Kremy z filtrem do twarzy

Iwostin Solecrin Purritin, Krem ochronny dla skóry tłustej, trądzikowej SPF 50+

• 3 kwietnia 2022 o 11:08
    Po prostu nie
    Krem dostałam od siostry, ponieważ kupiła sobie nowy i tego nie chciała kończyć. Był wrzesień, a ja nie miałam spf więc uznałam, że czemu nie. Mam cerę tłustą. Zawsze szybko wyświecam się w ciągu dnia na czole i mam skłonność do wyprysków. Producent obiecuje matowienie co mnie ucieszyło. Jednak obietnice to jedno a działanie to drugie. Krem łatwo się wydobywa z opakowania. Nakładam go po nawilżaniu i odczekuję około 10 minut. W tym czasie powinien się ładnie wchłonąć i zostawić skórę zmatowioną. Tylko, że tego nie robi. Mam wrażenie, że wcale się nie wchłania. Na twarzy powstaje tłusta powłoka, która w ciągu dnia na przemian staje się mniej i bardziej widoczna. W dodatku bielił, czego z początku nie zauważałam, ponieważ kiedy szykowałam się i go nakładałam, nie było dobrego światła. Zazwyczaj się nie maluję, nakładam jedynie korektor na wypryski. Po nałożeniu tego spf, korektor praktycznie spływał mi z twarzy. Istny dramat. Podsumowując, jestem zdania, iż ten krem może nadawać się dla cer suchych, u których być może nie spowoduje takiego przetłuszczenia, ale nie pod makijaż. Może jako zwykły krem z filtrem, żeby pójść na jakiś spacer, ale nie na co dzień.
    Zalety:
    • wysoka ochrona
    • cena dość niska jak na kremy spf, szczególnie na przecenie
    Wady:
    • bieli
    • nie matowi, wręcz przeciwnie, natłuszcza jeszcze bardziej
    • nie współgra z makijażem
    • trochę ciężko się nakłada
    Gogo145
    7 czerwca 2021 o 9:35
    Ok na wakacje , ale nie pod makijaż
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem stosował mój syn, który ma tłustą i trądzikową skórę w celu ochrony przeciwsłonecznej. Oceny dokonuję na podstawie 12 próbek o pojemności 2 ml otrzymanych w aptece. W kwestii ochrony przeciwsłonecznej produkt spisuje się znakomicie zapewniając skuteczną ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB, minimalizuje ryzyko poparzeń i powstawania przebarwień. Skóra syna na produkt zareagowała pozytywnie ( jest alergikiem ,ma atopową skórę) , nie zauważyłam podrażnienia i innych negatywnych reakcji skóry. Mam jednak pewne wątpliwości co do matowienia skóry, ponieważ takiego nie zauważyłam, krem bardzo bieli skórę, pozostawiając tłustą , lepką warstwę, więc strach pomyśleć jak miałby współgrać z makijażem wykonanym u kobiet.. Skóra po posmarowaniu się świeci, jest tłustą i lepka . To dobry produkt do ochrony przeciwsłonecznej na wakacyjny odpoczynek , ale nie do codziennego stosowania dla posiadaczy takiej skóry i pod makijaż.
    Zalety:
    • skutecznie chroni przed promieniowaniem słonecznym
    • nie powoduje przesuszenia skóry
    • nie powoduje zatkania porów
    • nie powoduje podrażnień
    • natłuszcza i nawilża
    Wady:
    • tlusta, biała, lepka , świecąca warstwa na twarzy po aplikacji produktu, brak matowienia skóry, o którym mówi producent
  • 14 kwietnia 2021 o 10:34
    Tragedia!!!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Producent twierdzi, że krem jest do skóry tłustej i trądzikowej, aczkolwiek ja się z nim nie zgodzę. Posiadam ową cerę i na mojej krem całkowicie wybielil mi twarz robiąc że mnie duszka, a na dodatek świeci się! Nie polecam dla cery suchej, a tym bardziej trądzikowej i tłustej z tą właśnie tłusta powłoką.
    Zalety:
    Wady:
    • Zostawia twarz wybielona
    • Tłusta powłoka
    Jvstyna
    12 stycznia 2021 o 22:26
    Przeciętny
    Niestety odrobinę mnie rozczarował - nie spełnia obietnic producenta, przynajmniej nie wszystkie. Konsystencja jest gęsta, tłustawa, typowa dla filtrów mineralnych, więc o matowym wykończeniu można zapomnieć (przy cerze mieszanej). Dość mocno bieli, jeśli chcemy zaaplikować prawidłową ilość produktu (co dla SPF-ów jest szczególnie istotne) po paru minutach i wklepaniu z kompletnie wybielonej twarzy robi się prosiaczkowo-różowa i błyszcząca. Przy takim wykończeniu reaplikacja wydaje się być niemożliwa, chyba, że nie zamierzamy pokazywać się publicznie. Z plusów warto wymienić, że na pewno nie zapycha porów, a nawet pielęgnuje cerę - daje uczucie nawilżenia i natłuszczenia. Co do ochrony przeciwsłonecznej to już trzeba zaufać producentowi bo nie sposób tego skontrolować jesienią/zimą. Podsumowując - jeśli nie zależy nam na estetycznym prezentowaniu się kosmetyku na skórze, a jedynie na ochronie i pielęgnacji to można próbować.
    Zalety:
    • uczucie natłuszczenia i nawilżenia
    • nie zatyka porów
    Wady:
    • bieli
    • błyszczące, tłuste wykończenie
    • nie nadaje się pod makijaż
  • 2 listopada 2020 o 12:24
    Średni
    Krem ma przyjemny zapach, i wysoką ochronę przeciwsłoneczną. Niestety przy nałożeniu odpowiedniej ilości kremu na twarz jest bardzo ciężki i skóra wydaje się być tłusta, więc nie spełnia moich oczekiwań. Po nałożeniu podkładu na krem wszytko się rozmazuje i powstają smugi.
    • Wysoki filtr
    Wady:
    • Ciężki
    • Nie wchłania się