Pianki do mycia twarzy

Iwostin Purritin, Pianka oczyszczająca (nowa wersja)

Iwostin Purritin pianka oczyszczająca 165ml
e-ZikoApteka.pl
Iwostin Purritin Pianka oczyszczająca do skóry tłustej i trądzikowej, 165 ml

apodiss
    8 kwietnia 2025 o 23:54
    Bardzo dobry produkt.
    Ostatnio zakochałam się w piankach do mycia twarzy i myślę, że nabyłam wiedzy i porównania odnośnie konkretnych marek. Ta jest godna polecenia! Przede wszystkim bardzo wydajna, nie spływa za chwilę z twarzy,bardzo dobrze się pieni i jesteśmy w stanie umyć skutecznie nią twarz. Dobrze zmywa makijaż, nie powoduje podrażnień i, co dla mnie najważniejsze, nie wysusza cery. Jeśli chodzi o zapach to dla mnie jest ledwo wyczuwalny a jeśli już -to zupełnie neutralny. Pianka też powoduje u mnie zmniejszenie wydzielania sebum co jest dużym plusem! Polecam! Ja do tego produktu będę wracać!
    klio69
    8 stycznia 2024 o 19:37
    Łagodzi podrażnienia i przyspiesza proces gojenia
    Pianka ma bardzo delikatną formułę, dzięki czemu delikatnie oczyszcza skórę. Jednocześnie usuwa zanieczyszczenia i nadmiar sebum bez przesuszania skóry. Zawiera też substancje nawilżające, dzięki czemu utrzymuje równowagę wilgoci skóry, nie wysuszając jej. To jest duża zaleta, gdyż przy skórze problematycznej ważne jest by stosować kometyki, które dodatkowo nie wyuszają skóry. Jedynym mankamentem dla mnie jest drażniący zapach, wolałabym by była bezwonna.
    Zalety:
    • Łatwość aplikacji
    • Lekkość podczas stosowania
    • Skuteczność
    Wady:
  • 17 czerwca 2023 o 10:41
    Cera mieszana poleca
    Na początku odrzucał mnie zapach (szpitalny, apteczny), potem już się do niego przyzwyczaiłam. Pianka bardzo delikatnie oczyszcza - mam skórę mieszaną, używałam jej rano do lekkiego oczyszczania skóry. Dobrze działała na moją strefę T, nie zauważyłam, żeby przesuszała mi policzki. Produkt bardzo wygodnie się dozuje - pianka nie zacina się i dozuje idealną ilość produktu. Myślę, że będę do niej wracać.
  • 27 maja 2023 o 18:57
    Dobry kosmetyk dla cery tłustej i trądzikowej
    Pianka oczyszczająca Purritin marki Iwostin, to kolejny dermokosmetyk, który ostatnimi czasy wpadł w moje ręce. Okres zmian trądzikowych mam już raczej za sobą, teraz już nawet w okolicach miesiączki nic się u mnie nie pojawia. Za to dalej moja cera lubi się zapchać źle dobranymi kosmetykami. Sebum wydziela w nadmiarze, ale w tym momencie jest to bardziej spowodowane przesuszeniem i większymi wymaganiami pielęgnacyjnymi. Dlatego trochę z obawą podeszłam do tej pianki. Zwłaszcza, że już jakiś czas stosuję łagodne i naturalne preparaty do oczyszczania twarzy. Ale po kolei... Kosmetyk ten ma oczywiście wodnistą formułę, bezbarwną i przezroczystą. Pachnie dość specyficznie i ciężko mi określić czym dokładnie. Trochę kojarzy mi się z czymś medycznym, trochę z kwasem migdałowym. Może nie jest to najbardziej urocza woń świata, ale nie uważam, żeby miała wyjątkowo drażnić i przeszkadzać w stosowaniu. A może to mój nos jest tak mało wrażliwy. Zapach nie jest mocny i znika zaraz po spłukaniu. Wodnista formuła za pomocą sprawnej pompki zmienia się w puszystą, sprężystą i trwałą piankę, która nie znika zaraz po kontakcie z wilgotnym naskórkiem. Pozwala na dokładny masaż twarzy, aby delikatnie nagrzać skórę i pozwolić zanieczyszczeniom rozpuścić się podczas procesu mycia. Spłukuje się natychmiastowo, a na twarzy nie pozostawia niepożądanego filmu. Skóra po użyciu pianki jest dokładnie oczyszczona, ale bez efektu skrzypienia. To po prostu uczucie komfortowej świeżości. Pory są rewelacyjnie wymiecione i zwężone. Cera staje się jaśniejsza i to mnie pozytywnie zaskoczyło już praktycznie od pierwszego użycia. Pianka bez najmniejszego problemu radzi sobie z porannym oczyszczaniem z sebum i resztek kosmetyków pielęgnacyjnych oraz w drugim etapie demakijażu. Nie daje przy tym nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia i nadmiernego wysuszenia. Chociaż kiedy produkt dobijał dna, zaczęłam odczuwać delikatnie słabsze nawilżenie mojej cery. Naprawdę minimalnie, ale już teraz moja tłusta i 34 letnia skóra woli łagodne preparaty do mycia twarzy. Skład idealny nie jest i to trochę nie moja bajka, bo poza mocnymi detergentami znajdziemy w nim jeszcze PEGi, sylikon (po co?), EDTA, BHT czy fenoksyetanol. Na plus gliceryna, aloes, magnez, cynk, mangan, alantoina, kwas mlekowy. Jest sporo kontrowersji, jest też kilka fajnych składników, które mogą fajnie podziałać, ale w produkcie do mycia nie mają na to oczywiście zbyt wiele czasu. Kosmetyk znajduje się w przezroczystej, plastikowej butelce wyposażonej w pompkę do spieniania i wytwarzania tytułowej pianki. Jakość zupełnie bez zarzutu. Grafikę tworzą jedynie napisy w kolorze czarnym i zielonym. Jest estetycznie i typowo dla marek dermokosmetycznych. Piankę można dostać za ok. 30 zł w drogeriach i aptekach internetowych, więc całkiem ok. Dostępność też dobra. Generalnie polecam ten kosmetyk, zwłaszcza cerom tłustym i trądzikowym. Jednak zalecam obserwacje w przypadku tych skłonnych do odwodnienia, ponieważ jednak jest to dość mocno działający produkt.
    Medea05
    31 marca 2023 o 22:28
    Dobrze działa na cery trądzikowe, ale zapach... Nieprzyjemny
    Jestem fanką delikatnego oczyszczania - pianki to mój absolutny must have! Uwilebiam, co zrobic ;) A ta miała dodatkowo dobrze działac na moją trądzikową skórę :) Według obietnic producenta pianka: =>Skutecznie oczyszcza i odświeża; =>Delikatnie złuszcza; =>Odblokowuje i zwęża pory; => nie wysusza A jak jest w rzeczywistości? Podpisuje się pod zapewnieniami producenta rączkami i nóżkami. ALE pianka nie wysusza wyłącznie skór, które mają problem z nadmierną ilością sebum. Nie zdziwcie się, że Was wysuszy, jeśli macie cerę suchą. Warto więc zwracać uwagę na napisy na opakowaniu i dla kogo przeznaczona jest pianka. Ja, z moją mieszaną cerą, używam jej do delikatnego porannego oczyszczania tylko wtedy, kiedy kiedy mam gorszy okres u mojej skóry. Czyli gdy mam trądzik, problem z oczyszczaniem porów etc. Z moich obserwacji: ????Fajnie oczyszcza skórę po nocnym stosowaniu mocno okluzyjnych kemów - daje mi pewność, że skóra jest dobrze oczyszczona, ale bez wysuszenia ????Wieczorem tez daje rade w zmyciu resztek makijażu czy pielęgnacji - ale ja jej wtedy rzadko używam gdyż przyzwyczaiłam się wieczorem do żeli ;) ????W “newralgicznym” okresie zmniejszył liczbę pojawiających się niedoskonałości - widziałam różnice w ilości wyprysków w porównaniu do zwykłych pianek/żeli. ????Nie wysusza skór trądzikowych i tłustych ALE ❌Może wysuszać skóry suche i mieszane pewnie też - ale można się tego spodziewać patrząc na składniki (Zincidone - a cynk przecież ma za zadanie wysuszać). ❌W mojej opinii nieprzyjemnie pachnie - nawet ciężko mi określić co to za zapach, taki jakby apteczny, ciężki. Niezbyt przyjemny w stosowaniu choć dla efektów antytrądzikowcyh warto. Mi ta pianka bardzo pomogła w okresie trądzikowym, i takim też osobom ją polecam. Cery suche - szukajcie czegoś innego :)