Kremy pod oczy

La Roche-Posay Redermic R Yeux, Concentre Anti - Age Intensif Intensywna przeciwzmarszczkowa kuracja pod oczy

La Roche-Posay Redermic Retinol Intensywna kuracja pod oczy 15 ml
Bodyland.pl
La Roche-Posay Posay Posay Redermic R Eyes Anti-Ageing Concentrate intensywna kuracja przeciwzmarszczkowa pod oczy 15ml
hairstore.pl
La Roche-Posay Redermic

zuzem
    16 marca 2021 o 19:13
    Pozytywne zaskoczenie
    Używa od:próbka
    Krem jest dość gęsty i "treściwy" super natłuszcza skórę, jednak ładnie i w miarę szybko się wchłania, lubię właśnie takie kremy pod oczy - tłustawe i ciężkie. Po chwili od nałożenia czuję lekkie mrowienie/pieczenie ale to zasługa retinolu w składzie. Jest bardzo wydajny, przez swoją bogatą konsystencję. Skóra pod oczami jakoś zaczęła wyglądać na bardziej wypoczętą i zdrową. Wizualnie dzięki temu, że obszar pod oczami wygląda na wypoczęty i taki "wyprasowany" automatycznie twarz wygląda na młodszą. Na minus jednak cena, tzn w porównaniu do kremów drogeryjnych, popularnych i o dobrych opiniach jest wysoka, ale może porównując go z kosmetykami o wiele droższymi, zawierającymi w składzie retinol lub inne bardzo skuteczne substancje, cenowo wypada dobrze. To mój pierwszy krem z retinolem, dlatego nie mogę porównać go do innego podobnego kremu.
    Zalety:
    • treściwa konsystencja, skład, wydajność, wygładzenie i 'wyprasowanie' skóry pod oczami
    Wady:
  • 13 listopada 2018 o 14:18
    A ja go lubię!
    Używam kremu na przemiennie z innymi. Nie jest to jakiś super skuteczny ideał, więc testuje różne próbując znaleźć coś, co faktycznie działa. Krem jest gęsty, bogaty, ale przyjemny w aplikacji, szybko się wchłania. Mam skłonność do opuchnięć powiek rano, a niektóre kremy pod oczy ten defekt jeszcze pogłębiają. W przypadku La Roche oczy są wypoczęte, a skóra w dobrej kondycji, bez żadnych negatywnych niespodzianek. Wierzę, że retinol zawarty w kremie na dłuższą metę działa prewencyjnie. Znam lepsze kremy, ale z ceną kilka razy wyższą, myślę, że w tej półce cenowej jakość i działanie jest ok.
    Zalety:
    • nie uczula, nie powoduje łzawienia, puchnięcia, do czego mam skłonność
    • niezły skład, zawiera retinol, kofeinę, adenozynę
    Wady:
    • działanie nie jest jakieś rewelacyjne, ale na pewno bardziej pomaga niż szkodzi
    Drogeria Super-Pharm
  • 4 lipca 2018 o 17:29
    Brak zadowalających efektów
    Krem pod oczy z Retinolem oraz kofeiną przeznaczony dla bardzo delikatnej skóry , która jest podatna na występowanie oznak starzenia i zmęczenia. Aktywna formuła ma wnikać w głąb struktury skóry, by od wewnątrz pobudzać ją do produkcji włókien kolagenowych oraz stymulować proces regeneracji. Po takiej kuracji efektem ma być mniej zmarszczek i zredukowane przebarwienia. Krem nie zawiera parabenów. Był to mój pierwszy produkt z retinolem, troszkę się bałam czy nie będę miała jakiegoś podrażnienia, ale moja skóra bardzo dobrze zareagowała i nie zauważyłam żadnych niepokojących sygnałów. Stosowałam go w sezonie zimowym i przyznam,że nie zauważyłam jakiś spektakularnych efektów. Mam suchą cienką skórę pod oczami z wyraźnie zaznaczonymi liniami mimicznymi, dlatego myślałam, że ten krem w jakiś sposób pomoże mi okiełznać tą sytuację,ale niestety się nie udało. Zużyłam całe opakowanie,ale efektów brak... dlatego nie wrócę do tego produktu.
    Drogeria Super-Pharm
  • 29 stycznia 2017 o 11:00
    Ulubiony
    Używam go od 2 miesięcy, skóra jest napięta, wygładzona, dodam że mam 29 lat i nie mam jeszcze problemów z głębokimi zmarszczkami. Dobra konsystencja, szybko się wchłania, nie klei się. Jestem z niego bardzo zadowolona, kremów pod iczy przetestowałam już mnóstwo, jednak przy tym zatrzymam się na dłuzej. Wart swojej ceny.