Szampony do włosów

notino.pl
Head&Shoulders Sports Fresh Przeciwłupieżowy szampon do włosów 400 ml
Head & Shoulders Menthol Fresh Szampon Odświeżający 400ml
Head&Shoulders Szampon do włosów Menthol 2w1

Nasi użytkownicy zostawili 150 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 stycznia 2025 o 17:57
    To trochę jak uzależnienie, albo używasz go cały czas, albo przygotuj się na powrót problemu.
    To taki szampon z odżywką o którym można powiedzieć, że mam mieszane uczucia. Szampon zamknięty jest w dużej, solidnej butelce (400 ml), z wygodnym zamknięciem na klik. Nic się nie wylewa, nic nie kapie, za to ogromny plus. Konsystencja jest gęsta, pieni się świetnie, więc wystarczy dosłownie niewielka ilość, żeby umyć całe włosy. Wydajność na medal, szczególnie jeśli ktoś, tak jak ja, myje włosy co 2-3 dni. Teraz działanie. W kwestii oczyszczania szampon robi swoją robotę perfekcyjnie. Po jednym myciu na włosach nie ma śladu pianki, lakieru czy innych stylizacyjnych resztek. Skóra głowy jest dobrze oczyszczona, a łupież, no cóż, tu faktycznie szampon jest bezbłędny. Już po pierwszym użyciu znika problem z białymi drobinkami, a regularne stosowanie sprawia, że skóra głowy czuje się lepiej. Łupieżu ani śladu, swędzenie zniknęło. Do tego producent obiecuje ochronę przed drażniącymi czynnikami i wydaje się, że coś w tym jest póki używam, jest idealnie. Ale, jeśli odstawisz go na rzecz innego szamponu, to łupież wraca po 2-3 tygodniach jak bumerang. Dla mnie to trochę jak uzależnienie, albo używasz go cały czas, albo przygotuj się na powrót problemu. Odżywka niby tam jest, ale tak, jakby jej nie było. Po myciu włosy są szorstkie, matowe i mają w sobie tyle życia, co w poniedziałkowy poranek przed poranną kawą. Bez dodatkowej odżywki w sprayu w ogóle nie byłam w stanie ich rozczesać, a o jakimkolwiek blasku czy miękkości można zapomnieć. Ratowałam się więc swoimi sprawdzonymi kosmetykami, żeby przywrócić włosom zadowalający wygląd. Szkoda, bo liczyłam, że przy formule 2w1 chociaż odrobina nawilżenia będzie widoczna. Zapach? No i tutaj kolejny punkt sporny. Ten mentolowy aromat nie jest moim ulubionym, ale chłodzący efekt na skórze głowy jest całkiem przyjemny. To taki lodowy prysznic na głowie, który latem mógłby być miłym akcentem. Teraz, zimą, nie do końca to kupuję, bo jednak chłód na skórze głowy wcale nie jest moim priorytetem. Może dam mu drugą szansę w upały, kto wie? Podsumowując, to świetny szampon przeciwłupieżowy, ale raczej nie dla tych, którzy liczą na spektakularny efekt pielęgnacyjny. Zwalcza łupież, oczyszcza jak szalony, jest wydajny i łatwy w użyciu. Jednak te 2w1 to tutaj tylko dobry i znany marketing. Bez dodatkowej odżywki włosy wyglądają smutno i nijako. Dla mnie to opcja na sytuacje awaryjne lub lato, ale raczej nie zostanie stałym bywalcem w mojej łazience.
    Zalety:
    • przyjemnie chłodzi skórę głowy i odświeża
    • usuwa łupież
    • uzależnia
    • świetnie się pieni
    Wady:
    • nie do końca mój mentolowy miętowy zapach
    • brak efektu nawilżenia czy odżywienia
  • 21 sierpnia 2024 o 6:21
    Lepiej kupić coś w aptece lub sprawdzonego
    Jest to chyba bardzo każdemu znany szampon, szczególnie po kolorach i opakowaniu. Ja niestety na tym szamponie się zawiodłam na maksa. Szampon dobrze się pieni, bez większego wysiłku, bardzo ładnie pchanie, na pierwszy rzut oka, tak może się wydawać na początku. No niestety ale, przy regularnym stosowaniu (ja myję skórę głowy codziennie) zauważyłam że mnie bardzo swędzić skóra, jest ona bardzo zaczerwieniona a szampon zamiast usuwać lub minimalizować łupież, nasilał go jeszcze bardziej. Po tygodniu stosowania, szampon wylądował w koszu. Po korzystaniu musiałam leczyć skórę głowy przez długi czas. Już nigdy więcej go nie kupię. Jeśli ktoś zmaga się z łupieżem, to polecam iść do apteki i tam, aptekarz da wam coś godnego. A jeśli nawet nie zadziała coś myślę że zadziała, to nie narobi tyle męki co narobił mi.
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • nasila łupież
    • podrażnia skórę głowy
    • po dłuższym stosowaniu możemy zauważyć zaczerwienienia
  • 5 lipca 2024 o 22:05
    2w1 to nie brzmi dobrze, ale nie zrobił mi mega krzywdy, oprócz obciążenia skóry (=szybszy przetłuszcz). Jeden z lepszych szamponów do ochłodzenia skóry głowy raz na jakiś czas
    Moja mama zawsze była fanką szamponów od Head&Shoulders, kupowała je nałogowo za czasów mojego dzieciństwa. Ja osobiście nie wracam do nich nałogowo, bo jednak rypacze stosuję raz na jakiś czas i nie umiem skończyć tych, które aktualnie posiadam. Tak w ramach wstępu - żaden szampon jak dotąd tak cudnie nie ochładzał mi skóry głowy mentolem. Szkoda, że jest tak mocny, bo najchętniej myłabym nim latę głowę co jakąś godzinę :D no ale z drugiej strony - po co to 2w1, nie lubię takich kombinacji. Odżywka nie do stosowania na głowę przy moim przetłuszczu. No i nie podobasz mi się jak to mawiał słynny Dario :) Opakowanie Buteleczka szamponu jest duża, ma pojemność 400 ml, jest biała. Plastik jest twardy, rozcinanie go, żeby wydobyć resztki produktu to zmora. Zatyczka zabezpiecza szampon przed rozlaniem się, trzyma mocno, ale nie aż tak, żeby połamać na tym paznokcie przy otwieraniu. Według producenta to produkt 2w1 - mamy tutaj połączenie szamponu z odżywką. Dla mnie 3x nie. No ale wracając jeszcze do etykiety - jest ok, ani jakaś mega spektakularna. Konsystencja / zapach produktu Ok, stwierdzam, że konsystencja jest z tych dla mnie topowych. Gęsta, naprawdę mocno kremowa. Wystarczy odrobina tego szamponu, żeby uzyskać niesamowicie mocną pianę. Wiadomo, że to automatycznie powoduje, że jest to produkt mega wydajny. Myję głowę dwa razy za każdym razem i spieniam szampon w kubeczku. Jak już wspomniałam, mocne szampony z SLS stosuję raz na jakiś czas, odpowiada mi to. Lubię też dogłębnie oczyścić włosy przy hennowaniu, ale ten szampon by się na to nie nadał za odżywkę w składzie. Zapach jest bardzo przyjemny, orzeźwiający. Samo przysunięcie nosa do zakrętki powoduje, że mam odświeżony nos :) fajne uczucie i za to mega plus. Działanie Widzę, że niektórym recenzentkom ten szampon spowodował masakrę na skórze głowy. No dobra, moja też nie należy do jakichś wybitnie mocnych i niewzruszonych na mocne detergenty, ale z tym szamponem nie miałam żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. Nie walczę też na co dzień z łupieżem (na szczęście), ale gdybym miała problemy z tym paskudztwem - nie wiem czy zdecydowałabym się na terapię tym szamponem. Popatrzcie na jego skład - przecież na drugim i trzecim miejscu znajdziemy potwornie mocne detergenty, które używane codziennie mogą wysuszać skórę i powodować odwrotny skutek do zamierzonego. Posiadaczki wrażliwych skór - przemyślcie dwa razy wybór tego szamponu do regularnego mycia. No i swoją drogą - po co ta odżywka? Producent mocno tutaj przekombinował. Moja skóra głowy ma tendencję do przetłuszczania, wyobraźcie sobie katować ją rypaczem, w połączeniu z obciążającą odżywką. Co innego mogę napisać, jak po prostu to, że przy tym szamponie moje sebum szalało? Tak jak napisałam ogólnie - ten szampon jest ok raz na jakiś czas. Na przykład gdy chcemy ochłodzić sobie skórę głowy. Równie dobrze można umyć nim wannę, jest taki mocny. Trzeba na niego brać poprawkę. Gdyby marka zdecydowała się trochę spuścić z tonu i stworzyć inspirację tego szamponu bez odżywki w składzie i obniżyła jego moc... mógłby być to produkt hit.
    Zalety:
    • pięknie pachnie
    • gęsta i kremowa konsystencja. Jest mega wydajny
    • dostępny praktycznie w każdym hipermarkecie i drogerii internetowej i nie jest super drogi
    • wygodny zatrzask, nie trzyma tak mocno, żeby trzeba było łamać paznokcie przy otwieraniu ;)
    • pieni się jak szalony
    • cudnie ochładza skórę głowy
    Wady:
    • może podrażnić skórę przy regularnym stosowaniu przez bardzo silne detergenty znajdujące się na drugim i trzecim miejscu w składzie - raczej do stosowania tylko raz na jakiś czas
    • powodował u mnie przetłuszcz, bo odżywka i szampon w jednym to dla mojej skóry połączenie nie do przyjęcia
    • butelka wykonana z twardego plastiku
  • 1 grudnia 2023 o 21:31
    Head
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Z całej gamy zapachowej chyba najbardziej lubię właśnie miętę. Fajnie oczyszcza skórę głowy. Łupież rzeczywiście schodzi, ale nie da się stosować go do wyczerpania butelki. Mi osobiście częste używanie sprawia że po pewnym czasie łupież jest większy. Natomiast w moim przypadku sprawdza się używanie co trzecie mycie. Mięta zostawia fajny chłodek na skórze głowy,co jest mega w okresie letnim.
  • 26 czerwca 2023 o 2:52
    Niech idzie w zapomnienie
    Niestety w dalszym ciągu dziwie sie, ze te szampony są dopuszczane do sprzedaży i są tak popularne. Używałam H&S przez dwa miesiące. Niestety nie byłam w stanie robić tego dłużej - włosy na długości były szorstkie a u nasady przetłuszczone na drugi dzień. Fakt, szampon dawał uczucie odświeżenia, ale niestety to było złudne uczucie. Po kilkunastu próbach odejścia od tego szamponu na inne, pojawiał sie problem z tłustym łupieżem, swędzeniem, wypadaniem włosów. Walczyłam ponad pół roku o powrót do normalności. Szampon uzależnia skore głowy. Co w konsekwencji moze doprowadzić do dużej utraty włosów. Zawiera on bardzo silne substancje myjące i to nie jedną!
    Zalety:
    • rozczesanie bez użycia odżywki
    Wady:
    • bardzo silny rypacz
    • uzależnia skore głowy