WIZAŻ logo

Sephora

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar full
Nasi użytkownicy zostawili 149 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

26 maja 2026 o 10:35
    Jest dobry
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Puder jest dobry. Matuje, ale nie jest to jakiś specjalnie dlugi mat. Ma krótki, dobry skład i co najważniejsze nie ma talku. Twarz wygląda na wygładzona. Puder nie bieli. Opakowanie takie sobie. Ogólne polecam
    19 marca 2026 o 22:43
    Czy warto kupić ten puder?
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Puder od CHANEL to jeden z tych kosmetyków, które od razu czuć, że są z wyższej półki. Miałam okazję używać wersji Poudre Universelle Libre i już od pierwszego użycia widać, że to produkt bardzo dopracowany — zarówno pod względem formuły, jak i efektu na skórze. Pierwsze, co zwraca uwagę, to konsystencja. Puder jest ekstremalnie drobno zmielony, wręcz jedwabisty. Przy aplikacji dosłownie „wtapia się” w skórę i nie daje uczucia suchości ani ciężkości. Producent opisuje go jako ultralekki i wygładzający — i faktycznie tak jest, bo na twarzy jest praktycznie niewidoczny  Efekt na skórze jest bardzo elegancki. Puder wyrównuje koloryt, wygładza i delikatnie matuje, ale nie daje płaskiego, suchego efektu. Skóra nadal wygląda świeżo i naturalnie, trochę jak „lepsza wersja samej siebie”. Dodatkowo zawarte pigmenty odbijające światło sprawiają, że cera wygląda bardziej promiennie i optycznie wygładzona  Ogromnym plusem jest to, że puder nie podkreśla zmarszczek ani tekstury skóry, co często zdarza się przy tańszych produktach. Wręcz przeciwnie — daje efekt lekkiego „blur”, dzięki czemu makijaż wygląda bardziej profesjonalnie i miękko. Jeśli chodzi o trwałość, puder bardzo dobrze utrwala makijaż. Nie daje ekstremalnego matu, ale utrzymuje skórę w ryzach przez kilka godzin i sprawia, że podkład wygląda świeżo dużo dłużej. Świetnie sprawdza się też pod oczy — nie wysusza i nie zbiera się w załamaniach. Nie można też pominąć opakowania — klasyczne, eleganckie, z dużym lustrem i puszkiem. Całość wygląda bardzo luksusowo i aż chce się go używać. Podsumowując — puder CHANEL to kosmetyk, który daje bardzo naturalny, wygładzony i „luksusowy” efekt skóry. To nie jest typowy puder do mocnego matu, tylko produkt, który upiększa cerę i sprawia, że makijaż wygląda drożej.
    Zalety:
    • ultra drobna, jedwabista konsystencja
    • efekt wygładzenia i „blur”
    • nie podkreśla zmarszczek ani suchych skórek
    • naturalne, eleganckie wykończenie
    • dobrze utrwala makijaż
    • luksusowe opakowanie
    Wady:
    • bardzo wysoka cena
    • nie daje mocnego, długotrwałego matu
    • dla niektórych zapach może być wyczuwalny
  • 21 lutego 2026 o 4:03
    Faworyt
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Mam cerę tłustą i jeszcze żaden puder nie poradził sobie z nią tak dobrze jak ten. Mat utrzymuje się u mnie około 6 godzin, co przy mojej skórze jest świetnym wynikiem, wcześniejsze pudry musiałam dokładać już po około 2 godzinach. Ma aksamitną konsystencję, jest wydajny, ma subtelny zapach i daje przepiękny efekt wygładzenia na twarzy. Zdecydowanie mój faworyt. Jego pojemność to aż 30 g, co w stosunku do ceny jest świetnym wynikiem.
    Zalety:
    • Długotrwały efekt matu i wygładzenia
    • Pojemność
    • Puszek
    Wady:
    • Bez wad
  • 3 października 2025 o 19:09
    Najlepszy!
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Długo zwlekałam z zakupem pudru z półki premium. Liczne zawody produktami z drogerii, które robiły mi na twarzy saharę, a mimo to nie utrwalały wyświecającej się u mnie strefy T sprawiły jednak, że sięgnęłam po swój pierwszy produkt marki Chanel. I to była najlepsza decyzja - pierwszy raz w życiu mój makijaż jest w pełni utrwalony, nie ciastkuje się, a twarz nie wygląda sucho. Puder kupiłam w wersji transparentnej - mocno zmielona formuła oraz piękny zapach sprawiają, że aplikacja produktu jest przyjemnością. Za mniej niż 300 zł otrzymujemy 30 g produktu - obecnie, używam pudru od ponad 6 miesięcy praktycznie każdego dnia (latem było to oczywiście znacznie rzadziej) i póki co, nie zużyłam nawet połowy opakowania. A pudru używam dosyć sporo, ponieważ zazwyczaj makijaż robię na około 10-12h, które spędzam poza domem :)
    Zalety:
    • opakowanie - nic się nie wysypuje w nadmiarze
    20 czerwca 2025 o 17:33
    mój ideał
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Mój idealny puder. Przepiękne, klasyczne , eleganckie opakowanie. duża gramatura produktu więc wysoka cena jest niejako uzasadnieniem. dobrze zmielony. pięknie pachnie. cerze nadaje subtelny satynowy mat. stosuję go także pod oczy. długo się utrzymuje i nie wymaga poprawek w ciągu dnia. skóra jest ujednolicona, wygładzona. pory są mniej widoczne. dobrze współpracuje z innymi kosmetykami. mój ideał !
    Zalety:
    • drobno zmielony, piękny zapach, duża gramatura, efekt satynowy na buzi, trwały
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Zobacz także inne Pudry do twarzy

szukaj