Glinki i maseczki algowe

Fitokosmetik Glinka krymska biała matująca

• 24 stycznia 2023 o 10:38
    Wielozadaniowa
    Glinki tej marki mam już chyba wszystkie: biała, niebieska, czarna, różowa. Ta jest moją ulubioną. Znalazłam wiele zastosowań dla tego produktu. 1. Oczywiście jako maseczka - wygładza cerę, zmniejsza pory, oczyszcza, uspokaja cerę. Skóra jest gładka i miękka. Naturalne piękno wydobyte naturalnym produktem. 2. Puder do twarzy. Transparentny, matujący, leczniczy. Jeśli lubisz być kreatywną w kosmetyce polecam zmieszać glinkę, puder ryżowy i mąkę ziemniaczaną. Matuje mistrzowsko, przy okazji leczy skórę, gdyż zawiera ogromne ilości minerałów. Puder trzyma makijaż cały dzień. Wystarczy zachować proporcje 1:1:1 to jest każdego produktu po 1 łyżce. 3. Suchy szampon. Odkryłam awaryjnie, gdy musiałam absolutnie coś zrobić z włosami, wyjść szybko, a suchy szampon zrobił 1 psik i skończył się. Na umywalce stała glinka, robiłam dzień wcześniej maseczkę i pomyślałam pal go sześć, próbuję. Jeśli glinka "wciąga" zanieczyszczenia ze skóry, może uda się z włosami. No i się udało :-) 4. Puder do mycia twarzy. Gdy przesadzą z zabiegami na twarz czasami każdy żel jest zbyt drażniący - robię to cudo. Uspokaja najwrażliwszą skórę. Wystarczy zblendować płatki owsiane, przesiać przez sitko i do tego puchu dodać łyżeczkę glinki, wymieszać. Pięknie myje, uspokaja i leczy cerę. Tak że lubię glinkę, korzystam i zawsze mam w domu kilka opakowań :-) Polecam spróbować.
    Ganette
    2 listopada 2022 o 8:46
    Fajna...
    Maseczke kupiłam do przetestowania, miałam czas, że na półkach w łazience stały same kosmetyki fitokosmetik. Wypróbowałam już bardzo dużo bo mają niską cenę i są skuteczne. Z wielu zostało kilka, które najbardziej mi przypasowaly. Ta maska została, bardzo ją lubię bo zostawia skórę zmatowioną i mam wrażenie że lekko rozjaśnioną . Zweża pory, likwiduje niedoskonałości po dłuższym stosowaniu. Ja używam raz w tygodniu. Opakowanie starcza na bardzo długo. Ogólnie fajna maska z dobrym działaniem. Do skóry skłonnej do niedoskonałości i świecącej w strefie T idealna.
    Medea05
    28 sierpnia 2021 o 11:43
    Polecam ;)
    Kilka lat temu zmagałam się z ogromnym trądzikiem - leczyłam go i farmakologicznie jak i testowałam różne sposoby pielegnacji. Teraz zazwyczaj mam pojedyncze wypryski albo bardzo rzadko po niezdrowym jedzeniu (czy gorszej pielegnacji) wiekszy wysyp . Biała glinka zostanie już chyba ze mną na zawsze - to jest tani kosmetyk, za to działanie naprawde jest dobre. #MOJA CERA Mieszana, sucha na policzkach, ze skłonnościa do przetłuszczania się w strefie T. Do tego jest to cera trądzikowa, w "gorszych" czasach traktowana różnymi wysuszajacymi kremami przeciwtradzikowymi. Zimą zawodnik jest nawet gorszy - potrafi sie przesuszac na całym obszarze i wciaz zaskakiwac mnie tradzikiem ;) Latem z kolei lubi wydzielać dużo sebum i się "tłuścić", ale wciaz w pewnych miejscach bywa przesuszona. #OPAKOWANIE To można by nieco zmienić, mamy kartonowe pudelko a wewnatrz foliowy woreczek z glinką. Ja zawsze przesypuje potem glinke do szczelnie zamykanego opakowania bo do tekiego latwo się dostaje wilgoc #PRZYGOTOWANIE Glinka jest w formie proszku, dlatego do uzycia trzeba ja rozrobic np w wodzie. Ja lubie raz na jakis czas wymeiszac ja z hydrolatem aloesowym, mam wrazenie, ze wtedy nie wysusza tak skóry. #DZIALANIE PLUSY: + widocznie zweza pory + odswieza cere + poprawia kolorot + wycisza zmiany tradzikowe + inne zmiany (typu u mnie uczulenie) tez wycisza - po prostu zmniejsza zaczeriwnienia => łaodzi stany zapalne + nie podrażnia + nie uczula +niska cena MINUSY - opakowanie - ale zawsze mozna przesypac glinke do oddzielnego szczelnie zamykanego opakowania
  • 28 sierpnia 2021 o 8:04
    Konkretne zaskoczenie
    Jestem pod wrażeniem działania tego produktu. Stosunek ceny do efektów stosowania przerósł moje oczekiwania! Skóra od razu po zmyciu jest widocznie wygładzona, koloryt wyrównany, pory zwężone. Do tego wszystkiego glinka jest bardzo bardzo bardzo wydajna. Należy tylko pamiętać, aby glinki nie rozrabiać w metalowych naczyniach- traci wtedy swoje właściwości. Świetny produkt uzupełniający domową, świadomą pielęgnację.
    Zalety:
    • Wyrównanie kolorytu
    • Zwężenie porów
    • Odświeżenie skóry
    • Wydajność produktu
    • Naturalność
    Wady:
    • Opakowanie można dopracować
  • 11 czerwca 2021 o 20:01
    Moja ulubiona glinka
    Z glinkami fitocosmetic nie rozstaję się od lat, używam ich na różne sposoby np jako maseczka do twarzy, maseczka do włosów, mieszam ją z szamponem. Kosztuje ona kilka złotych , a działa fenomenalnie: oczyszcza skórę, detoksykuje, zmniejsza wydzielaniem sebum, ogranicza przetłuszczanie włosów. Ja jestem nią zachwycona. To już chyba moje piąte opakowanie .
    Zalety:
    • Pojemność