Pianki do mycia twarzy

Pure by Clochee Creamy Cleansing Foam Kremowa pianka oczyszczająca

marys09
    31 marca 2023 o 0:35
    Chyba najlepsza pianka, jaką do tej pory stosowałam
    Mam cerę mieszaną, skłonną do niedoskonałości i przetłuszczania w ciągu dnia, ale i przesuszeń i podrażnień. Jej pielęgnacja nie jest łatwa, ale zawsze sięgam po pianki do porannego oczyszczenia skóry z sebum i resztek nocnej pielęgnacji. Miałam już styczność z wieloma produktami tego typu, ale pianka Pure by Clochee zachwyciła mnie jako jedna z nielicznych już od pierwszego użycia. Pianka zamknięta jest w pięknym opakowaniu, po którym czuć, że jest też świetnie wykonane jakościowo. Po wyciśnięciu produktu pojawia nam się na dłoni gęsta miękka piana, która z łatwością rozprowadza się po całej twarzy i nie znika z niej w miarę masowania. Jednoczenie roztacza piękny relaksujący zapach, który tylko umila jej stosowanie. Co do działania - pianka domywa to co trzeba. Po jej użyciu skóra jest wyraźnie oczyszczona, ale jednoczenie gładka, miękka, ukojona, nawilżona, podrażnienia są zniwelowane, a cera gotowa na dalszą pielęgnację. Można powiedzieć, że wyjątkowo w całości zgadzam się z opisem producenta odnośnie działania produktu. Nie mam jest absolutnie nic do zarzucenia. Udało mi się kupić ją w promocji i jest to wtedy bardzo opłacalny zakup, ponieważ produktu typu pianek, również i ta z Clochee są bardzo wydajne. Mój nawyk testerski jeszcze nie pozwala mi kupić jej ponownie, jest kilka innych, które chciałabym wypróbować, ale z pewnością do niej wrócę, bo już czuję, że moja skóra za nią tęskni.
    Zalety:
    • piękne opakowanie dobrej jakości
    • cudowny relaksujący zapach
    • gęsta i miękka piana
    • dobrze się rozprowadza
    • nie znika na skórze podczas mycia
    • skutecznie, ale łagodnie oczyszcza
    • zmiękcza skórę
    • łagodzi podrażnienia
    • nawilża
    • wydajna
    Wady:
  • 23 marca 2023 o 9:28
    Nie dla mnie
    Do tej pory używałam mojej kochanej niebieskiej pianki z Uzrodvisco, ale niestety była wyprzedana w hebe przez ponad 2 miesiące, wiec skusilam się na tą. Szczerze… dla mnie okropna. Po pierwszym użycia tak mnie uczuliła, ze przez miesiąc musiałam walczyć z alergią. Teraz mam wrażenie, ze moja skóra się już do niej przyzwyczaiła, ale chce już ją tylko zużyć. Nie kupię ponownie
  • 28 lutego 2023 o 10:48
    brak zastrzeżeń
    Kilka razy już miałam w rękach kilka kosmetyków marki Clechee, ale zawsze jakoś je odkładałam mocno zniechęcona ceną. Dlatego też zdecydowałam się najpierw na przetestowanie ich tańszej linii Pure by Clochee i jestem zadowolona. Zalety: -nie wysusza skóry twarzy -delikatnie oczyszcza -wygodna pompka -konsystencja puszystej pianki -wydajna -jedna pompka starczy na umycie twarzy i dekoltu -przyjemny zapach
  • 28 stycznia 2023 o 11:50
    Najlepsza
    To zdecydowanie najlepsza pianka spośród dziesiątek, których dotychczas używałam. Od razu zaznaczę, że piankę stosuję do poranngo mycia, w żadnym razie nie oczekuję od tego kosmetyku właściwości silnie oczyszczających. Przede wszystkim pianka jest gęsta i kremowa, jak bita śmietana, co ma ogromny wpływ na jej wydajność. Pachnie delikatnie i naturalnie. Bardzo przyjemnie się jej używa, czuć że faktycznie jest na buzi, a nie rozpływa się pod palcami jak większość pianek. Łatwo ją spłukać, po czym nie zostawia uczucia ściągnięcia. Podoba mi się również jej ciemnozielona butelka i szata graficzna etykiety. Najmniej podoba mi się cena, ale w przeliczeniu na wydajność wychodzi korzystniej niż pianki za kilkanaście złotych. Uwielbiam ją i na pewno jeszcze do niej wrócę.
    Zalety:
    • Kremowa konsystencja
    • Delikatność
    • Nie wysusza
    • Kosmetyk naturalny
  • 30 listopada 2022 o 8:42
    Było fajnie, ale drogo
    Kupiłam ją z polecenia, nie była zła, ale też nie było z nią fajerwerków. Prawdą jest, że nie podrażnia, skóra i oczy po niej nie pieką, jest delikatna i oczyszcza skórę, pozostawia efekt lekkiej maski (u mnie zwłaszcza na czole). Opakowanie jest ładne, pompka na szczęście nie zepsuła się aż do końca, co często zdążą mi się przy tego typu produktach. Dużym plusem jest również jej wydajność, starczyła mi przez 3 msc co jest fajnym wynikiem. Jest dość droga i ta cena najbardziej zniechęca do kupna jej ponownie, jeżeli nie wyhaczy się jej na promocji, nie opłaca się jej kupować za podstawową cenę.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Nie piecze
    • Ma przyjemny zapach
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Drogi produkt, jeżeli nie wyhaczy się jej na promocji, to nie opłaca się jej kupować