Pomadki i szminki

Paese Silky Matt, Matowa trwała szminka w płynie

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 listopada 2023 o 22:17
    Trwała
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Trwałość to idealne określenie. Bardzo szybko zastyga co czyni świetny efekt . Jednak nie jestem zwoleniczka czerwieni. Dlatego polecam jednak z kolorem nie poszaleje.
  • 14 marca 2021 o 0:13
    Komfort na ustach
    Szminka jest komfortowa. Ma musowo piankową konsystencję i jest niewyczuwalna na ustach. Jednak dzięki po pierwszym posiłku już jej nie będzie. Jednak dzięki temu, że łatwo można ją dołożyć, aplikator jest precyzyjny, można ją wypróbować. Nasze usta w niej odpoczywają.
  • 30 sierpnia 2020 o 11:09
    Aksamitna, przyjemna w użyciu szminka, jednak trwałości jej brakuje
    Rok 2020 był dla nas ciężki więc w tym okresie staram się kupować kosmetyki tylko polskich producentów. Poszukując nowej pomadki trafiłam na markę Paese i produkt o nazwie Silky Matt. Moje serce skradł kolor 01, czyli lekki pudrowy róż, typowy dzienniak. I to właśnie ten kolor będę recenzować. Recenzję rozpocznę od dostępności tego produktu, bo niestety jest ona bardzo słaba stacjonarnie. Jedynie w sklepach marki Paese lub na wyspach w większych miastach. Online oczywiście można zakupić tą szminkę w wielu drogeriach, jednak ciężko zrobić swatche stacjonarnie. Za to duży minus. Cena Szminka kosztuje około 20zł. Na promocjach sięga ceny 13-15 zł. Zatem cena jest niska i atrakcyjna. Opakowanie Pomadka ma plastikowe przeźroczyste opakowanie. Dzięki temu faktycznie widać jaki ma kolor na prawdę, jest to bardzo fajne rozwiązanie, jednak pomadka jak się kończy wygląda nieco niechlujnie bo widać zabrudzone resztkami szminki ścianki opakowania. W opakowanie jest wbudowany odkręcany czarny aplikator, który jest spory i pozwala pomalować duże usta. Ja mam duże wargi więc dla mnie to plus, jednak na osób z małymi wargami może być to uciążliwe. Zapach Szminka ma bardzo przyjemny, lekko kwiatowy zapach, bardzo to umila malowanie się i używanie tego produktu. Trwałość oraz efekt Kolor 01 to jak wspomniałam wcześniej pudrowy róż, który nie jest do końca matem. Ten kolor ma wykończenie lekko satynowe, więc nie rozumiem czemu producent nazwał serię tych pomadek Siky Matt. Osoby zamawiające z internetu ten produkt mogą się bardzo zdziwić. Szminka niestety nie jest trwała. Po wypiciu kawy odznacza się na filiżance i zjada, po posiłku wraca bezpowrotnie. Niestety tutaj po raz kolejny wychodzi sytuacja, w której nazwa produktu nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Za główny minus tej szminki uważam, to że bardzo mocno ją czuć na ustach nawet po aplikacji bardzo cienkiej warstwy. Na ustach daje piękny efekt, ładnie się buduje, można nią stworzyć delikaty makijaż ust oraz nabudować ją i dać mocny akcent na ustach. To ciekawy produkt, jednak bardzo nietrwały i zupełnie niezgodny swoimi cechami z opisem producenta. Gdyby producent opisał ten produkt jako pomadka dająca satynowy efekt abolutnie bym się z tym zgodziła, nie wiem po co coś co nie jest matowym produktem tak nazywać ?!
    Zalety:
    • produkt Polski
    • przystępna cena
    • daje ładny, naturalny efekt na ustach
    • wydajny produkt, używam jej codziennie od 3 miesięcy i zużyłam około połowy produktu
    • Przyjemna, szeroka gama kolorystyczna tej serii
    Wady:
    • niedostępny stacjonarnie, bardzo ciężko o swatche tego produktu
    • produkt zupełnie niezgodny z opisem producenta
    • bardzo słaba trwałość, zjada się momentalnie po samej kawie :(
    Ann9555
    11 listopada 2019 o 11:20
    Odcień 707
    Ja znalazlam już swój idealny odcień a jest nim 707. Konsystencja bardzo lekka,musowa. Zapach cukierkowy. Pigmentacja na najwyższym poziomie . Pomadka jest niewyczuwalna na ustach,dosłownie i dlatego ja osobiście ją pokochałam. Nie wysusza,nie wychodzi poza kontur. Jednak ja mam wrażenie,że nie zastyga do końca,ale nie jest lepka! Po prostu może zostawiać delikatne ślady. Co do trwałości to w moim przypadku nie wytrzymuje posiłku,ale daje się super dokładać. Za komfort noszenia wybaczam jej inne wady .
    Zalety:
    • Kolor
    • Pigmentacja
    • Komfort noszenia
    • Nie wysusza
  • 4 sierpnia 2019 o 12:55
    Nieporozumienie
    Kiedy była dość duża promocja na te pomadki - skusiłam się, ponieważ pewna dziewczyna na instagramie bardzo ją polecała. Do tego oczarowały mnie przepiękne, eleganckie opakowania oraz duży wybór ślicznych kolorów. Na tym niestety koniec jej zalet. Pomadka ma fatalną formułę, rodem z Chin, pachnie bardzo dziwnie i nieprzyjemnie, zapach przypomina mi jakąś plastelinę lub kredki świecowe, długo zastyga - około godziny czasu, jest słabo napigmentowana oraz nietrwała - nie przetrwała nawet obiadu, który nie był tłusty. Odbija się także na szklankach. Dzięki Bogu kupiłam ją za około 11 złotych, ponieważ normalnie kosztuje ponad 30 złotych, jednak dla mnie nawet tych 11 złotych nie jest warta. Może jak kiedyś będzie w jakiejś promocji za 5 złotych to ją kupię ze względu na opakowania i kolory.
    • duży wybór kolorów
    Wady:
    • formuła
    • długi czas zastygania
    • cena nieadekwatna do jakości
    • pigmentacja