Szampony do włosów

Petal Fresh Pure Rosemary & Mint, Volumizing Shampoo Rozmaryn i mięta, szampon zwiększający objętość włosów

Nasi użytkownicy zostawili 50 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 października 2024 o 10:11
    Dobry i delikatny szampon.
    Nie znałam jak dotąd kosmetyków Petal Fresh, ale szukając łagodnego szamponu wybrałam właśnie tę markę. Zdecydowałam się na wersję rozmaryn i mięta, bo lubię takie zapachy w kosmetykach do włosów. Szampon znajduje się w zielonej butelce o pojemności 355 ml, w której widać zużycie produktu. Dozownik działa sprawnie od początku do końca, wylewa odpowiednią ilość produktu. Kosmetyk jest bezbarwny i ma dobrą, gęstą konsystencję. Zapach to połączenie rozmarynu i mięty, choć dla mnie mięta jest bardziej wyczuwalna. Mi się podoba, lubię takie świeże zapachy. Szampon jest z tych łagodnych, nie zawiera SLS. Wiadomo, że pieni się trochę słabiej niż mocne szampony, ale jak na szampon delikatny jest naprawdę dobrze. Nie mam raczej problemów ze skórą głowy. Włosy mam wysokoporowate i cienkie, lubią się puszyć i plątać. Od szamponów nie wymagam działania pielęgnacyjnego. Mają dobrze oczyszczać i nie powodować niemiłych niespodzianek. Szampon Petal Fresh jest świetny do codziennego stosowania. Choć jest łagodny to bardzo dobrze oczyszcza i odświeża skórę głowy bez żadnych podrażnień. W trakcie używania zapewnia delikatny efekt chłodzenia. Nie zauważyłam plątania włosów, ale ja zawsze używam po umyciu włosów odżywkę albo maskę. Jest to szampon zwiększający objętość włosów i moje cienkie rzeczywiście trochę podnosił od nasady, ale też nie jakoś mocno zauważalnie. Różnica była, ale bez szału. ;) Mam też wrażenie, że dzięki temu produktowi włosy są trochę dłużej świeże, nie przetłuszczają się zbyt szybko. Włosy po użyciu tego szamponu mają więcej blasku, wyglądają ładnie. W składzie mamy m.in. ekstrakt z rozmarynu (wzmacnia cebulki włosów), ekstrakt z mięty pieprzowej, olej babassu, witaminę E, pantenol, glicerynę, wyciąg z liści podbiału pospolitego, ekstrakt z krwawnika pospolitego, wyciąg ze skrzypu polnego, ekstrakt z korzenia prawoślazu, ekstrakt z rumianku pospolitego, wyciąg z melisy, wyciąg z tymianku. Ogólnie skład jest jest ciekawy i dobry, za co produkt ma kolejny plus. Podsumowując, szampon Petal Fresh rozmaryn i mięta to kosmetyk, który u mnie sprawdził się bardzo dobrze. Swoje zadanie spełnia świetnie. Pozostawia skórę głowy oczyszczoną, odświeżoną, a włosy są delikatnie odbite od nasady i wyglądają ładnie. Chętnie jeszcze go kupię i sprawdzę również inne wersje tych szamponów.
    Zalety:
    • Świeży zapach.
    • Jest łagodny, nie zawiera SLS.
    • Dobrze oczyszcza i odświeża skórę głowy.
    • Delikatnie odbija włosy od nasady.
    • Nie plącze włosów, nie powoduje ich szybszego przetłuszczania, a wręcz przeciwnie - są trochę dłużej świeże.
    • Nie podrażnia.
    • Skład.
    Wady:
    • Cena regularna.
  • 16 października 2023 o 1:58
    Bardzo fajny
    Kupiłam ten szampon po przeczytaniu kilku recenzji i nie żałuję. Moja skóra głowy i włosy z natury się przetłuszczają, a ten produkt sobie z tym radzi. Dodatkowo bardzo ładnie pachnie, mięta daje fajne uczucie świeżości. Uważam też, że szampon faktycznie zwiększa objętość i odbija włosy od nasady. Cena może nie należy do najniższych, ale na promocji jest okej.
    • Objętość włosów
    Este25
    16 września 2023 o 15:45
    Ciekawy szampon
    Zachęcona opiniami w końcu i ja postanowiłam przetestować ten szampon. Stosuję go co drugie mycie i jestem z niego zadowolona. Fajnie domywa skórę głowy przez co, włosy są uniesione u nasady, miękkie i miłe w dotyku. Jest delikatny, więc nie zrobił krzywdy moim włosom. Nie uczulił mnie i nie podrażnił. Czy wpłynął na porost włosów...raczej nie ;)
    Zalety:
    • Dobrze domywa
    • włosy są długo świeże
    • nie plącze włosów
    • nie podrażnił
    • nie uczulił skóry głowy
    Wady:
    • Trochę słabo się pieni
    • zapach mógłby być przyjemniejszy
  • 5 lipca 2023 o 10:58
    Taki sobie
    Najbardziej zawiodłam się zapachem. Pachnie jak pasta do zębów. Zniechęciło mnie przez do niego. Zrobił to co robi przeciętny szampon. Nie wiedziałam, żeby zwiększył objętość. Na plus wydajność oraz fajnie się pieni. Butelka także w porządku jest. Bez problemu się wydobywa.
    • pieni się
    • cena regularna
    xgabvr
    25 stycznia 2023 o 15:18
    Bardzo fajny
    Kupiony na promocji za około 20 zł i na prawde było warto! Jednocześnie delikatny, ale dobrze oczyszczający szampon. Nigdy nie mam problemu z jego pienieniem się, czy domyciem. Zapach świeży i przyjemny a butelka bardzo wygodna!