Podkłady

MAC Studio Waterweight SPF 30 Foundation Podkład do twarzy

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 marca 2023 o 11:31
    Lekki aż za bardzo, kryje słabiej niż BB
    Krem kupiłam latem, żeby nie obciążać cery, ale żeby jednak ten kolor troszkę wyrównać. Nie sprawdziło się u mnie ani trochę. Podklad ma być lekki jak woda i taki jest. Tyle ze ta zaleta okazała się w moim przypadku wadą. Nakładanie go to udręka. Trzeba nałożyć bardzo dużo żeby jakkolwiek pokrył twarz. Palcami się nie da bo ciągle ucieka, dosłownie się rozpływa. Gąbka jaka by nie była pije go niemiłosiernie a pędzlem efekt jest mocno średni. Do tego odcienie mi nie pasują. Standardowo w MACu używam najczęściej odcienia NC15, tutaj konsultatka dobrała mi najbardziej zbliżony kolor ale okazało się ze po nałożeniu wpada w blado-różowy. a ton ciemniejszy już by się mocno odcinał. Twarz pod nim mocno się świeci, mam wrażenie ze jeszcze bardziej niż bez żadnego podkładu. Przy cerze mieszanej/tłustej absolutnie odpada.
    Zalety:
    • Nie zapycha porów
    • na lato moze byc dobry dla kogoś z cerą normalną
    Wady:
    • Cieżko się nakłada
    • Nic a nic nie kryje
    • Twarz pod nim mocno się swieci
  • 1 stycznia 2022 o 12:05
    Tylko dla cery bez trądziku
    Jest to mój pierwszy podkład z firmy M.A.C. Moja cera nie jest wymagająca, mało kiedy pojawi się jakiś nieprzyjaciel na twarzy, ale czasem się jednak zdarza. Pani w sklepie zapewniała mnie, że jest to podkład, którym można budować krycie. Jest to totalna nieprawda!! Akurat miałam parę nieprzyjacielów na twarzy, próbowałam zbudować to krycie, lecz z każdą chwilą nakładania podkładu miałam wrażenie, że wygląda to coraz gorzej. Ten podkład sprawdzi się u osób, które mają nieskazitelną cerę. Ładnie wyrównuje koloryt i rozświetla twarz. Ma dość przyjemna formę, dlatego ma się wrażenie, że nakładamy na twarz krem. Jak dla mnie to na wielki plus, ponieważ nie lubię ciężkich podkładów. Jeżeli chodzi o trwałość to po całym dniu nie wygląda on źle, wiadomo twarz się trochę świeci, lecz ja jestem miło zaskoczona. Podsumowując jest to fajny, przyjemny podkład, ale tylko dla osób bez problemów z tradzikiem.
    Zalety:
    • Duży wybór kolorów
    • Ładnie wyrównuje koloryt skóry
    • Konsystencja
    Wady:
    • Niestety nie da się budować nim krycia
    • Cena (160 zł)
  • 23 października 2021 o 20:50
    Miał być HIT, a jest kit i wielkie rozczarowanie....
    Podkład Studio Waterweight jest przykładem na to iż warto przed zakupem pełnowymiarowego produktu wziązć próbkę do przetestowania. Podkład miał dopasować się do naszej karnacji uzyskując średnie krycie które można było budowac... niestety prawda okazała się być inna. Moja cera jest mieszana z tendencją do przesuszania siei, dodatkowo dość szybko się zapycha. Podkład został mi zaproponowany w zeszłym roku w butiku M.A.C jak moja skóra była dość przesuszona i ogólnie w złej kondycji ( po stosowaniu kwasów). Podkład zawiera składniki, które nawilżają i wygładzają skórę, wzbogacony został w filtr Spf 30 i to jest chyba jego największy atut. Posiadam kolor NC15 który jest dość jasny. Opakowanie jest szklane, dodatkowo podkład został wyposażony w pipetę, dzięki której dozujemy odpowiednią ilość kosmetyku a aplikacja jest bardziej higieniczna. Konsystencja podkładu jest ultra-płynna trochę oleista, to połączenie formuły żelu i serum, wzbogacone w kompleks ,,Moisture-fusion,, który nawilża skórę natychmiast i przez cały dzień, pozostawiając uczucie dobrze nawilżonej, jedwabistej w dotyku skóry. Krycie określiłabym jako lekkie, które dość trudno jest budować ( bynajmniej u mnie). Wykończenie jakie dawał na mojej mieszanej cerze było na początku ładne, satynowe. Z czasem buzia zaczęła wyglądać na zmęczoną, poszarzałą, do tego podklad ścierał się i strasznie ciastkował po zmieszaniu z moim sebum. Wszystko to co było jego zaletami według producentów, zupełnie odwrotnie prezentowało się na mojej twarzy. Nie jest to podkład dla osób z dużymi problemami skórnymi, być może sprawdzi się przy innych cerach przy mieszanych na pewno NIE! Ja męczyłam się z nim strasznie i dość dlugo, szkoda mi było go wyrzucić. Nigdy więcej nie sięgnę po niego a dzięki niemu teraz zawsze przed zakupieniem podkladu proszę najpierw o próbkę.
    TaLoyd
    7 marca 2021 o 14:41
    Może być
    Idealny dzienniak z tym że raczej dla skór suchych, normalnych, lekko mieszanych... Opakowanie z pipetka czyli standardowe dla roku 2018 w którym pipetke miało wszystko. Konsystencja mocno płynna lejąca. Niezbyt bogata. Podkład nie zastyga na buzi . W odczuciu na skórze przypomina krem, po prostu. Rozprowadza się idealnie choć gąbka wypija 80% , ale palce , pędzel -bajka Produkt ma lekkie krycie. Nie lubi być budowany (przynajmniej u mnie) mimo że zdaje się być taka lekka mgiełka to na nosie mi siedzi ale ok stara jestem zwalmy n to:D Niestety największy problem to trwałość. Bardzo cieniutko. Znalazłam puder z którym się lubił ( puder transparentny inglot. Nie matujący a ten klasyczny) i z tym Duo mogłam przetrwać dzień. Nietrwałość takich produktów nie jest dramatem. Zwykle kryją tak lekko , że te ewentualne ubytki nie są jakoś ekstra widoczne . Natomiast ogólnie po prostu drugi raz tego podkładu bym nie kupiłam
    Olcxa
    14 września 2020 o 21:23
    ulubieniec!
    Podkład jest świetny, zapewnia lekkie i naturalnie wyglądające krycie, nie czuć go w ogóle na twarzy i wyglada dobrze przez większość dnia. Najlepiej sprawdzi się przy cerze suchej lecz mi jako posiadaczce cery mieszanej również się sprawdził.
    • lekka formuła
    • naturalne wykończenie
    • nie zapycha
    • trwałość
    • filtr uv
    Wady:
    • zbyt płynny :(
    • cena ale wiadomo jak jest z marką mac
    U konsultantki