Kremy na dzień

Lierac Prescription, Gel Concentre Matifiant Anti - Imperfections Skoncetrowany żel matujący przeciwko niedoskonałościom do cery tłustej

• 13 listopada 2019 o 9:13
    dobry produkt, jednak nie dla mnie.
    Jestem posiadaczką cery tłustej i borykam się z niedoskonałościami .Moja skóra w ciągu dnia bardzo się wyświeca powodując, że makijaż znika. Opis producenta skusił mnie do zakupu produktu w drogerii Hebe. Pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne. Solidne, szklane i eleganckie opakowanie z wygodną pompką do odpowiedniego dozowania produktu. Gdy nałożyłam żel na twarz , natychmiast stała się niesamowicie matowa. Byłam zaskoczona działaniem. niestety... Po kilku dniach stosowania moja skóra staje się podrażniona i pojawiają się na niej suche, czerwone i sprawiające mi ból plamy. Za każdym razem gdy próbuję wrócić do tego produktu dzieje się to samo. Myślę, że mogę nie tolerować któregoś ze składników żelu. Jednak jeżeli ktoś nie posiada tak wrażliwej cery jak ja to myślę, że produkt świetnie się sprawdzi.
    Zalety:
    • eleganckie opakowanie
    • formuła żelu, która szybko się wchłania
    • działanie matujące
    Wady:
    • nadmiernie wysusza i podrażnia ( mnie) - u każdego może zadziałać inaczej
    olivvka
    14 marca 2018 o 12:55
    Dobre składniki zmieszane ze złymi, czyli bubel
    Krem kosztował mnie 94 zł, przeczytałam poniższe recenzje i zatwierdzam, że większość z nich to recenzje sponsorowane. Mam cerę tłustą w strefie T, wągry, bez trądziku. Co z tego, że w kremie jest kwas mlekowy, cynk jak ich działanie niszczą silikony, butylen. Efekt stosowania kremu jest taki, że zaraz po nałożeniu cera jest satynowo matowa, jak już po pół godzinie świeci się jak nasmarowana olejem? Tak niestety działają silikony, jak folia na twarzy, cera się pod nimi dusi. Na pewno nie jest krem dla cery tłustej. Kolejny się przekonuję, że drogi krem z apteki to może być drogie g**** Na moje nieszczęście krem bardzo wydajny, nie wiem do czego go zużyję, bo już na pewno nie na twarz.
    Zalety:
    Wady:
    • Obecność silikonów i butylenu
    • Zwiększone przetłuszczanie cery
    • Cera po nim wygląda niechlujnie
  • 12 stycznia 2018 o 20:15
    Złudne pierwsze wrażenia
    Po pierwszych użyciach byłam zachwycona. Szczypanie, które zwiastowało, że krem działa, cera spokojna i zmatowiona. Idealna baza pod makijaż. Myślałam, że to jest to. Jednak po jakimś czasie efekt odwrotny, zero nawilżenia. Po godzinie cera błyszcząca i brzydka. Odstawiłam zniechęcona krem na półkę. Może do niego wrócę, gdy cera się uspokoi. Zostało go bardzo dużo, jest bardzo wydajny. Zapach kremu przypomina zapach D&G Light Blue;)
    Zalety:
    • Lekki, dobra baza pod makijaż, matuje, świetne opakowanie. Nie podrażnia.
    Wady:
    • Po jakimś czasie przestał działać.
  • 26 października 2017 o 7:55
    Sama nie wiem
    A to było tak: Dostałam kilka próbek. Produkt wywarł na mnie ogromne wrażenie. Lekka konsystencja, buzia wygładzona, mniej niechcianego błysku na twarzy. Kupiłam pełnowymiarowe opakowanie i czar prysł. Używałam wieczorem, a na dzień krem z filtrem- tak zalecała dermatolog. Po jakimś czasie wyskakiwały mi pryszcze. Hmm sama nie wiem co z nim począć. Dam mu jeszcze szansę, może lepiej stosować kuracje kilkudniowe co jakiś czas.
  • 2 października 2017 o 10:53
    Potwierdzam - HIT, HIT, HIT
    Mam cerę mieszaną z ŁZS, o którą precyzyjnie dbam. Niestety, moje hormony od czerwca szaleją i od kilku miesięcy zaczęły pojawiać się u mnie bolące wypryski w okolicach żuchwy. Istny koszmar, na który nic, co dotychczas trzymało moją cerę w ryzach, nie pomagało. Na podstawie opinii tu, na Wizażu, stwierdziłam, że warto spróbować. Krem jest warty swojej ceny, nie odczułam tego boleśnie, ale jestem w stanie wydać niemało na coś, co jest po prostu dobre, sprawdzone i mi służy. Co nie znaczy, że nie miałam małych obaw, czy aby u mnie zadziała :) Używałam latem na noc, stosując na dzień filtr 50. Najczęściej co drugi dzień, jednak kiedy zauważyłam, że pod skórą kwitnie dużo nowych niespodzianek - przez kilka dni pod rząd. Na początku faktycznie czuć lekkie mrowienie. Jestem bardzo zadowolona, będę do niego wracać i używać przez cały okres jesienno-zimowy, co drugi lub co trzeci dzień. Polecam cerom mieszanym i tłustym, poszukującym wybawienia!
    Zalety:
    • Krem (kremo-żel):
    • hamuje kiełkujące wypryski,
    • niweluje istniejące; nie wysusza, tylko... no właśnie, goi, koi, niweluje.
    • normalizuje cerę, myślę, że posiadaczki nawet bardzo tłustej skóry będą zadowolone,
    • wydajny; jedna pompka wystarczy mi na pokrycie całej twarzy.
    • Bonus: nic nie pojawia się nawet przed okresem, co jest dla mnie bardzo, bardzo miłym zaskoczeniem :)
    • Opakowanie; ciemne szkło z dozownikiem, higieniczne, wygodne.
    Wady:
    • Teraz uwaga:
    • skóra wrażliwa, czy skłonna do naczynek, może być lekko zaczerwieniona. Tak się dzieje u mnie (przy ŁZS mam skłonności do zaczerwienień), ale pewnie to również przez lato. Myślę, że jednak lepiej go stosować tak jak inne kwasy: jesienią i zimą. Niemniej jednak nie obniży to mojej oceny, bo stosowałam na własne życzenie :)