Serum do twarzy

Sidmool Human Oligo Repair Ampoule Serum przeciwzmarszczkowe

peszy
    8 czerwca 2020 o 13:04
    Bardzo mieszane uczucia, idące jednak w stronę bubla
    Zacznę od faktu, że zużyłam 2 opakowania. Ogromnym plusem jest to, że preparat jest bardzo wydajny. Stosując go punktowo, ta malutka buteleczka może wystarczyć na długo (2-3 miesiące). Dodam, że czytając instrukcję obsługi tego produktu, dowiedziałam się, że lepiej sprawdza się stosowane punktowo niż na całą twarz i tak właśnie je używałam. Z tego powodu wydajność zwiększa się jeszcze bardziej. Serum jest bardzo wodniste, trochę żelowe i bardzo dobrze się rozprowadza. Z tego powodu, zaledwie odrobina w zupełności wystarcza np pod oczy czy na czoło. Produkt dość szybko się wchłania. Nie posiada zapachu. W zasadzie wygląda trochę jak woda. Cenowo wychodzi drogo, natomiast ja miałam możliwość kupienia tego produktu w Azji, dużo taniej niż przez internet w Polsce, dlatego kupiłam 2 opakowania. Czy coś to zmieniło ? Z pewnością informację dla kobiet, które w swoich recenzjach piszą, że być może druga buteleczka coś by zmieniła, bo trzeba używać długofalowo. Otóż, z mojego doświadczenia wynika, że nic by nie zmieniła. A teraz działanie: + na plus jest dla mnie konsystencja, wydajność, wchłanianie + serum bardzo dobrze nawilża skórę. Z pewnością ma działanie pielęgnacyjne, ponieważ skóra po długim używaniu wygląda ładnie. Jej stan się nie pogorszył, nie miałam wysypu niedoskonałości. Dbam o swoją skórę regularnie, wybieram dobre jakościowo produkty, dlatego uważam, że jeśli produkt nie robiłby nic, z pewnością stan skóry po takim czasie by się pogorszył. - niestety nie zauważyłam działania przeciwzmarszczkowego. Moje zmarszczki mimiczne wyglądają dokładnie tak samo jak wcześniej. Stosowałam je wokół oczu oraz na czoło. Żadne z tych miejsc nie zmieniło swojego wyglądu. Moim zdaniem działanie rozluźniające mięśnie w ogóle nie działa. Być może efekty są widoczne u kobiet w dużo młodszym wieku. U mnie po 35 r.ż nie widziałam żadnych efektów. - moim zdaniem nie jest to żaden wybitny kosmetyk. Mojego serca nie podbił, tym bardziej że jego działanie jest dla mnie podobne do kwasu hialuronowego, czego nie można powiedzieć o cenie.
  • 18 kwietnia 2020 o 23:08
    Bubel
    Nie działa. Z ulgą skończyłam butelkę. Lepi się, nie robi kompletnie nic. To kolejny kosmetyk zachwalany przez Azjatycki Cukier, który nadaje się do kosza, ale pierwszy, który z determinacją skończyłam. Skończyłam również z tą blogerką, bo mam stanowczo za małą wyobraźnię, by wmówić sobie, że widzę działanie kosmetyku, kiedy go nie ma. Szkoda nawet 5 zl na to g...
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Nie działa, lepi się.
  • 24 lutego 2019 o 13:00
    Mieszane uczucia
    Kupiłam go z myślą o dwóch zmarszczkach mimicznych na czole, mając nadzieję, że może je choć troszkę spłyci. Stosowałam go tylko tam, punktowo - sumiennie dzień w dzień. I co? I... nie wiem. Zacznę może od tego, że serum ma postać przezroczystego, rzadkiego płynu. Nie ma zapachu, więc gdyby nie fakt, że odrobinkę się ciągnie, przypominałoby wodę. Jest za to bardzo wydajne - przy punktowym stosowaniu wystarcza na wiele tygodni. Opakowanie z pipetą ułatwia precyzyjną aplikację. Bardzo trudno mi ocenić działanie - wręcz żałuję, że nie zrobiłam sobie jakichś zdjęć przed rozpoczęciem stosowania, żeby móc je porównać ze stanem obecnym. Z jednej strony wydaje mi się, że nieco pomógł wygładzić znienawidzone zmarszczki, ale z drugiej - chyba oczekiwałam trochę lepszego efektu. Cały czas mam też w głowie myśl, że jedno opakowanie to za mało i że powinnam kupić jeszcze jedno. Nie wykluczam, że to uczynię - wprawdzie nie jest to tani kosmetyk, ale też bez przesady. Na razie "bezpieczne" trzy gwiazdki, być może do edycji w przyszłości, jeśli jeszcze go poużywam.
  • 2 grudnia 2018 o 21:18
    Nie działa...
    Z przykrością stwierdzam, że wydałam 140zł po nic :( W bardzo młodym wieku dorobiłam się poziomych linii na czole, szybko też zaczęły mi się robić kurze łapki. Serum jest zachwalane przez pewną blogerkę jako dedykowane właśnie takim problemom, myślałam o nim długo, aż w końcu uznałam, że dłużej czekać nie mogę, bo czas działa na moją niekorzyść. Traktowałam to serum jak wybawienie i pokładałam w nim duże nadzieje, jak się okazało, na próżno. Ponieważ jest to - cytując za wspomnianą blogerką - kosmetyk funkcyjny, jego rolą powinno być działanie rozkurczające mięśnie, za którym powinno iść spłycenie (czy wręcz całkowite zniknięcie, jak niektórzy piszą) zmarszczek. Stosowałam produkt na wymienione wyżej problematyczne miejsca ( i tylko tam, nie na całą twarz), ale efekt po prostu nie wystąpił, zatem nawet mimo innych pozytywnych cech nie mogę wystawić wyższej oceny.
    Zalety:
    • dość gęsta konsystencja, nie spływa z miejsc, na które chciałam oddziaływać kosmetykiem
    • brak zapachu
    • wygodna pipeta, pozwalająca na dokładną aplikację i niemarnowanie produktu
    • wydajność, wystarczył na ok 3 miesiące
    Wady:
    • brak działania
    _Sasha_
    15 grudnia 2016 o 23:29
    nie widzę żadnego działania
    Jak w tytule. Zaryzykowałam, kupiłam, wyrzuciłam kasę w błoto. Myślę, że to bubel, zużyłam całe opakowanie i nie widzę efektów działania. Produkt wydajny ale co z tego. Azjatycki cukier szaleje na swojej stronie z opiniami;)