Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Sephora, Outrageous Curl Mascara (Podkręcający tusz do rzęs)

Sephora, Outrageous Curl Mascara (Podkręcający tusz do rzęs)

Średnia ocena użytkowników: 3,5 /5

Kategoria
Marka
Pojemność 10 ml
Cena 59,00 zł

Marzysz o wyrazistych i podkręconych rzęsach?
Z tym wyzwaniem zmierzy się mascara Outrageous curl, która powleka tuszem i podkręca nawet rzadkie, krótkie i cienkie rzęsy dzięki innowacyjnej szczoteczce:
- szczoteczka modeluje i ekstremalnie podkręca rzęsy
- mini szczoteczka precyzyjnie dociera do wszystkich rzęs, od nasady po końcówki
- 8 zbiorniczków wokół szczoteczki pozwala błyskawicznie powiększyć objętość rzęs
Nadzwyczajne rezultaty: +181% objętości po 9 pociągnięciach szczoteczką i +32% podkręcenia po jednej aplikacji .

Cechy produktu

Szczoteczka
grzebyk
Pokaż wszystkie Schowaj

Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!

Dodaj go do naszej bazy!

Recenzje 34

Średnia ocena użytkowników: 3,5 /5
Więcej ocen Schowaj

Wykorzystała: jedno opakowanie

Kupiony w: Drogeria internetowa

Średni

Kupiłam z ciekawości - pierwszy raz się zetknęłam z taką końcówką. Faktycznie da się zauważyć efekt podkręcenia i pogrubienia, jednak spodziewałam się lepszych efektów. Dodatkowo nie powoduje wydłużenia, więc nie można powiedzieć, że po użyciu tworzy się efekt WOW. Jednak trzeba zaznaczyć, że tusz jest trwały, nie osypuje się, efekt podkręcenia utrzymuje się cały dzien. Specyficzna szczoteczka powoduje, że można dotrzeć do malutkich rzęs i je podkreślić, a tym samym oko wydaje się większe. Kolor jest głęboki, intensywnie czarny. Desing opakowania jest ciekawy!

Wykorzystała: jedno opakowanie

• Wydajność: 1
  • Opakowanie: 5

Efekt piękny, jednak ma wady

Ktoś polecił tę maskarę i z racji promocji w Sephorze postanowiłam ją wypróbować. Moje rzęsy nie są ani krótkie, ani nadzwyczajnie długie, nie za gęste, nie za rzadkie. W tuszach szukam zagęszczenia, wydłużenia, pogrubienia, generalnie bardzo lubię efekt sztucznych rzęs, ale nie sklejonych strąków. Bardzo zwracam też uwagę na trwałość, osypujące się tusze nie mają u mnie szans. Ta maskara z Sephory ma dość nietypową szczoteczkę, która może na początku odstraszać. Okazuje się, że niesłusznie. O ile efekt na rzęsach bardzo mi się podobał, to miałam wrażenie, że tusz błyskawicznie wysechł w opakowaniu i szybko się skończył. Być może jeszcze kiedyś do niego wrócę, ale z drugiej strony jest do przetestowania jeszcze tyle maskar...

ZALETY:
+ początkowo straszącą szczoteczka okazała się bardzo praktyczna, jest mała i krótka, więc bez problemów można dotrzeć do nasady rzęs i wytuszowane rzęsy wzdłuż całej linii wedle potrzeb, niezależnie od wielkości oka.
+ rzęsy są pięknie uniesione, lekko zagęszczone i pogrubione. Zawsze używam zalotki i ta maskara ładnie utrzymywała skręt rzęs.
+ nie osypuje się w ciągu dnia, nawet jak trochę zastygnie w opakowaniu

WADY:
- niestety bardzo szybko wyschła, a zakręcałam ją na pewno bardzo mocno, więc nie było w tym mojej winy. Szkoda, że maskara, która nie jest jakoś wybitnie tania wytrzymuje zaledwie miesiąc czy dwa.
- nie jest super tania, ani wybitnie łatwo dostępna na większości osób
- tuż po otwarciu szczoteczka jest bardzo mocno oblepiona tuszem, trzeba zdejmować nadmiar

1 /5

Nie kupi ponownie

• Wydajność: 3
  • Zgodność z opisem producenta: 1
  • Trwałość: 1
  • Stosunek jakości do ceny: 1
  • Opakowanie: 1

Drogi bubel

Najgorszy tusz jaki miałam. Szczoteczka nabiera zdecydowanie za dużo produktu przez co pomalowanie się kończy się ubrudzeniem okolicy oka, sklejonymi rzęsami i okropnym efektem uciętych pajęczych nóg. Produkt spływa po kilku godzinach, jest kompletnie nietrwały. Do demakijażu potrzebuję przynajmniej 4 wacików co jest dla mnie absurdalne, zazwyczaj zmywam rzęsy jednym lub dwoma. KOSZMAR

Jedyny sposób w który jako tako mogę się nim pomalować to wytarcie szczoteczki w chusteczkę zaraz po wyjęciu. Wytuszowanie rzęs. Sciągnięcie nadmiaru suchą szczoteczką (wycierając ją za każdym razem).

1 /5 HIT!

Używa produktu od: rok lub dłużej

Najlepszy !

To najlepszy tusz do rzęs jakiego w życiu używałam! Po użyciu mam rzęsy aż po brwi, są wydłużone, pogrubione, i mega czarne! Jest niezawodny, niezastąpiony i najlepszy !

U W I E L B I A M

Trzeba nauczyć się z nim pracować. Dla mnie ten tusz nie jest do nałożenia w 5 sekund, musze wykonywac powolne, zygzakowate ruchy od nasady. Na początku maskary nabiera sie bardzo duzo produktu, przez co praca jest trudniejsza.
Ale za to po kilku razach jest sie w stanie uzyskać efekt WYBITNYCH, SZTUCZNYCH RZĘS (w pozytywnym znaczeniu). Piękne, rozdzielone, podkręcone do granic rzęsy. Tusz jest w stanie wyciągnąc z rzęs 100 %. Polecam

Rewelacja

To świetna mascara Miałam ją jakiś czas temu potem na chwilę od niej odeszłam kupiłam inne ale przedwczoraj znów do niej wróciłam dwie warstwy i rzęsy są mega wydłużone i pogrubione jestem zachwycona to mój hit

3 /5

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Trwałość: 2
  • Stosunek jakości do ceny: 3

Mieszane uczucia

+ Wydłuża rzęsy.
+ Faktycznie utrzymuje efekt podkręcenia po zalotce, podczas gdy niektóre tusze zbytnio obciążają rzęsy. Efekt ten utrzymuje się cały dzień.
+ Malutka szczoteczka, którą z łatwością można dotrzeć do malutkich rzęs w wewnętrznym kąciku.
+ Nie odbija się na powiece podczas malowania.
+ Intensywnie czarny kolor.
+ Dorwałam ją w Sephorze za 9 złotych.

+/- Kiedy mam lepszy dzień, to ta maskara sprawia, że moje rzęsy mają świetną objętość i są rozdzielone, ale kiedy nie jestem nad tym super skoncentrowana bardzo łatwo o posklejanie rzęs i wtedy wyglądam, jakbym miała 3 na krzyż... A przecież tuszowanie rzęs to nie operacja na otwartym sercu i powinnam móc to robić bez większego zastanowienia.

- Bardzo łatwo się rozmazuje i odbija. Wystarczy lekka mżawka i mamy efekt pandy...

• Trwałość: 4

Jestem na tak

Moim zdaniem tusz ma zbyt niską ocenę na wizażu. U mnie się sprawdził. Prawdą jest że trzeba nauczyć się go używać. Krótka szczoteczka nie ułatwia tego. Na początku opakowania zbyt dużo tuszu nabiera się na szczoteczkę, ale to jest raczej standard wśród tuszy. Ta masakra zarówno pogrubia rzęsy, jak i je podkręca (znacznie:) . Dzięki czemu można uzyskać efekt bardzo widocznie podkreślonąch rzęs. U mnie tusz jest trwały. Odbija mi się na górnej powiece od razu po pomalowaniu, ale później rzadko muszę to korygować, choć czasami na pewno. Jedyna wada to zmywanie tuszu. Jest to dosyć uciążliwe, gdyż głęboka czerń rozmazuje się na całej twarzy i trzeba użyć więcej wacikow i produktu do demakijażu.

3 /5

• Trwałość: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 3

Niestety, ale...uczula

Z bólem serca po dwóch miesiącach użytkowania muszę stwierdzić, że tusz podrażnia moje oczy.
Bardzo podoba mi się jego mała szczoteczka, która dociera do każdej rzęsy. Fakt można się nią łatwo ubrudzić, ale efekt jest tego wart. Cudownie podkręca i wydłuża, wręcz sprawia,że jest ich więcej. Nigdy nie miałam tak pięknie uniesionych rzęs przez cały dzień. Niestety zauważyłam, że odkąd go używam mocno łzawią mi oczy, a czasami wręcz potok łez się leje. Wszystko wskazało na ten cudowny tusz, który moje wrażliwe oczy podrażnia. Będę musiała się co nim rozstać.

2 /5

Nie kupi ponownie

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Trwałość: 2
  • Stosunek jakości do ceny: 1
  • Opakowanie: 3

wielkie nie!

Nakładanie tuszu tą szczoteczką to koszmar. Ma za krótkie włoski, które nakładają zbyt dużo produktu, nie wyczesują nadmiaru i nie rozdzielają rzęs. Namęczyłam się przy aplikacji, a gdy już wywalczyłam zadowalający efekt (dzięki cudownemu grzebykowi z Inglota) to tusz zaczął się odciskać na powiece i pod okiem. Plus jest taki, że formuła długo trzyma podkręcenie.
Efekt nie jest wart takich trudności.

5 /5

• Opakowanie: 5

Można dużo nałożyć dzięki szczoteczce

Można nałożyć dużo produktu, bo szczoteczka jest silikonowa z krótkimi wypustkami, które łatwo wprowadzić między rzęsy, co też ułatwia ich podkręcenie.

Używa produktu od: rok lub dłużej

Bardzo na tak!

Jeśli chodzi o tusze do rzęs to mój numer 1! Szczoteczka początkowo może sprawiać trudności, ale bardzo szybko i łatwo da się nią nauczyć operować tak, by nie zabrudzić połowy twarzy :) wystarczy kilka pociągnięć, aby faktycznie uzyskać efekt grubych, podkręconych rzęs wyglądających jak sztuczne. Plusem jest też trwałość i opakowanie: tusz długo nie zasycha, ma idealną gęstą, ale nie suchą konsystencję, a opakowanie ma pojemność aż 13ml. To bardzo dużo jak na maskary.

Jedynym plusem jest jego zmywalność. Tusz ten zmywa się lekko, ale długo, nierzadko używając to tego 4 wacików. Być może to wina konsystencji i dużej ilości tego tuszu na rzęsach.

Z całego serca mogę polecić!

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1