Tusze do rzęs

Clinique Chubby Lash Fattening Mascara Pogrubiający tusz do rzęs

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 lipca 2023 o 7:44
    Bardzo dobry tusz
    Przykład,że szczoteczka szczoteczce nierówna. Tusz kupiłam że względu na ciekawy kształt szczoteczki,która wydawała mi się idealna do moich cherlawych rzęs. Przyznaję,że lekko się zaniepokoiłam kiedy otworzyłam tusz po raz pierwszy i zobaczyłam jak ogromnej wielkości jest wspomniana szczotka. Mimo tego, uważam że jest to jeden z lepszych tuszów z jakimi miałam do czynienia! Mimo potężnej szczeteczki idealnie dociera do każdej z rzęs, idealnie pokrywa i co ważne,nie zostawia efektu pandy ani na górnej ani na dolnej powiece. Ładnie pogrubia,dla mnie idealnie na dzień do pracy,efekt można stopniować dodając kolejne warstwy bez efektu owadzich nóżek. W trakcie dnia tusz się nie osypuje,jedynie trwałość w opakowaniu mogłaby być lepsza bo mam wrażenie zet lubi podsychać,choć może to efekt używania codziennie wg przepisowych 3miesięcy trwałości tuszu????
    Zalety:
    • Super szczoteczka,która dociera w każdy zakątek,ładny czarny kolor i fajny efekt pogrubienia na rzęsach
  • 25 marca 2022 o 13:00
    Ładne pogrubienie rzęs
    W poszukiwaniach idealnego tuszu trafiłam na Clinique Chubby Lush. Muszę przyznać, że efekt jest ładny i jest to jedna z tych maskar, którą kupuję gdy nie chcę eksperymentować. Efekt na moich rzęsach jest naprawdę ładny. Moje rzęsy są długie i dość gęste, natomiast wymagają podniesienia. Ten tusz pięknie je podkreśla, pogrubia i dobrze utrzymuje skręt uzyskany zalotką. Po dłuższym używaniu, gdy tusz złapie trochę powietrza i zgęstnieje, to może się trochę osypywać. Przy dużych upałach i tłustych powiekach również może się delikatnie odbić na górnej powiece ale są to już warunki ekstremalne :)
    Zalety:
    • pogrubienie rzęs
    • trwałość
    • utrzymanie skrętu rzęs
    • kolor
  • 13 marca 2020 o 16:58
    Droższa wersja Loreal Milion Lashes So Coture
    Kupiłam miniaturkę tego tuszu gdy potrzebowałam czegoś na szybko. Był to mój pierwszy tusz z tej marki i myślę, że nie ostatni. Moje rzęsy są bardzo krótkie, proste i jasne. Mało który tusz mnie satysfakcjonuje. Ten dał radę ale... Jak dla mnie to ten sam tusz co Loreal Milion Lashes So Coture (ten fioletowy) przepakowany w inne opakowanie i z inną szczoteczką. Te tusze nawet pachnął tak samo! Szczoteczka tuszu z Clinique (silikonowa - czyli taka jakie lubię) na początku mnie przeraziła swoją wielkością jednak świetnie tuszowała mi rzęsy. Docierała od nasady aż po końce, ładnie wyczesywała, delikatnie pogrubiała i dosyć dobrze wydłużała. Tusz nie osypywał się w ciągu dnia ani nie odbijał na powiece. Czy kupiłabym ten tusz ponownie? Możliwe. Nigdy nie kupuje tuszy stacjonarnie w drogeriach bo zawsze mam wrażenie, że ktoś je wcześniej otwierał i nie są tak dobre jak te same kupione przez internet. Kiedy zdarza mi się kupować maskarę na szybko sięgam zawsze po miniaturki w Sephorze. Tusz z Clinique był świetny jednak nie wiem czy warto przepłacać skoro ten z Loreal niczym według mnie się nie różnił.
    Zalety:
    • ładny czarny kolor
    • nie osypywał się
    • nie odbija się na powiece
    • silikonowa szczoteczka
    • nie skleja rzęs
  • 31 sierpnia 2019 o 20:51
    Niezły
    Nie lubię tuszów do rzęs z Clinique, co do tego też nie miałam większych oczekiwań, ale grubasek pozytywnie mnie zaskoczył :) Lubię klasyczne szczoteczki, na silikonowe nawet nie zerkam, a tu pełny silikon. Okazało się jednak, że sprawdza się całkiem dobrze. Ładnje wydłuża, pogrubia, lekko skleja, ale jest to typ sklejenia dający optyczny efekt pogrubienia, a nie 5 rzęs. Ma ładny czarny kolor. Nie zauważyłam, żeby coś odwalał :) nie odbija się, nie kruszy. Nie wiem czy kupię ponownie, bo z droższych tuszów mam swojego ulubieńca. Chyba że dobra promocja by mnie ośmieliła :)
  • 31 sierpnia 2019 o 20:30
    Może być
    Kupiłam z polecenia ekspedientki, zamiast High Impact. Nie mogę powiedzieć, że jestem niezadowolona, ale też szału nie ma. Moja mascara z loreala radzi sobie lepiej.
    Zalety:
    • Głęboka czerń
    • Pogrubienie
    • Rozdzielenie rzęs
    • Nie uczula
    • Wydajna, jedna z nielicznych mascar która trzyma mi się te 6miesiecy a nie tylko 3.
    Wady:
    • Trochę się kruszy. Nie jakoś tragicznie, ale jednak.

Zobacz także inne Tusze do rzęs