Olejki do włosów

Lass Naturals IHT 9, Olejek przeciw wypadaniu włosów

4 na 51 opinię

• 28 października 2015 o 9:03
    Początkowo działał świetnie, pod koniec już tylko poprawnie
    Dodałam ten produkt do katalogu, ponieważ ten olejek już długo istnieje na rynku, a na blogach widziałam już recenzje tego olejku nie raz. Zaczęłam go stosować w wakacje kiedy to przez wysokie temperatury włosy zaczęły się mocno przesuszać pomimo intensywnej pielęgnacji. Od razu powiem, że nie stosowałam go na skalp, ponieważ moja skóra głowy toleruje tylko i wyłącznie olejek khadi, po innych włosy mocniej wypadają. Lecz jeśli można tutaj dodać, że włosy rosły szybciej to oczywiście dlatego, że końcówki się nie wykruszały ani nie łamały (moje włosy mają dużą skłonność do tego) dlatego mogły sobie spokojnie rosnąć i różnica była znaczna. Zalety: - przede wszystkim wydajność - stosowałam od czerwca a skończył się wczoraj, także praktycznie 5 miesięcy - rzadka konsystencja, dzięki czemu łatwo się zmywa - po zemulgowaniu olejku odżywką, domywa się idealnie - ładny zapach - zaznaczę, że mnie nie drażnią zapachy indyjskich olejków - po wysuszeniu włosy były gładkie i bardzo błyszczące - nie obciążał włosów - nie przetłuszczał - po 3 aplikacjach (aplikowałam dwa razy w tygodniu na całą noc przed myciem) włosy były zauważalnie w lepszej kondycji - pomimo obecności ziół nawilża włosy - końcówki skłonne do wykruszania nie łamały się, nie wykruszały ani nie rozdwajały - włosy urosły mi znacznie przez wakacje od aplikacji tego olejku - były po prostu mocno nawilżone i zabezpieczone przed czynnikami zewnętrznymi dlatego mogły spokojnie rosnąć Wady: - dozownik - na początku nie zauważyłam, że trzeba wydrążyć otwór i o mało co nie wylałam na dłoń połowę olejku kiedy cały korek po prostu wyskoczył - bardzo tandetne opakowanie - pod koniec stosowania już było totalnie zmasakrowane, cała etykietka odpadła i co chwile musiałam przemywać opakowanie, które było całe tłuste kiedy kilka kropel ściekało podczas aplikacji - w ostatnim miesiącu stosowania moje włosy chyba się przyzwyczaiły do tego olejku - kiedy naolejowane chciałam rozczesać przed myciem były bardzo splątane - cena dosyć wysoka, chociaż jego wydajność może nam to zrekompensować Podsumowując jest to produkt wart wypróbowania, nie wypowiem się jak działa na skórę głowy bo nie stosowałam go w ten sposób. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie