Produkt drogeryjny, łatwo dostępny. Skład przyjemny, pełen ciekawych, naturalnych składników. Zapach neutralny, delikatny. Produkt w postaci dwóch mini-saszetek, wystarcza mi na 2 aplikacje, gdybym miała oszczędzać i jedną połówkę dzielić, prawdopodobnie efekt byłby bardzo słaby albo niezauważalny. Cena dość wysoka jak na tego typu produkt, o takim działaniu, ale są częste promocje, szczególnie w Hebe.
Kupiłam maseczkę dwu- albo trzykrotnie, sięgam po nią podczas promocji, gdy chcę wesprzeć moją rutynę pielęgnacyjną pod kątem mojej naczynkowej, hiperaktywnej cery. Dla mnie konsystencja jest trochę zbyt leista, co irytuje mnie podczas zmywania produktu, jednak maseczka nie spływa z twarzy, a rozprowadzić można ją w miarę równomiernie, więc odejmuję za to jedynie pół gwiazdki. Produkt wchłania się, resztę zmywam letnią wodą. Twarz na pewno jest po niej nawilżona, wygładzona. Mam pojedyncze naczynka na policzku, pod nosem - są one wyraźnie mniej widoczne po zastosowaniu maski. Jednak rumień na policzkach, nosie i brodzie, z którym się borykam nie jest zmniejszony, zniwelowany. Zaczerwienienie jest takie, jak zawsze, nawet przy regularnym stosowaniu produktu.
+ częste promocje, łatwa dostępność
+ dwie saszetki, na dwie, góra trzy aplikacje
+ neutralny, bardzo delikatny zapach
+ nie spływa
+ nie podrażnia, nie powoduje dodatkowych zaczerwienień, nie szczypie, nie powoduje uczucia ściągnięcia
+ delikatnie koi, nawilża i wygładza twarz
+ bardzo delikatnie zmniejsza widoczność pękniętych, rozszerzonych naczynek
+/- leista konsystencja, dość trudno zmyć nadmiar produktu, często zostaje mi na twarzy delikatny film
- cena bez promocji
- brak wariantu w tubce na regularną kurację
- brak efektu zniwelowania, zmniejszenia widoczności zaczerwienienia na brodzie, nosie i twarzy