Wody toaletowe damskie

Elizabeth Arden Green Tea Yuzu woda toaletowa 100ml

emma-e4
    16 września 2021 o 9:03
    orzeźwienie na lato
    Wypróbowuję powoli wszystkie wariacje zielonej herbaty. Yuzu jest świeże, soczyste, orzeźwiające. Sama zielona herbata ma tu nutę bardziej cytrynową. Owszem, niektórym może kojarzyć się z męskimi perfumami, to chyba zasługa yuzu. Miałam kiedyś kosmetyki o zapachu tego owocu i też miały tę nutę cytrusowości typowej dla męskich perfum. Mi zapach się bardzo podoba, jest kwaskowaty, lekko ziołowy. Latem nie męczy, daje odświeżenie. Myślałam jednak że będzie to najszybciej zużyta setka zapachu w moim życiu, ze względu na jego nietrwałość. Pozornie - to ja przestaję ten zapach czuć, ale on gdzieś tam jest. Kiedy spryskaną nim bluzkę powąchałam na drugi dzień, to dalej ją czuć. Na włosach pachnie przez cały dzień, choć mniej intensywnie, na ciele ok 3-4 godziny.
  • 3 czerwca 2019 o 15:42
    Delikatny i świeży na gorące dni.
    Na początku nie polubiłam się z tym zapachem - prawdopodobnie dlatego, że używałam ich jesienią. Rozkwit i uwielbienie nadeszło w ciepłe wiosenne dni, kiedy to okazało się, że jest to idealny zapach na gorące chwile. Wyczuwalne nuty zielonej herbaty i owoc yuzu w roli głównej - słowem świeżo-cytrusowy optymistyczny zapach. Bardzo polubiłam się z tym zapachem, jest bardzo trwały i nienagannie pachnie po kilku godzinach - nie zmienia się, rozkwita na skórze i trwa. Na wiosnę i lato jest wymarzony - daje uczucie świeżości. Niebanalny, niecodzienny, niepowtarzalny. 100 ml wody toaletowej wystarcza na długo. Ładny design opakowania, wygodny atomizer. Polecam na ciepłe, bardzo słoneczne dni.
    Zalety:
    • zapach, -trwałość.
    Wady:
    • według mnie to zapach tylko na ciepłe dni.
  • 18 sierpnia 2018 o 11:50
    Na straganie w dzień targowy...
    Z mojej kolekcji wariacji na temat Green Tea ta kompozycja zapachowa najmniej przypadła mi do gustu i chyba pokuszę się o zużycie jej jako spray do pomieszczeń. Tyle tylko, że zapach ten kojarzy mi się trochę z warzywniakiem. Nie wiem, czy chciałabym aby w domu tak mi pachniało. Ale do rzeczy, nie wiem jak pachnie yuzu ale nazwa bardzo mnie zaintrygowała. Co z tego jak zapach już nie. Jest wprawdzie w nim dużo herbaty ale jest ona gorzka i cierpka za sprawą cytrusów. Efekt ten utrzymuje się cały czas, ani na chwilę nie łagodnieje. Po chwili wyczuwam zioła i sok z zielonych liści i łodyg. Całość nie przypadła mi do gustu. Chyba trzeba lubić takie zestawienia zapachów, ale ja nie czuję żadnej świeżości i orzeźwienia a tego oczekiwałam.
    Zalety:
    • Pojemność
    dbuba
    18 sierpnia 2018 o 1:08
    Lubię i już
    Nie dam złego słowa powiedzieć na Ardenkę. Yuzu kupiłam ponieważ bardzo lubię wszystkie odsłony herbatek, choć klasyczna zawsze wygrywa. Zapach jest świetny na gorące parne lato. Lekko gorzki, lekko słonawy, wytrawny. W ostatniej fazie dochodzi do głosu herbatka ale taka z gorzką limonką i odrobiną kwiatków. Ochłodzi w gorące pory. Na mnie trzyma się bez zarzutu cały dzień, z tym, że ja wchodzę w chmurę zapachu a nie psikam się za uszami ;p. Zapach wyczuwalny na ubraniach aż do prania. Z przyjemnością używam i polecam.
    Zalety:
    • Zapach, trwałość, cena.
    Meridi
    30 stycznia 2016 o 20:52
    Porażająco nietrwały
    Na początku muszę zaznaczyć, że nie jestem znawczynią perfum. Jeśli już czegoś używałam to były to zwykłe wody toaletowe. W końcu postanowiłam sobie sprawić coś innego. Słyszałam już o marce Elizabeth Arden, a duży wybór zapachów z tej serii na sklepowej półce tylko bardziej mnie zachęcił. Zapach wydał mi się interesujący, lekko kwaskowaty, cytrusowy, na pewno nie jest słodki, ani zbyt intensywny. Choć i tak wyłania się z pod spodu chemiczny alkoholowy aromat. Cena także nie była wygórowana 60zł za 100ml. Woda toaletowa ma jedną zasadniczą wadę nie utrzymuje się po aplikacji ani trochę. Zapach ulatnia się po krótkim czasie, w ciągu dnia nie czuję go wcale, tylko na ubraniach można go wyczuć. Używam tego produktu od: października 2015 Ilość zużytych opakowań: 1x100ml, mniej niż połowa