Wody perfumowane damskie

Chanel No 5 EDP

Sephora
Chanel - N°5 - Woda Perfumowana - Atomizer 35 Ml - Dla Kobiet
Chanel No.5 100ml woda perfumowana

Nasi użytkownicy zostawili 332 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 lutego 2025 o 18:58
    Dla mnie pefrumy nr 1 - ponadczasowa klasyka
    Chanel no 5 to must have w mojej kosmetyczce. Zawsze kiedy kończy się jedno opakowanie kupuję następne. Kwiatowo-aldehydowy ich charakter to ponadczasowe połączenie. U mnie idealnie sprawdza się zarówno na wieczorne wyjście, jak i na co dzień, szczególnie kiedy potrzebuję dodać sobie pewności siebie :) Zapach jest mega trwały - u mnie nawet kilka dni na niektórych ubraniach. Flakon - klasyka, elegancja i prostota. Po prostu uwielbiam je!
  • 12 lutego 2025 o 22:47
    Klasyka sama w sobie mój ulubieniec!
    Używam tych perfum od lat. Jedyny ich minus to cena . Klasyka i kwintesencja kobiecości. Wyszukane i niebanalne . Aldehydowe nuty połączone bajecznie z różami. Wiem że mają swoich zwolenników jak i przeciwników natomiast ja jestem w tej pierwszej grupie Są idealne na wielkie wyjścia i eleganckie okazje. Zapadają w pamięć nie da się przejść koło tych perfum obojętnie. Albo się je kocha albo nienawidzi nie ma nic pośrednio. Dla mnie sztos . A sama Coco Chanel to niekwestionowana ikona i kobieta niezwykle charyzmatyczna która była swoistym przełomem i rewolucją w owych czasach więc do tych perfum trzeba dojrzeć , mieć odwagę i umieć je nosić.... wulgarność przyciąga wielu klasa tylko koneserów ....
    • Elegancki flakon
    • Prestiż
    • Jakość
  • 2 stycznia 2025 o 18:10
    Niby kultowe, ale dla mnie przereklamowane
    Chanel No 5 EDP to kultowe perfumy, które z pewnością przyciągają tym, że Coco Chanel to ikona stylu i kobiecej siły i jest synonimem piękna, elegancji oraz szyku. Niestety nie udało mi się przekonać do tych perfum, chociaż podejmowałam próbę wielokrotnie, na różne okazje i również w różne pory roku, rano czy wieczorem ;). Zapach w dalszym ciągu był dla mnie odrzucający, dlatego perfumy nie zdołały mnie do siebie przyciągnąć. Po aplikacji zapach jest dla mnie nieprzyjemny i wręcz zbyt intensywny, taki duszący. Zapach perfum jest zdecydowanie aldehydowy i ostry i chociaż ulega zmianie wraz z czasem noszenia perfum, mimo wyłaniających się delikatnie kwiatowych tonów, nie potrafię się przełamać i dostrzec w tych perfumach przyjemnych dla moich zmysłów nut zapachowych i i elegancji. Z pewnością należy docenić wspaniałą butelkę, gdyż charakteryzuje się eleganckim designem i rzeczywiście jest szykowna, więc z pewnością przyciąga uwagę. Mam wrażenie, że te perfumy polegają głównie w swojej popularności na samej marce, która jednak jest oparta na stworzeniu wrażenia luksusu, elegancji i stylu. Niestety jak dla mnie sam aromat pozostawia wiele do życzenia i budzi uczucie rozczarowania. Jest niezwykle ciężki i specyficzny, więc nie podpasuje każdemu. Dla tych osób, którym jednak te perfumy odpowiadają, niewątpliwą zaletą jest ich trwałość. Utrzymują się na skórze od rana aż do wieczora, intensywność tutaj jest bez zarzutu. Dla mnie osobiście te perfumy są zbyt intensywne i wręcz przytłaczające, a ich aromat kojarzy się z typowymi zapachami polecanymi dla kobiet w starszym wieku. Osobiście nie jestem w stanie polecić tego zapachu i Chanel No 5 zdecydowanie nie przypadł mi do gustu.
    • Przepiękny flakon
    Wady:
    • Duszący zapach
    • Wygórowana cena
    • Zbyt specyficzny zapach, przez co nie jest ponadczasowy i nie dla każdego
  • 2 grudnia 2024 o 16:31
    Ma swoich zwolenników i przeciwników
    Dostałam w prezencie mały flakonik tego perfumu, no cóż sam design flakonika jest klasyką, jednak zapach jest dość mocno specyficzny. Wyczuwalne są nuty aldehydowe, przez co dla niektórych osób może być drażniący. Perfumy Chanel należą do najtrwalszych perfum ale też najdroższych. Polecałabym je jednak dla kobiet dojrzałych, a nie dla młodych
    Zalety:
    • flakonik
    Wady:
    • zapach drażniący i aldehydowy
  • 10 lipca 2024 o 7:26
    Chanel, No 5 EDP
    Chanel No 5 EDP to jeden z najbardziej ikonicznych i rozpoznawalnych zapachów na świecie, który jest synonimem luksusu i elegancji. Po przetestowaniu mogę stwierdzić, że jego renoma jest w pełni zasłużona. Chanel No 5 jest klasycznym zapachem, który łączy kwiatowe i aldehydowe nuty, tworząc unikalny, luksusowy bukiet. Zapach jest elegancki i kobiecy, idealny na wieczorne wyjścia i specjalne okazje. Jedną z głównych zalet Chanel No 5 EDP jest jego trwałość. Zapach utrzymuje się na skórze przez cały dzień, a na ubraniach nawet dłużej. Zapach ma dobrą projekcję, co oznacza, że jest wyczuwalny przez osoby w otoczeniu, ale nie jest przytłaczający. Dodaje to pewności siebie i sprawia, że noszący go zostaje zapamiętany.
    Zalety:
    • Długotrwałość
    • Luksusowe opakowanie
    • ponadczasowy zapach
    Wady:
    • Nie dla każdego: Zapach Chanel No 5 jest charakterystyczny i może nie przypaść do gustu wszystkim. Osoby preferujące bardziej nowoczesne, świeże lub słodkie zapachy mogą nie być zachwycone.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie