena w stosunku do braku efektów za wysoka
    • nie zapobiega wypadaniu włosów
  • 27 sierpnia 2018 o 22:53
    Dobry
    Bardzo lubię szampony marki Pantene, ogólnie wszystkie są dla mnie dobre i najczęściej po nie sięgam. Obecnie stosuję ten "Hair Fall Defence". Oczywiście nie łudziłam się, że włosy będą mi po nim mniej wypadać (kto tego oczekuje, ten jest naiwny). Jak pisze producent, nie chodzi o redukcję wypadania w powszechnym znaczeniu tego słowa, a o przeciwdziałanie łamliwości włosów, w czym akurat nawet się sprawdza. Wzmacnia je, może nie ma efektu "wow", ale ja zauważyłam lepszą kondycję włosów w trakcie pierwszego opakowania. Włosy mam po nim naprawdę ładne, lśniące, ładnie się układają(!), są lekkie i mięciutkie w dotyku. Jest dość agresywny dla skóry głowy na dłuższą metę. Warto w międzyczasie użyć czegoś lżejszego (ja stosuję na zmianę z szamponem dziecięcym).
    Zalety:
    • Wydajność (!), rozsądna cena, skuteczność, zapach.
    Wady:
    • Trochę podrażnia skórę głowy i włosy się szybko przetłuszczają.