Kremy BB, CC i DD

l'Orient BB Cream, Blemish Balm Green Krem BB

• 15 czerwca 2020 o 16:28
    Naturalek na lato
    Krem bb miałam okazję przetestować ok miesiąca. Mam odcień light oraz medium, aktualnie mieszam je ze sobą ale łatwo się opalam więc pewnie już niedługo medium będzie idealny. Krem polecałabym na lato, ponieważ na mojej mieszanej/ tłustej cerze jego wykończenie jest satynowe/matujące ale buzia nie jest ściągnięta, jest miła i gładka w dotyku. Zastanowiłabym się nad zakupem jeśli chodzi o cerę suchą, ponieważ może podkreślać suchość skóry. Nie lubię kryjących podkładów itp więc poziom krycia określiłabym jako średni i taki powinien być własnie b b szczególnie na cieplejsze dni, bo buzia wygląda naturalnie. Fajne jest to, że krem przy okazji pielęgnuje skórę i chroni przed promieniowaniem UVB i UVA. Krem nakładam zmoczoną gąbeczką na pielęgnację i tak można go w jednolity sposób rozprowadzić na buzi.
    Zalety:
    • bogaty, przyjazny skład dla skóry
    • brak zapychaczy
    • brak wyczuwalnego zapachu
    • średnie krycie
    • nie powoduje nadmiernego świecenia się skóry
    • filtry
    • cena do zaakceptowania
    Wady:
    • może podkreślać suche skórki
    • dla mało wprawionych osób aplikacja kremu może sprawiać problem
  • 2 czerwca 2020 o 10:08
    polecam, jest świetny!
    Krem dostałam do przetestowania. Długo szukałam odpowiedniego odcienia dla mnie ponieważ mam bardzo jasną, porcelanową cerę i nie opalam się. Odcień tego kremu BB jest idealny dla mnie-nareszcie jasny, świetny dla osób które nie chcą lub nie mogą się opalać. Bardzo dobrze się nakłada i rozprowadza, ma odpowiednią konsystencję i wygodne opakowanie. Produkt daje naturalne, ładne wykończenie, wyrównuje koloryt, lekko kryje i rozświetla cerę. Świetny na wiosnę i lato kiedy to nie chcemy nakładać ciężkiego, kryjącego podkładu. Nie wysusza skóra, nie jest ciężki, nie zapycha a wręcz pielęgnuje cerę. Nie roluje się, nie ściera, zaobserwowałam też że zwęża pory. Dla mnie jest to kosmetyk wielozadaniowy-zastępuje mi podkład a w lecie gdy jestem mocniej opalona nakładam go w celu rozświetlenia okolic oczu i kości policzkowych a także na krem pielęgnacyjny w celu dodatkowego nawilżenia i odżywienia skóry. Krem BB wygładza cerę, daje jej aksamitne wykończenie czyniąc ją zdrowo wyglądającą, zadbaną i rozświetloną. Polecam ten odcień szczególnie osobom które tak jak ja długo szukały idealnego odcienia dla siebie- ten odcień light jest naprawdę jasny a zarazem naturalnie wygląda i dopasowuje się do odcienia cery.
    Zalety:
    • działanie, konsystencja, kolor, brak uczuleń
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 29 maja 2020 o 18:11
    Delikatny makijaż w parze z pielęgnacją
    Uwielbiam naturalne kosmetyki i kremy BB, zdecydowanie bardziej niż mega kryjące podkłady . Krem otrzymujemy w poręcznej tubie konsystencja nie jest ani gęsta ani lejąca , formułę ma półpłyną i delikatną. Praktycznie bezzapachowy. Jest to krem pielęgnujący z koloryzujacymi pigmentami. Występuje w 3 odcieniach więc każda znajdzie tu coś dla siebie . Odcień Light jest najjaśniejszy idealny dla porcelanowych cer które unikają słońca. Medium dla brzoskwinowych i Dark dla ciemnych oliwkowych, lub opalonych letnim słońcem. Jest to krem specyficzny na pewno nie do nakładania pędzlem czy gabeczką, najlepiej rozprowadza się palcami , wtedy nie tworzą się żadne plamy i smugi. Delikatnie matuje i przykrywa niedoskonałości. Krem nie zapycha i bardzo dobrze pielęgnuje cerę, efekt zdrowo wyglądającą cera , ujednolicona bez efektu maski. Nie przesusza wręcz nawilża, po zmyciu nic niepokojącego nie dzieje się z cerą. Długo utrzymuje się na buzi, oczywiście nie jest tak trwały jak podkład. Bo on ma całkiem inne zadanie. Kobietki ceniące naturalny look będą zachwycone. Zaletą tego produktu jest to, że JEST naturalny. Polecam z całego serca. Jedyną jego wadą jest wysoka cena. Może byc świetną bazą pod kryjące mocne podkłady.Polecam.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • wydajny
    • pielęgnacja w parze z makijażem
    • nawilża
    • delikatnie matuje
    • ujednolica koloryt skóry
    • praktycznie bezzapachowy
    reja987
    26 maja 2020 o 18:45
    Cudny, ekologiczny produkt!
    Bardzo fajny produkt! Myślałam, że nie poradzi sobie z ujednoliceniem koloru mojej cery i pokryciem niedoskonałosci, jak każdy krem BB, który dotychczas stosowałam. Nic bardziej myslnego! Produkt bardzo fajnie ujednolica koloryt skóry. Przykrywa nie doskonałosci. Przy tym to krem BB więc także nawilża. Skóra nie jest przesuszona a nawilżona. Nawet po zmyciu produktu. Produkt jest naprawdę trwały. Długo utrzymuje się na buzi . Oczywiście jest mniej trwały niż podkład ale to naturalne w przypadku kremu BB. Formułe ma pół płyną, delikatną. Bardzo ładnie pachnie. Dlatego bardzo chętnie się go używa. Ja zwykle uzywam do swojego koloru skóry medium i w tym ptzypadku także jest to midium. Kolor jest piękny! Niesamowiciw mi się podoba. Zaletą tego produktu jest to że jest on naturalny. I mogą go używać bez obaw takie osoby jak ja które muszą dbać o zdrowie. Na pewno zagości u mie na dłużej.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze kryje, fajnie ujednolica cerę, ma przyjemną dla skóry pół płynną formułe.
    Wady:
    • To krem BB wiadomo, że nie będzie trwały tak jak podkład ale takie jest zamierzenie kremów BB, żeby były lżejsze.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    sooowi
    5 marca 2020 o 10:12
    Zostanie ze mna na dłużej
    Jest to moj pierwszy krem BB, nie bede ukrywac nie byla to miłość od pierwszego nałożenia :) jako posiadaczka dosc trudnej cery z tendencja do trądziku, jestem bardzo uważna w kwestii tego co nakaldam na twarz. Stwierdziłam, ze przestanę zapychac buzie drogeryjnymi podkladami i spróbuję czegoś bardziej naturalnego. Krem BB podebrałam mojej mamie bo akurat jechalam w miejsce gdzie nie byl mi potrzebny większy makijaz :) Po przeczytaniu skaldu stwierdziłam, ze dam mu szanse. Sklad oceniam na 5 z plusem, bez zbędnych chemicznych skaldnikow. Na początku, przyzywczajona do dosc kryjących podkładów, stwierdzialm ze idea kremu bb jest jednak nie dla mnie, nie zbyt duze krycie, sam krem troche dziwnie sie rozmazywał- ogolnie nie. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy zobaczyłam swoją cerę po dosłownie kilkunastu minutach. Krem stopil sie ze skórą, delikatnie ją nawilżył, zadnych smug, koloryt wyrównany a to wszytsko z bardzo naturalnym wykończeniem. Postanowiłam dac mu jeszcze kilka szans i tak romans ten trwa prawie rok. Dopełniam krem korektorem, ale na codzień nie wyobrażam sobie używac juz zwyklego podkladu. Najbardziej lubie go nalozyc gąbeczka, bo palcami nie umiem sobie z nim poradzic, nie wyglada zbyt estetycznie. Stan buzi nieco sie poprawił, krem absolutnie mnie nie zapchał - a tego balam sie najbardziej :) Zakochałam sie w naturalnym efekcie który on daje - buzia wyglada lepiej, a wcale nie widac ze to za sprawa makijazu :) Dodatkowo nie powoduje u mnie przetłuszczania, ściera sie rownomiernie i znikl mi poroblem poprawiania makijazu co kilka godzin :) Nie polubil sie z jednym moim kremem, to duo roluje sie na mojej twarzy jak nalesnik, ale z lekkim kremikiem nawilżającym jest pięknie :) Nie mam porównania z innymi kremami BB ale wcale nie potrzebuje probowac innych, ten zostanie ze mna na dłużej :)
    Zalety:
    • Naturalny wygląd
    • Nawilżenie
    • Stapia się ze skórą
    • Wydajny
    • Nie obciąża skóry i nie zapycha porów
    • Nie powoduje przetłuszczania
    • Zostaje na miejscu