Szampony do włosów

Barwa Siarkowa Antybakteryjny Specjalistyczny Szampon Przeciwłojotokowy 180ml

Asiiaem
    24 października 2023 o 4:42
    U mnie nie dziala
    Jako posiadaczka przetłuszczających się włosów od zawsze szukam szamponu który wydłuży ich świeżość z 1 dnia do dwóch. Niestety ten preparat tego nie robi. Myje włosy, nie zostawia ich tłustymi i obciążonymi. Ale mam tez wrażenie ze mocniej plącze i wysusza. Podejrzewam ze nie ma silikonow w składzie. Natomiast u mnie szampkn z silikonem trzyma świeżość tyle samo a chociaż włosy łatwiej rozszczesac i lepiej wyglądają. Zapach tego szamponu byl cytrusowy przypominający starodawne spraye do toalet xD nic przyjemnego ale tez nie niemiłego. Opakowanie bylo dosc poręczne. Wydajność normalna.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie działa
    • Wysusza
    • Placze
  • 7 listopada 2016 o 15:46
    Faktycznie zmniejsza przetłuszczanie skóry głowy
    Zalety: - sprawia, że moje cienkie i rzadkie włosy rzadziej się przetłuszczają - pięknie pachnie tropikalnie - ma rzadką konsystencję która lekko się pieni - dobrze oczyszcza włosy, pozostawia je uniesione i puszyste Wady: - dość nie wygodne otwarcie - może przesuszać końcówki - jest słabowydajny
  • 28 grudnia 2015 o 21:05
    Obiecane cuda na kiju, bez cudów i bez kija
    Nalatałam się za tym szamponem zupełnie nie potrzebnie! Barwa ma świetną tą serię, ale szampon zupełnie żaden. Po pierwszym myciu byłam pewna, że zdziała cuda na moich włosach, delikatnych, przetłuszczających się. Nawet nie wiem co pisać w recenzji, bo był tak nijaki! Mało tego mam wrażenie, że zamiast pomóc pogorszył stan moich włosów i głowy. Konsystencja mocno nie spójna, lejąca. Zapach nijaki. Cena zawyżona w stosunku do jakości. Nie polecam Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 skończone
  • 28 grudnia 2015 o 17:23
    Strzał w 10 dla cienkich, przetłuszczających się włosów
    Myślałam, że już nic nie pomoże moim włosom, które w ciągu ostatnich kilku lat drastycznie straciły na objętości. Kiedyś miałam bardzo gęste i grube włosy, jednak stres i częste malowanie doprowadziły do tego, że mam ich o połowę mniej. W dodatku są takie miękkie, oklapłe i za nic w świecie nie da się ich ułożyć. Próbowałam niemalże wszystkiego: suplementacji, olejowania, delikatnych szamponów bez SLS-ów, wcierek itp. itd. Niestety nic nie pomogło. Poddałam się. Niedawno wpadłam całkiem przypadkowo na ten szampon w Leclercu. Kupiłam go by troszkę podsuszyć nadmiernie przetłuszczającą się skórę głowy. Własnie jestem w połowie drugiego opakowania i JESTEM W SZOKU! Moje włosy przeszły metamorfozę! Stały się grubsze, sztywniejsze, zdrowsze a przy tym bardziej błyszczące. Przestały wypadać! Przy ostatnim myciu wyszły mi może ze 3 włosy (zawsze zatykałam syfon). Muszę wymienić sobie spinkę do koczka bo ta, która zawsze była na mnie za duża teraz jest za mała i nie obejmuje wszystkich włosów. Plusy: Włosy po nim są: +zdrowsze +gęstsze +bardziej puszyste (ale nie puszą się i nie elektryzują) +nie mam łupieżu +myję je co 3 a nie co 2 dni +mają ładny połysk +są bardziej sprężyste i nie kruszą się Minusy: +szampon jest bardzo mało wydajny (za co odejmuję mu pół gwiazdki). Przy włosach do pasa i myciu co 3 dni starcza na 1,5 tygodnia. Mimo sporej ceny w stosunku do słabej wydajności już nigdy się z nim nie rozstanę. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1,5
  • 25 maja 2015 o 22:02
    Szampon, który dobrze oczyszcza włosy i wspomaga walkę z łupieżem
    Zacznę od konsystencji ... Jest ona średnio gęsta - może jej nieco bliżej do rzadkiej. Ma bardzo ładną, jasnopomarańczową barwę. Po kontakcie z wodą ładnie się pieni. Zapach szamponu ładny, przyjemny - typowy dla wszystkich produktów z tej serii. Oczywiście zachwyciło mnie działanie szamponu! Nie dość, że świetnie oczyszcza skórę i włosy z wszelkich zanieczyszczeń, dobrze zmywa oleje, to jeszcze nie plącze włosów - mogę rozczesać je bez konieczności używania odżywki. Szampon nie powoduje łupieżu, a nawet zapobiega jego nawrotowi. Po umyciu włosów tym szamponem, są one miękkie i gładkie. Plusy: + wygodna w użyciu butelka + odpowiednia konsystencja + przyjemny zapach + bardzo dobrze oczyszcza włosy + ułatwia rozczesywanie + nie powoduje łupieżu, a nawet wspomaga walkę z łupieżem Minusy: brak Używam tego produktu od: ok. 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 butelka