Preparaty punktowe

Pharmaceris T, Medi Acne - Pointgel Żel punktowy na miejscowe zmiany mikrozapalne 2% H2O2

Pharmaceris T Medi Acne-Pointgel
Pharmaceris T Żel punktowy na miejscowe zmiany mikrozapalne 10 ml
Apteka Polska APTE.PL
Pharmaceris ŻEL PUNKTOWY NA MIEJSCOWE ZMIANY MIKROZAPALNE 2% H0 MEDI ACNE-POINTGEL

• 25 lutego 2024 o 19:48
    Dobry na delikatne wypryski
    Jest to zdecydowanie produkt na delikatne i nie zaognione zmiany skórne z większymi problemami u mnie niestety sobie nie dawał rady a bardziej bym powiedziała że szkodził ponieważ po nałożeniu na zmianę powodował straszne pieczenie a wyprysk zamiast znikać robił się bardziej zaogniony i czerwony natomiast na mniejsze zmiany daje radę już na drugi dzień widać dużą poprawę , nie pojawię się też ani pieczenie ani zaczerwienienie .
  • 25 lutego 2024 o 19:29
    Moje wypryski go nienawidzą!
    Pomimo faktu, że okres dojrzewania już dawno za mną, to moja cera lubi płatać mi figle i zaskakuje wypryskami! Zazwyczaj są to podskórne gule, które sprawiają dyskomfort i wyglądają brzydko. Zazwyczaj sięgałam po maść ichtiolową, ale ciężko się z nią funkcjonuje, bo wszystko brudzi. Szukałam zamiennika i Pani w aptece poleciła mi żel punktowy od Pharmaceris. Byłam sceptyczna, bo co taki delikatny żel może zdziałać na moich podskórnych lokatorów ale miło się zaskoczyłam! Po nałożeniu żelu punktowo na noc na drugi dzień wypryski były zdecydowanie mniejsze i mniej bolesne. Niektóre nawet zdecydowały się wyjść na powierzchnię. W moim przypadku żel robi swoją robotę i tak jak w tytule: moje wypryski go nienawidzą, bo je wypędza z mojej skóry! :)
    Zalety:
    • skuteczność działania
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • lekkie przesuszenie skóry po użyciu
    Ganette
    9 kwietnia 2023 o 10:27
    Super zarówno dla mnie jak i dla nastoletniej córki...
    Żel kupiłam dla córki, której od jakiegoś czasu wyskakują niespodzianki na twarzy, poszłam więc do apteki i Pani poleciła mi ten punktowy żel. Cieszę się, że nie musiałam przejść przez masę kosmetyków tylko od razu trafiłam na to cudo. Świetnie wysusza i uspokaja stany zapalne na twarzy, przyznam szczerze, że jeśli i mnie jakaś niespodzianka wyskoczy, choć nie zdarza się to często, zawsze używam tego żelu i juz następnego dnia zmiana jest mniejsza i jakby delikatnie zaczyna się wysuszac, w końcu po paru dniach znika całkowicie bez śladu. Żel używam wieczorem, rano porządnie nawilżam twarz i nie zauważyłam, żeby żel jakoś super wysuszal. Może się to pewnie zdarzyć jeśli przesadzimy, ale jeśli używamy punktowo, tylko na stany zapalne to nic złego się nie dzieje. Na pewno będziemy kupować kolejne opakowania, bo skoro widać efekty nie warto szukać innego specyfiku. Wydajność jest spora, cena niezbyt wysoka. Polecam serdecznie.
  • 8 kwietnia 2023 o 14:07
    Killer dla wyprysków
    Przeszłam chyba przez dziesiątki specyfików punktowych na wypryski i muszę przyznać , że ten zdecydowania działa! Nie tylko natychmiastowo, ale faktycznie robi coś ze zmianą skórną. Na początku wcale nie chciałam go zakupić, ze względu na politykę marki i skład..ale kiedyś wysłałam mojego męża do apteki między innymi po coś punktowego i pani w aptece sprzedała jemu właśnie ten produkt. Oficjalnie muszę przyznać, że jest to Top of the Top jeśli chodzi o faktyczne działanie na zmiany skórne. Zdecydowanie zmniejsza wyprysk już po pierwszej nocy, a po kilku dniach nawet zapominam, że miałam jakiś problem z cerą. Jeśli zmiana jest otwarta na początku może szczypać, ale to dobra reakcja. Cena ok 35 zł, ale warto mieć to w razie "W". Polecam!
  • 19 marca 2023 o 16:37
    Jest w porządku, ale na drobne niedoskonałości tylko
    W zasadzie kupuję go dla swojego nastoletniego syna, ale często zdarza mi się go podkradać więc spokojnie mogę zrecenzować z perspektywy skóry dojrzałej, mieszanej, na której czasem pojawiają się jakieś niespodzianki, jak i z perspektywy trądzikowej skóry syna. Żel zamknięty jest w aluminiowej małej tubeczce o pojemności 10ml. Ma wygodny aplikator dzięki któremu łatwiej dozować go właśnie punktowo. Jedyny mankament- produkt jakby wyciska się sam z opakowania po jego otwarciu, więc trzeba migiem nakładać i natychmiast zakręcać. Sam produkt jest to bezbarwny żel, o niezbyt gęstej konsystencji, ale też nie jest tak, że jest to postać lejąca- coś pośredniego. W mojej ocenie jest bezzapachowy. Po nałożeniu przez chwilkę czuć go i widać, po czym wchłania się ładnie. Czy działa? Tak. Pomaga szybciej pozbywać mi się niechcianych drobnych niespodzianek. Stosuję go dwa lub trzy razy na dzień. Jeśli chodzi o trądzikową nastoletnią skórę- nie ma szans by poradził sobie z wysypem trądziku którego się nie leczy. Syn od 2 lat jest pod opieką dermatologa i kosmetyczki i trądzik mamy pod kontrolą. Na pojawiające się pojedyncze wykwity jest ok, wspomaga ich leczenie, szybsze pozbycie się ich, natomiast tak jak napisałam- z większym trądzikiem nie poradzi sobie. Mimo wszystko uważam to za godny polecenia produkt, taki wspomagacz w pozbywaniu się wyprysków. Poniżej czytałam, że maść tormentioliwa czy ichtiolowa jest lepsza. Oczywiście, że tak, z tym że one mają kolor i ja nie zastosowałabym jej na dzień gdy chodzę do pracy, sądzę że młodzież chodząca do szkoły raczej też by nie poszła w takich ciapkach. Na noc jak najbardziej się zgodzę- tormentiol i ichtiol są lepsze :)
    Zalety:
    • forma bezbarwnego żelu, który spokojnie można stosować na dzień
    • działa na delikatne zmiany