Szampony do włosów

Pantene Pro-V, Nature Fusion, Oil Therapy Shampoo Szampon do włosów głęboko regeneracyjny

Majiko
    23 stycznia 2020 o 12:26
    Szampon
    Bardzo dobry szampon od pantene, chociaż moje włosy ogólnie lubią ich kosmetyki. Bardzo dobrze oczyszcza włosy, nie pozostawia śliskiej warstwy, pomimo tego włosy są po nim przyjemnie nawilżone, gładkie i łatwo się rozczesują. Ponadto odzyskują blask. Nie podrażnia, nie wysusza skóry głowy. Ładnie pachnie. Polecam.
  • 8 lipca 2019 o 11:47
    Lubię te szampony Pantene.
    Może i mają silikony i wszystkie SLSy świata, ale i tak będę chętnie sięgać po szampony marki Pantene, ponieważ zwyczajnie je lubię i to jak moje włosy wyglądają za ich sprawą. Długo zachowują świeżość, nie są oklapnięte, ładnie lśnią i długo pachną. Wersja z olejami nie obciążyła mi ich. Często na promocjach za mniej niż 10 zł. Konsystencja: przezroczysta, więc taka jak lubię, dobrze skoncentrowany, wystarczy połowa tego co zawsze wylewam by dokładnie umyć włosy. Szampon mocno się pieni, ale spłukuje błyskawicznie. Działanie: szampon ten stosowałam do codziennego użytku. Dobrze doczyszczał skalp, ale nie wywołał łupieżu i świądu. Włosy za jego sprawą były puszyste, lekkie, odbite od nasady, ładnie lśniły. Czy pomógł im w regeneracji? Z pewnością nie, bo szampon nie ma takiej mocy. Oczekuję by dobrze mył, nie podrażnił, zapewniał świeżość przez jakieś 2 dni. Ten to wszystko robił i z pewnością sięgnę po nowe opakowanie gdy trochę zużyję zapasów. Dodatkowo myłam nim pędzle. Dzięki temu, że dawał dużo piany i był gęsty domywał mi każdy jeden, czy do pudru, brwi, zanieczyszczone ciemnymi cieniami. Zapach: typowy Pantene, ja nie odróżniam ich wszystkich, tak samo pachną. Pozostaje na włosach przez kilka godzin. Opakowanie: różni się tylko szatą graficzną od pozostałych, plus za płaskie wieczko, bo to ułatwia zużycie do końca. Otwór trochę spory, ale szampon jest gęsty, więc nie ucieka. Dostępność/ cena: dostępny od supermarketów po drogerie, często w okazyjnej cenie 9-10 zł. Ja swój kupiłam w zwykłych Delikatesach Centrum.
    Zalety:
    • domywa włosy z produktów do stylizacji
    • włosy są lśniące, miękkie, puszyste, odbite od nasady
    • gęsty, więc zużywa się wolniej
    • nie powoduje łupieży
    • ładny zapach
    • dużo piany
    • dodatkowo dopiera pędzle z kosmetyków
    masia84
    22 marca 2017 o 22:49
    Średniak
    Skuszona obietnicami producenta kupiłam i niestety zawiodłam się :-( Szampon w niczym nie pomógł, a w dodatku obciążył moje włosy. Po 3 tygodniach stosowania włosy zaczęły się przetłuszczać a skóra głowy zaczęła swędzieć . W rezultacie zamiast myć włosy co 2/3 dzień musiałam myć je codziennie. Jedyny plus to ładny zapach.
  • 23 lutego 2017 o 12:27
    dobry regenerant
    Super szampon jak i inne z pantene Pro-V. Dobrze nawilżają bawet bardzo zniszczone włosy, oczyszczają skórę głowy i włosy nawet po olejowaniu, wydajne, dobrze się pienią, nie obciązają. Włosy po nim są puszyste lśniące, miękkie, łatwiej się roszczesują, nawilżone- czyli wszystko to co obiecuje producent i czego oczekuję od szamponu. Choć uważam że seria intensive repair jest trochę lepsza. Dodatkowym plusem jest przystępna cena za sporą butlę i dostępność.
    Drogeria Super-Pharm
  • 29 listopada 2016 o 20:52
    Nadaje włosom miękkość
    Zalety: - ma lekką pół przeźroczystą transparentną formułę o lekko słomkowym kolorze - dobrze się pieni i oczyszcza włosy - ma delikatny zapach - nadaje włosom perfekcyjną miękkość - dzięki niemu włosy są błyszczące i wyglądają zdrowiej - wygładza włosy - nawilża włosy - nie obciąża moich cienkich i delikatnych włosów - dobra cena - dobra dostępność Wady: - jego działąnie nei jest bardzo głęboko regenerujące, w miarę zaprzestanaia działania włosy wcale nie są zregenerowane