Eau Thermale Avène Cleanance, Sunscreen SPF 50+ Emulsja do skóry trądzikowej z ultrawysoką ochroną UV (stara wersja)

Stara wersja produktu

Avene Emulsja SPF+50 50ml

• 14 stycznia 2022 o 11:15
    Prawdziwy mat
    Nie mam skóry trądzikowej, ale mieszaną więc przetłuszczającą się, a także skłonną do zaczerwienień związanych z naczynkami. Krem do wrażliwych cer może być za mocny, jak nakładała go jako pierwszego na skórę to odrobinę piekła mnie twarz i teraz nakładam inny krem i dopiero ten (nawet lepiej dla pielęgnacji). Jest to jeden z niewielu kremów, po którym nie muszę nakładać żadnego makijażu. Twarz jest idealnie zmatowiona i efekt ten utrzymuje się na długo. Twarz jest wygładzona. Do tego koloryt jest wyrównany. Krem ładnie delikatnie pachnie, mało czuć zapach filtra. Produkt doskonale chroni przed słońcem. W ogóle nie brudzi ubrań, nie bieli ani nie żółci ich. Opakowanie z pompką jest bardzo higieniczne. Kosmetyk jest bardzo wydajny. Pomimo, że nie jest dedykowany do mojej cery jest to jeden z moich ulubionych kremów z filtrem. Polecam!
  • 4 sierpnia 2021 o 18:43
    Jeden z lepszych filtrów do twarzy
    Krem kupiłam z polecenia pani dermatolog. Ze względu na leczenie trądziku używałam go codziennie i reaplikowałam co 2-3 godziny, ale używałam zamiennie z innym kremem z SPF 50+, bardziej nawilżającym. Krem ma specyficzny zapach - dość intensywny, ale nie kojarzy się z niczym konkretnym. Opakowanie ma dobrze działającą pompkę. Konsystencja jest bardzo lekka, szybko i łatwo się rozprowadza i wchłania. To, co jest najważniejsze, to fakt, że krem nie bieli, nie roluje się, idealnie nadaje się pod makijaż i zapewnia skórze mat. Nie ma wad, które posiada większość filtrów. Zapewnia też bardzo wysoką ochronę przeciwsłoneczną, co jest najważniejsze. Mimo reaplikowania go bardzo często nie zauważyłam, aby pogorszył mi stan cery - nie zapychał, nie powodował innych zmian itp. Jego wadą jest na pewno niedostateczne nawilżanie. Co prawda krem jest przeznaczony do skór tłustych, ale ja ze swoją cerą mieszaną i trądzikową miałam potrzebę używania go zamiennie z innym kremem, ponieważ przy tak częstym używaniu nieco wysuszał. Ogólnie jednak jest to zdecydowanie jeden z lepszych kremów, jakich miałam okazję używać!
    • Konsystencja
    • Lekki
    • Nie roluje się, nie bieli
    • Matuje
    • Wysoka, skuteczna ochrona przeciwsłoneczna
    Wady:
    • Może nieco wysuszać cerę
    Ivyy
    22 maja 2021 o 16:48
    Polecam
    Od pewnego czasu używam produktów spf cały rok, a co za tym idzie często testuje z większym lub mniejszym powodzeniem nowości. Krem wpadł mi w ręce przy okazji promocji w aptece. Mam skore trądzikową, a jednocześnie bardzo wrażliwa. Kram sprawdził sie u mnie bardzo dobrze. Nie powodował zatykania porów i powstawania nowych niedoskonałości. Oczywiście musimy pamietam o dokładnym oczyszczaniu skory wieczorem, bo bez tego każdy krem/filt może zrobić nam na złość ;) Krem ma przyjemna konsystencje, dobrze sie wchłania. Nadawał sie do reaplikacji w ciagu dnia. Nie ma sie czego przyczepić. Spf na plus :)
    • Dostepnosc
    • Nie zatyka porów
    • Nie podrażnia oczu
    Drogeria Super-Pharm
  • 14 kwietnia 2021 o 11:20
    Dobry spf 50
    Jak dla mnie krem jest bardzo dobry i wydajny. Ma lekką konsystencję idealną do skóry mieszanej. Lekko matuje, delikatnie zostawia film ale absolutnie to nie przeszkadza znam inne które zostawiają lepką białą warstwę a ten tego nie robi. Mam jeszcze inne filtry które chce przetestować ale do tego kiedyś wrócę bo ochrona jest bardzo dobra i świetnie się zachowuje na mojej skórze.
  • 6 czerwca 2020 o 18:32
    Warto spróbować
    Filtr ten kupiłam jakiś czas temu będąc za granicą-nie bardzo czytając przeznaczenie,skład.Najważniejsze dla mnie było,żeby był to krem z filtrem 50+ Jakie jest moje zdziwienie gdy widzę teraz,że jest on przeznaczony do cery trądzikowej i tłustej.Przede wszystkim kupując go miałam problemy z cerą i o dziwo cera zareagowało przyjaźnie na niego-teraz wiem dlaczego.Co zauważyłam?Przy codziennym nakładaniu go poprawił mi cere,wiadomo że nie wygrał walki z moją cerą ale na pewno zmiany goiły mi się szybciej. Krem jest w wygodnym opakowaniu,z wygodną pompką.Sama decydujesz ile kremu potrzebujesz. Moje opakowanie już dosyć wyczerpane bo używam go regularnie. Krem jest bardzo wydajny,nie zostawia lepkiej buzi. Polecam go dla osób które mają problemy ze zmianami na buzi a potrzebują ochrony UV :)
    Zalety:
    • Wydajność(starcza na długo przy codziennym stosowaniu)
    • Nie zostawia lepkiej buzi
    • Opakowanie z pompką
    • Ważność produktu po otwarciu to aż 12 miesięcy
    • Zapach też mi się podoba
    Wady:
    • Cena chociaż jak na taką wydajność to jest ok :)