Marc Jacobs, Decadence EDP
18 HIT!
60 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiZapach wylansowany w 2015 roku powstał przy współpracy z Annie Buzantian. Buteleczka w kształcie torebki, którą projektant określił jako osobisty talizman jest ucieleśnieniem bogactwa i przepychu.
Nuty zapachowe:
nuta głowy:- włoska śliwka, szafran, irys
nuta serca: bułgarska róża, jaśmin Sambac, korzeń irysa
nuta bazy: papirus, vetiver, płynny bursztyn
Cechy produktu
- Rodzaj
- wody perfumowane
- Pojemność
- <50ml
- Nuty
- orientalne, kwiatowe
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 48
20 stycznia 2021, o 11:19
Używa produktu od: 2 tygodnie
Cudo
Zapach tak niesamowity, że aż nie wiem czym pachnę. Po prostu tak tajemniczy, nietuzinkowy, że aż chce się wwąchać i wwąchiwać bez końca. W każdym zapachu czuję wiele nut, ale tutaj wyjątkowo - żadnej. Po prostu nie kojarzy mi się z niczym, a pachnie mega nieziemsko. Elegancki, wytworny, tajemniczy i kuszący. Bardzo trwały i intensywny. Rewelacja.
2 /5
21 grudnia 2020, o 20:59
Używa produktu od: tydzień
11 grudnia 2020, o 16:16
Nie wie, czy kupi ponownie
Seksowna dekadencja absyntu
W pewnych kręgach uchodzę za straszną nudziarę, i właściwie to prawda, ale w głębi swej nudnej, przewidywalnej i zawsze trzeźwej duszyczki, chciałabym być czasem jak Modelka z reklamy tych perfum.
Przede wszystkim chciałabym być równie piękna, ale poza tym mieć w sobie taki... erotyczny luz, pewność poczucia, że nawet z potarganymi lokami, figurą wcale nie szczuplutką, rozchełstana i rozwalona na podłodze, jestem boska. Mieć dekadencko... "wywalone" na świat, i być boską.
Idealne oddanie ducha tych szałowych, odważnych, seksownych, ultrazmysłowych, a wciąż eleganckich na swój mocny, mroczny sposób, perfum, którym do końca ton nadaje słodka, "ulepna", choć jednocześnie zadziorna włoska śliwka, a tej szczególnej mrocznej, pociągającej elegancji - wzmocniona siła pudrowego irysa. W doskonale wyważonych proporcjach.
Jest coś tak upojnego, narkotycznie pociągającego w tych niezwykłych perfumach, jak w modnym 100 lat wstecz - równie zielonym, jak perfumy - absyncie. Uzależniającego, niebezpiecznego, szalonego, a wręcz trującego.
Dekadenckiego właśnie.
Wspaniałe, niezwykle oryginalne, choć w pewnym sensie w duchu klasyki, nawiązującym do bogactwa, świetności i zabawy dawnych czasów, a znacznie bezpieczniejsze od prawdziwego absyntu, bo nie trujące, perfumy - dla śmiałych, inteligentnych, wyrafinowanych, zmysłowych, lub odkrywających w Sobie zmysłowość Indywidualistek.
Szczerze polecam.
ZALETY: - oryginalność kompozycji - bardzo śmiałej i seksownej, ale wciąż eleganckiej, dzięki wzmocnionej, pudrowej nucie irysa,
- projekcja,
- trwałość,
- oryginalność barwy perfum - zielona,
- oryginalność zapachu - nie pachnie nimi pół okolicy,
- flakonik - świetny, oryginalny, śliczny, wyjątkowo dopracowany w detalach, imitujący modną damską torebkę z wężowej skóry, na złotym łańcuszku - uroczy gadżecik mogący stanowić ozdobę każdego pomieszczenia - nie tylko toaletki lub łazienki
WADY: - cena - dość wysoka, ale wszystkie najpiękniejsze i dobre gatunkowo perfumy niestety są dość kosztowne
2 /5
7 grudnia 2020, o 22:18
1 /5
22 listopada 2020, o 05:16
12 listopada 2020, o 16:26
12 listopada 2020, o 14:44
Ulubione perfumy!
Zapach Marc Jacobs decadence to jeden z moich ulubieńców przy czym muszę zaznaczyć iż jestem fanką perfum i posiadam kilkanaście flakonów innych marek. Cudowny, dosyć cieżki zapach, bardzo charakterystyczny, utrzymuje się przez cały dzień, dostaję dużo komplementów kiedy mam go na sobie. Flakon jest przeuroczy-mini torebka ze złotym łańcuszkiem, naprawde luksusowy produkt!
ZALETY: -zapach
-opakowanie
-trwałość
-intensywność
WADY: -brak
17 lipca 2020, o 19:22
Kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
Wykorzystała: jedno opakowanie
Decadence
Zakupiłam perfumy zachęcona po spróbowaniu próbki.
Pomijając fakt, że buteleczka pięknie się prezentuje i zwraca na siebie uwagę to super się trzymają.
Zapach elegancki ale nie przytłaczający. Ogólnie używam ich cały rok, czy wychodząc do sklepu, czy na wieczorne wyjscie.
ZALETY: Długo się trzymają.
Ładna buteleczka.
WADY: Nie znalazłam żadnych wad
6 lipca 2020, o 07:36
Fajny
Ma w sobie siłe. Nie jest robiony na komerchę, tylko ma własną siłę przebicia.
Dla mnie orientalny, chłodny, elegancki.
Nie dusi otoczenia oraz samej nosicielki. Rozwija się w ciągu dnia, ciągnie za sobą ogonek.
Inaczej układa się na skórze a inaczej na ubraniu. Jest taki hmmm formalny. Bardzo przypadł mi do gustu.
Co do trwałośći skóra - 7h, ubranie 8/10h.
Zmęczonym słodkimi ulepami polecam wytestować - dla mnie miła odmiana.
ZALETY: + zapach,
+ flakon,
+ trwałość
+ oryginalne nuty zapachowe
15 kwietnia 2020, o 17:43
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Na zakup tego zapachu zdecydowałam się w momencie, gdy stwierdziłam, że właśnie tak chcę pachnieć w dniu ślubu. Świetna kompozycja zapachowa, bardzo mocna, intensywna, niesamowicie kobieca i uwodzicielska. Z każdą chwilą noszenia go na skórze, można odczuwać go w zupełnie różne sposoby. Na początku jest szalenie mocny i intensywny, później nabiera nieco ogłady i kusi swoją intensywnością. Kobieta, która będzie nosić ten zapach z pewnością zostanie zauważona i wszyscy będą wodzić za nią wzrokiem pytającym "Co ona ma w sobie tak tajemniczego?" Zapach zdecydowanie polecam dojrzałym i pewnym siebie kobietom i na specjalne okazje. Zapach jest niesamowicie trwały, używając go przed ślubem czułam go nadal na sobie kolejnego dnia rano. Trwałość jest genialna i wszystkie inne firmy mogą się tego uczyć właśnie na tym przykładzie.
Kwestia opakowania dla niektórych może być kontrowersyjna, jednak biorąc buteleczkę w ręce czuć opływający nas luksus, welurowe pudełeczko, wężowa zatyczka, złoty łańcuszek i szmaragdowy kolor przywodzą na myśl tylko i wyłącznie luksus. Samo opakowanie przepięknie prezentuje się na toaletce i każdego ranka woła do nas, by właśnie jego użyć.
ZALETY: fenomenalna trwałość
niepowtarzalna kompozycja zapachowa
opływająca luksusem buteleczka
4 /5
19 marca 2020, o 10:58
Używa produktu od: 2 tygodnie
Wytworne
Wielowymiarowe, bardzo wytworne, dość ciężkie ale jednocześnie uwodzicielskie. Bardzo trwałe. Na początku są bardzo męskie, wręcz klasyczny męski zapach a potem z czasem zaczynają słodzić. Bardzo mocno przebija irys dlatego nie proponuje zapachu osobom z migrenami jak również tym, którzy nie lubią zapachów pudrowych.
Uważam że jest to zapach na wszystkie pory roku. Niestety u mnie wywołuje ból głowy. Jest bardzo treściwy i jednocześnie za mocny. Jest to zapach dla kobiety z klasą.
Co mnie urzekło to połączenie klasyki jak Poison z filuternym zapachem owoców.
Flakon jest bardzo elegancki i zwraca uwagę.
8 lutego 2020, o 18:45
Mój ulubiony zapach
Perfumy Decadence dostałam w prezencie . Od razu sie w nich zakochałam:))) Ich zapach to włoska śliwka, szafran i irys.
Perfumy mają piękne i bardzo oryginalne opakowanie, w postaci torebki z wężowym ornamentem z łańcuszkiem. Są idealne zarówno na dzień jak i na wieczór. Zostaną ze mną na bardzo długo. Na pewno nie jest to moja ostatnia butelka.
produktów106
recenzji474