Szampony do włosów

John Frieda Frizz Ease Dream Curls Szampon do włosów, 250 ml 250 ml
John Frieda Frizz Ease Dream Curls Szampon do Włosów Kręconych 250ml

• 31 marca 2020 o 20:41
    Nie, dziękuję.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Opakowanie: Poręczna tuba, odwrócona do góry nogami. Dzięki temu można zużyć produkt do ostatniej kropli. Zamkniecie na typowy zatrzask. Łatwo się otwiera, nawet mając mokre ręce. Dozuje się całkiem w porządku. Skład: Cóż, szampon jest napchany od góry do dołu detergentami. Mocno oczyszcza, aż za mocno. Z właściwości odżywczych aż jeden humektant i emolient, cóż słabo wypada. Wrażenia: Kremowa, gęsta konsystencja o pięknym zapachu. Nieco chemicznym, ale ładnym. Długo utrzymuje się na włosach po użyciu. Bardzo dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy jak i włosy - ciężko żeby tego nie robił przy takim składzie. Jest ultra wydajny, od paru dobrych miesięcy mam ten szampon i nie umiem go wykończyć. Kiedyś kupowałam go dość często, ale przez stałe stosowanie moje włosy były osłabione i wypadały garściami. Teraz używam go tylko do solidnego oczyszczenia i nie umiem wykończyć. Dostępność nie jest najgorsza, ale cena nieadekwatnie wysoka w stosunku do jakości. W tych kwotach można znaleźć dużo lepszych szamponów, na pewno bardziej odżywczych.
  • 30 stycznia 2019 o 16:06
    Świetny szampon do włosów kręconych i falowanych
    Zawsze wydawało mi się, że takie szampony i odżywki to pic na wodę. Jednak bardzo lubię serię od Johna Frieda do włosów blond i do włosów brąz, więc skusiłam się na ten szampon. I kupiłam go w promocji za 4,50e. Normalnie kosztuje 6e. Jest jednym z droższych w drogerii, ale jest wiele marek w tej półce cenowej, więc nie jest to też majątek. Moje włosy kiedyś były bardzo kręcone. Później po latach prostowania przestały się kręcić. Obecnie nie prostuje ich na długości że 2 lata. Są falowane, niekiedy się pokręcą. Często są takim puchem. Dodam, że nie stosuje pielęgnacji Curly Girls, bo nie mam na to czasu. Włosów mam całkiem dużo, ale są cienkie. Teraz co do samego produktu. Szampon znajduje się w tubie zamykanej na klik. Uwielbiam takie opakowania, także już jestem częściowo kupiona ;) Szampony od Johna Frieda bez problemu można wycisnąć do końca bez konieczności przycinania tuby. Jest gęsty, ma taki mleczny kolor. Bardzo dobrze się pieni, więc jest wydajny. Codziennie myje włosy, więc to duży plus, chociaż zawsze mam dwa szampony w łazience. Szampon ma ładny, trochę taki fryzjerski, ale świeży zapach. Na włosach się nie utrzymuje. Bardzo dobrze myje włosy. Zmywa z nich oleje i inne produkty. Nie obciąża włosów. Nie skleja ich. Włosy po jego umyciu nie są poplątane. Nie są tępe w dotyku, ale potrzebują odzywki by być gładkie i miłe w dotyku. Włosy po jego użyciu rzeczywiście bardziej się falują a nawet zwijają w loki. Nie są takim puchem jak po myciu jakimś zwykłym szamponem. Jak je trochę ugniotę i nałożę stylizator (testuje też z tej serii), to naprawdę wyglądają fajnie i są ładnie pokręcone:o Jak użyję tego szamponu i poświęcę trochę czasu na ugniataniu ich to wyglądają bardzo ładnie, chociaż na codzień tego nie robię, bo w pracy i tak muszę mieć włosy związane i schowane. Nawet jak nie używam go codziennie, tylko co drugi dzień na przemian z innym to widze, że włosy i tak bardziej się kręcą. Także pierwszy szampon do włosów kręconych, który coś widocznie u mnie robi. Włosy fajnie się po nim zachowują chociaż nie mają takiej objętości jak po niektórych szamponach. Nie obciąża ich i nie robi oklapu. Po prostu włosy wyglądają tak jak normalnie wyglądają. Kupiłam jeszcze stylizator z tej serii i chyba skuszę się na maskę i odżywkę, ale to dopiero jak wykończę to co mam.
  • 15 grudnia 2016 o 18:25
    Lubiłam tego wariata.
    To dziwne, bardzo pasował mi ten szampon choć nie mam włosów kręconych. Mało tego nie mają nawet takiej podatności. Są proste jak drut. Natomiast przesuszone wieloletnim farbowaniem. Szampon przyjemnie pachnie, świeżo, kosmetycznie, fryzjersko. Jest gęsty i wydajny. Bardzo dobrze się pieni. Nadaje im niesamowitą miękkość, blask i zapach. Nawilża i wygładza, ale w taki sposób, że włosy nadal są uniesione od nasady. Bardzo przyjemny szampon, nie tylko do włosów kręconych.