Szampony do włosów

L'biotica Biovax Diamond, Intensywnie regenerujący szampon do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 44 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 października 2023 o 19:30
    Był najsłabszy ze wszystkich
    Cześć! Uważam,że ten szampon Biovax był niestety najsłabszy ze wszystkich, jakie do tej pory używałam. Skusiłam się na niego, ponieważ bardzo lubię szampony z tej serii i wszystkie mi się sprawdziły. Może napiszę dlaczego mi się nie sprawdził. Czyli: -strasznie plątał włosy -mam wrażenie,że bardzo je obciążał -po umyciu miał wrażenie jakby były tłuste u nasady, mimo,że wszystko robił jak należy. Na pewno do niego nie wrócę , nawet nie wiem czy go jeszcze produkują (widziałam jedynie takie odżywki do włosow) ale bardzo nie polecam.
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 maja 2020 o 10:56
    W porządku
    Szampon ma przyjemny, delikatny zapach i wygodne opakowanie w formie tuby. Konsystencja nie jest ani zbyt gęsta, ani zbyt rzadka. Dokładnie oczyszcza, po użyciu włosy są sypkie i odświeżone. Jest lekki i wygodny w użyciu. Niestety, nie zauważyłam obiecywanego wzmocnienia włosów. W ogóle się nie pieni. Działa w porządku, ale na pewno nie jest to mój must have.
    Zalety:
    • konsystencja szamponu
    • wygodne i estetyczne opakowanie
    • delikatny zapach
    • cruelty free
    • dobrze oczyszcza, włosy ładnie po nim wyglądają
    Wady:
    • nie wzmacnia włosów
    • nie pieni się
  • 8 kwietnia 2020 o 13:37
    Nie kupię ponownie
    Kupiłam ten szampon jakiś czas temu przy okazji promocji. Moją uwagę zwróciło bardzo ładne i estetyczne opakowanie oraz informacja o zastosowaniu drobinek diamentu - bardzo kuszące. Generalnie bardzo lubię produkty w tego rodzaju tubach, gdyż są wygodne w używaniu i można wykorzystać produkt niemalże do ostatniej kropli. Ostatecznie jestem zawiedziona tym zakupem. Szampon jest mierny i na pewno nie powoduje efektów o jakich mowa w opisie - tj. intensywnej regeneracji. Jedyną zaletą jest ładny zapach. W konsystencji jest dosyć oleisty i lejący się. Bardzo słabo się pieni, trzeba go nałożyć zdecydowanie więcej niż zwykłego szamponu. Poza tym bardzo plącze włosy nie tylko po użyciu, ale już w trakcie mycia, co z kolei powoduje ich wyciąganie z głowy garściami.... Ciężko jest nawet wklepać odżywkę, żeby jakoś ten kołtun rozplątać (mam dosyć cienkie i delikatne włosy). Po użyciu włosy są dosyć tępe, bez użycia odżywki nie byłabym w stanie ich rozczesać. Generalnie poza ładnym zapachem nie widzę żadnych zalet tego produktu.
    Zalety:
    • ładny delikatny zapach
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • plącze włosy (już w trakcie mycia, a po wysuszeniu ten efekt jest jeszcze mocniejszy)
    • włosy są tępe, ciężko się je rozczesuje
    • nie regeneruje
    • słabo się pieni, trzeba go użyć dużo więcej niż przy innych szamponach
    • oleista i lejąca się konsystencja
  • 15 marca 2020 o 10:43
    Świetny!
    Kupiłam go na promocji w Rossmannie razem z maską z tej samej serii, którą już wcześniej używałam i jestem z niej bardzo zadowolona. Szampon również jest super, bardzo dobrze myje, włosy są po nim takie tępe, w moim odczuciu to właśnie takie powinny być czyste włosy, nie obciąża i świetnie przygotowuje je do nałożenia maski, po której od razu stają się takie mięsiste, gęste i puszyste. Polecam oba produkty, są rewelacyjne, zwłaszcza do cienkich, słabych włosow.
    Zalety:
    • pozostawia bardzo czyste włosy
  • 7 lutego 2020 o 18:29
    dobry szampon
    Przyznam szczerze, że sięgnęłam po ten szampon skuszona ładnym opakowaniem. Przyciąga wzrok bo jest ładne i estetyczne. Tuba jest całkiem wygodna w użyciu. Sam szampon ma bardzo gęstą, kremową konsystencję, pięknie pachnie. Nie pieni się bardzo mocno, trzeba użyć go nieco więcej niż tradycyjnego szamponu. Przez to też jest według mnie mniej wydajny. Spełnia jednak oczekiwania, dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy. Włosy po umyciu wyglądają ładnie, delikatnie połyskują.