To już kolejny w mojej kolekcji krem bb, który się u mnie sprawdził obok Bourjois Healthy Mix oraz Missha Perfect Cover, ale L'Orient stosuję wyłącznie przy ciepłych, upalnych dniach wyłącznie pod serum lub bardzo lekki krem nawilżający, który wchłania się całkowicie, bez pozostawiania nawet delikatnego filmu. W przeciwnym razie krem bb się roluje, nie mogę go rozsmarować, robią się smugi.
Kolor medium, który posiadam doskonale wtapia się w koloryt cery wyrównując ją, wygładzając. Skóra wygląda świeżo, naturalnie. Produkt posiada lekką konsystencję i w ogóle nie czuć go na twarzy. Mylne pierwsze wrażenie po otwarciu tubki i wyciśnięciu niewielkiej ilości kremu, który wydaje się być gęsty i konkretny znika, gdy rozpoczynam aplikację na skórę. Staje się delikatny, nie obciąża skóry.
Nie zakryje większych zmian, ale jeśli jest taka potrzeba ratuję się korektorem. Bez żadnych niespodzianek skóra pokryta kremem L'Orient wygląda bez zarzutu, z satynowym wykończeniem, a przypudrowana jest matowa cały dzień.
Moja skóra jest odwodniona, więc kiedy wiem, że użyję dziś akurat tego kremu bb, nakładam tylko serum nawadniające i nie stosuję już innego kremu nawilżającego tylko ten. Okazuje się, że nie szkodzi on mojemu odwodnieniu - nie zwiększa problemu, nie odczuwam również dyskomfortu, a to chyba dowód na pozytywne działanie pielęgnacyjne kosmetyku, cera jest nawilżona, wygładzona, miękka.
Produkt jest bardzo wydajny, dzięki gęstej konsystencji i intensywnemu napigmentowaniu wystarczy odrobina wielkości ziarna groszku by wykonać makijaż. (ta wydajność i fakt, że nie używałam kremu na co dzień spowodowało, że nie zdążyłam go zużyć po 6 miesiącach po otwarciu)
Krem wtapia się w skórę tak dobrze, że nie ściera się w ciągu dnia, nie brudzi i nie odznacza się.
Zapach jest mało wyczuwalny, nie drażni, nie przeszkadza.
Opakowanie jak najbardziej na plus: tubka, z której wyciskam odpowiednią ilość kosmetyku, nie ma ryzyka wylania ze względu na konsystencję oraz mały otwór; ponadto zamknięcie na klapkę jest funkcjonalne, lubię takie.
Zalety:
- nawilża
- wygładza
- skóra pozostaje miękka
- wyrównuje koloryt
- wygląda naturalnie
- nie obciąża cery
- nie zatyka porów
- nie przetłuszcza
- daje satynowe wykończenie
- wygląda dobrze cały dzień
- nie ściera się
- nie brudzi
- wtapia się w skórę
- jest lekki, delikatny mimo gęstej konsystencji
- zawiera filtry UVA UVB
- odpowiednie opakowanie zamykane na klapkę
Wady:
- roluje się i ściera na kremie, który pozostawia nawet minimalny film
- Trwałość