Pudry do twarzy

Bell HypoAllergenic, Transparent Mat Loose Powder Hypoalergiczny transparentny puder do twarzy

• 22 września 2020 o 14:46
    Kiepsko
    puder kupiłam na promocji w Rossmannie, więc nie kosztował wiele. Nie jestem niestety z niego zadowolona. Mam cerę mieszaną. Mat w strefie T utrzymuje się zaledwie 2,3 godziny a nałożony pod oczy strasznie wysusza te okolice. Do tego strasznie bieli. przetestowałam wiele pudrów sypkich i żaden tak nie bielił jak ten. I to pudełko. Z jednej strony małe i zgrabne, ładny puszek, który jest dołączony, ale dlaczego przy każdym zamknięciu ten puder wydostaje się na zewnątrz... Nie kupię go ponownie.
    Wady:
    • matuje na 2,3 godz.
    • bieli twarz
    • puder wysypuje się z pudełka
    lergie
    21 września 2020 o 12:09
    Całkiem spoko pod oczy
    Puder męczę już jakiś czas, a na wyprzedaży w Rossmannie zrobiłam sobie zapas i nie planuję więcej kupować. Generalnie jestem posiadaczką cery mieszanej i do tej pory tylko jeden puder z Bell potrafił mnie zmatowić na długo (BB). Jako że od jakiegoś czasu wolę jednak sypkie niż prasowane to musiałam zacząć używać także tego z Bell ;) Puder choć jest biały to nie rozbiela twarzy. Nakładany pędzlem jest całkowicie transparentny. Jest dobrze zmielony. Opakowanie niestety nie należy do moich ulubionych, ale mini gąbeczka nie raz mi się przydaje. W tym opakowaniu mam też rozświetlacz z Bell z jakiejś limitki i tam drobinki są strasznie lotne przy kliknięciu wieczka, tutaj jest ciut lepiej, być może jako "suchy" puder jest mniej lotny ;) Jednak o bałagan nie problem. Jako produkt matujący się nie sprawdził. Tzn. uważam, że cery suche mogą być zadowolone z utrzymywania się matu, bo u mnie wypada słabo, 2-3 godziny przy niektórych podkładach i to wszystko. I choć mam tendencję do suchych skórek czy krost to on ich nie podkreśla (pod warunkiem że nakładam pędzlem). Ale jednak nietrzymanie matu jakoś go dyskwalifikuje pod kątem stosowania na całą twarz. Pod oczami wygląda ok, do tego nie wysusza tego obszaru, chociaż osoby z dużą ilością zmarszczek mogą się z nim w tej kwestii nie polubić. Mi odpowiada :)
    Zalety:
    • Jest całkiem ok pod oczy
    • Transparentny, nie rozbiela
    • Poręczne małe opakowanie z dołączoną gąbeczką
    • Hipoalergiczny
    • Nie podkreśla niedoskonałości (choć nie robi jakiegoś photoshopa)
    • Bezzapachowy
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie matowi na długo
  • 23 kwietnia 2020 o 15:16
    puder niestety mnie rozczarował
    Puder zakupiłam zadowolona z podkładu i paru innych produktów Bell. Niestety okazał się niewart swojej ceny. Matuje tylko na parę godzin, a opakowanie jest słabo wykonane i łatwo o wysypanie się pudru.
    Zalety:
    • parę godzin matu
    Wady:
    • słabo wykonane opakowanie
    • matuje na krótko
    • zbyt wysoka cena na taką jakość
  • 21 marca 2020 o 15:13
    Porażka
    Opakowanie przy każdym zamknięciu wypuszcza puder na zewnątrz. Puder uwydatnia suche skórki na twarzy i nie nadaje się dla osób z cerą suchą bądź mieszaną. Nie da się go używać bo wszystko jest w pudrze.
  • 4 maja 2019 o 17:55
    fajny
    Puder mimo tego, że na zdjęciu wygląda lekko przerażająco biało, nie bieli twarzy. Jest minimalnie gorszy od moich ulubieńców m.in. pudru bambusowego z Paese czy Ecocery, Ben Nye, RCMA, czy chociażby Wibo ryżowego czy bananowego. Mat na mojej mieszanej buzi utrzymuje się odrobinę krócej, ale nadal jest to kilka godzin. Dobrze współgra z podkładem. Mam małe zastrzeżenie co do opakowani i czarnej gąbki. Nie widać tego na zdjęciu ale gąbka gubi małe, czarne mikro włoski i na tym białym tle wygląda to strasznie. Wiem, czepiam się ale jestem estetą i takie coś strasznie rzuca mi się w oczy. Nigdzie nie dopatrzyłam się ile jest tego produktu. Pudełko jest mniejsze od tych wspomnianych wcześniej z Wibo.