Kremy z filtrem do twarzy

Sensum Mare Dermocosmetics Algodrops, Anti-Photoaging Protective Face Drops SPF 50 ( Innowacyjne krople ochronne przeciw fotostarzeniu SPF 50 UVB UVA PA++++ HEV/IR) (stara wersja)

Sensum Mare Algodrops Emulsja Ochronna SPF50 50ml
Sensum Mare Algodrops Lekka emulsja Ochronna przeciw Fotostarzeniu SPF 50 Uvb Uva Pa++++ Hev/Ir 50 ml
topestetic
Sensum Mare Algodrops Innowacyjne krople ochronne przeciw fotostarzeniu SPF 50 UVB UVA PA++++ HEV/IR 30ml Sensum Mare

• 30 maja 2024 o 15:45
    Nie bieli
    Podpatrzyłam ten produkt u Olfaktorii. Szukałam wysokiej ochrony przeciwsłonecznej, dobrego składu oraz zależało mi na tym, żeby produkt nie bielił skóry. Ten produkt spełnił wszystkie oczekiwania. Niżej przeczytałam, że niektórym dziewczynom produkt szybko się wyświeca. U siebie nie widzę tego efektu, ale też rzadko stosuję go solo bez podkładu i pudru.
    Milka05
    19 lutego 2024 o 18:14
    Ciekawy produkt z bardzo dobrym składem
    Produkt poleciła mi siostra, nie znałam wcześniej kosmetyków marki Sensum Mare. Mam cerę mieszaną , skłonną do zapychania dlatego dotychczas używałam jedynie spf dostępnych w stosowanych przeze mnie kremach, czy podkładach. Kremy, których używałam latem lub zimą absolutnie nie nadawały się do codziennego użytku, a że dużo czasu spędzam pracując przed ekranem szukałam produktu, który również przed takim promieniowaniem ochroni moją skórę, zwłaszcza okolice oczu. Cena tego kremu powala, ale trafiłam akurat na promocję. Dość ciężka buteleczka z pompką zawiera w sobie płynną emulsję. Ma bardzo subtelny, niedrażniący zapach. Świetnie się rozprowadza i faktycznie po chwili biała poświata znika i krem zapewnia satynowe wykończenie. Bardzo dobrze współgra u mnie z podkładem, nic się nie waży, nie roluje itp. I wreszcie najważniejsze - nie zapycha i nie podrażnia. Sprawdza się na całej linii. Zdecydowanie kupię ponownie :)
    • skład
    • skuteczne działanie i wysoka ochrona
    • nadaje się do codziennego użytku i pod makijaż
    • nie zapycha
    • nie podrażnia
    Wady:
    • cena ( ale jest jej warty)
  • 3 stycznia 2024 o 17:36
    Długo się wchłania i skóra się po nim wyświeca, a do tego jest drogi - daje dobrą ochronę, ale dla mnie wchłanianie go dyskwalifikuje.
    Według mnie, jeśli filtr się wyświeca i długo wchłania, stopień ochrony to nie jest argument, żeby kupować taki drogi filtr - bo ja przez to po prostu nie mogę go używać :( Ochrona, którą deklaruje producent jest naprawdę imponująca, ale za tę cenę możemy znaleźć dużo filtrów chemicznych z dużo lepszym wykończeniem.
    Zalety:
    • bardzo dobra ochrona
    • łatwe opakowanie i aplikacja
    • wydajny, jedna mała pompka wystarcza na całą twarz
    • nie zapycha - a mam na to podaną cerę
    • trochę bieli, ale mi to nie przeszkadza
    • filtr chemiczny, nie mineralny - za tę cenę możemy znaleźć dużo zamienników z lepszym wchłanianiem i wykończeniem
    • forma emulsji - mi ona nie pasuje, wolę trochę gęstsze filtry, bardziej jak kremy
    Wady:
    • długo się wchłania
    • szybko się wyświeca
    • obecność alg - nie podrażnił mnie, ale z zasady unikam ich w składzie, bo są mocno uczulające i podejrzewam je o uczulanie
  • 6 listopada 2023 o 9:23
    W pełni zadowolił mnie ten produkt :)
    Produktu od marki Sensum Mare zaczęłam używać w zasadzie zaraz po zakończeniu sezonu letniego, ale jak dobrze wiemy -promienie słoneczne towarzyszą nam cały rok i dobrze byłoby całorocznie się przed nimi chronić, co też z powodzeniem czynię od kilku lat. Sięgam po kosmetyki z różnych półek cenowych, testowałam kremy za przysłowiowe grosze, jak i te wysokopółkowe. Algodrops od Sensum Mare nazwałabym tymi z górnego pułapu tak pod względem ceny, jak i świetnego działania. Krem, czy też bardziej emulsja, zamknięta jest w dość ciężkiej, porządnie wykonanej buteleczce, dającej uczucie produktu premium. Producent zaleca nałożenie dwóch pełnych pompek kosmetyku, by wykorzystać jego pełne walory względem ochrony. A chroni on według etykiety przed wszystkim, przed czym powinien chronić tego typu specyfik, czyli przed promieniowaniem, zanieczyszczeniami, światłem niebieskim i podczerwonym. Konsystencja jak wspomniałam na początku tego akapitu to bardziej emulsja/lotion aniżeli krem. Niezwykle łatwo się rozprowadza, na początku pozostawiając jednak nieco białego nalotu, który jednak po upływie kilku minut znika. Wykończenie, jakie na mojej mieszanej cerze pozostawia emulsja, to taka w punkt satyna. Bardzo lubię taki podkład pod (nomen omen) podkład;) -a więc tym sposobem przeszłam zgrabnie do następnej pozytywnej cechy produktu. Bardzo dobrze współpracuje z makijażem, nałożony na niego podkład raz, że świetnie się rozprowadza, dwa, że bardzo ładnie wygląda. Emulsja wręcz ułatwia osiadanie podkładu na cerze. Makijaż nie wyświeca się, do późnych godzin pozostaje w super formie. Kosmetyk niewątpliwie chroni cerę przed wszystkim, co deklaruje producent. Jest dla mnie komfortowym zabezpieczeniem po nocy spędzonej z kwasami czy retinolem, zapobiega działaniu promieni słonecznych. Jednocześnie u mnie produkt nie zapchał cery, nie jest dla niej za ciężki, a więc nie bez powodu producent nazywa go lekką emulsją. U mnie nie dość, że wszystkie obietnice producenta zostają spełnione, tak i moje osobiste oczekiwania względem produktu z wysoką fotoprotekcją są zaspokojone. Mogę śmiało polecić tę pozycję i choć nie należy do najtańszych, niewątpliwie jest warta wydanych pieniędzy. Wydajność oceniam na bardzo podobnym pułapie, jak w przypadku każdego innego, bardziej płynnego produktu z SPF50. Na pewno będę do niej okresowo wracać.
  • 25 lipca 2023 o 15:02
    Gdyby nie to, że skóra dość mocno się po nim wyświeca oraz jest drogi, byłby ideałem.
    Sensum Mare Algotrops zachęcił mnie dobrymi recenzjami m.in. na Wizażu. dlatego mimo dość wysokiej ceny postanowiłam go wypróbować. Ogółem przetestowałam już sporo kremów z SPF i wciąż szukam tego, któremu będę mogła rzec "Mój jedyny, nie opuszczę Cię aż do końca twej produkcji" :D Tej emulsji co prawda tych słów nie powiem, ale też od razu mogę przyznać, że stosowanie jej było całkiem sympatyczne. Przejdźmy jednak do szczegółów :) Kosmetyk kupiłam w jednej z drogerii internetowych i zapłaciłam za niego około 140 złotych. Jest to spora kwota jak za kosmetyk z filtrem, jednak wiem dobrze, jak ciężko jest trafić na naprawdę świetny produkt w tej kategorii, dlatego za coś SUPER jestem w stanie tyle zapłacić. Pojemność to 50ml i zamknięta została w buteleczce z pompką wykonanej z grubego, solidnego szkła. Ogółem opakowanie wygląda bardzo elegancko. Co do właściwości, konsystencja jest dość rzadka, płynna wręcz, po zadozowaniu na wierzch dłoni widać, że się trochę rozpływa. No ale w końcu miały to być krople, więc są. Zapach dla mnie nie był wyczuwalny. Produkt łatwo i szybko się rozprowadzał, choć początkowo trochę bielił skórę i pozostawiał leciutką warstewkę. Co do wykończenia, na mojej mieszanej cerze było ono satynowe, a z czasem coraz bardziej błyszczące, ale niestety w negatywnym tego słowa znaczeniu. Skóra po prostu wyglądała na nadmiernie przetłuszczoną. Kosmetyk w mojej opinii nadaje się pod makijaż. Podkład dobrze się na nim rozprowadza i całkiem nieźle na nim trzyma. Co jednak najważniejsze w tego typu specyfikach, ochrona jest tutaj wysoka (SPF 50 UVB UVA PA++++ HEV/IR), dzięki czemu słońce z tym kremem mi nie było straszne. Przetestowałam go zresztą w warunkach dużego napromieniowania (greckie słońce) i moja skłonna do tego skóra ani nie była spieczona na raczka ani nawet szczególnie opalona. Poza tym produkt nie podrażnił, nie zapchał porów ani nie wysuszył mojej cery, a nawet powiedziałabym, że dodał jej odrobinę nawilżenia i odżywienia. Co do składu, jest naprawdę w porządku. Nie mamy tutaj filtrów przenikających, które mogą mieć negatywny wpływ na układ hormonalny. Jest zaś sporo pielęgnacji, w tym: * nawilżająca gliceryna * wyciąg z korzenia hawajskiego białego imbiru o działaniu przeciwzapalnym * odżywczy wyciąg z suszonej plechy morszczyna pęcherzykowatego * chroniący skórę ekstrakt z algi undarii * nawilżający wyciąg z glonów Porphyra * sól sodowa kwasu hialuronowego pomagająca utrzymać wilgoć w naskórku * będąca antyoksydantem witamina E. Pora przejść do podsumowania. Uważam, że ten kosmetyk jest ciekawą propozycją, gdyż ma wiele zalet, w tym pielęgnuje skórę i daje świetną ochronę, jednak niestety w moim przypadku cera mocno się po nim wyświeca i dlatego odejmuję jedną gwiazdkę. Gdyby nie to, byłby idealny.
    Zalety:
    • wysoka i skuteczna ochrona przeciwsłoneczna
    • dobrze się sprawdza jako baza pod makijaż
    • nie podrażnia, nie uczula, nie wysusza, nie zapycha
    • lekka konsystencja
    • brak wyczuwalnego zapachu
    • opakowanie z pompką
    • fajny skład
    Wady:
    • wysoka cena
    • skóra mocno się po nim wyświeca
    • pozostawia trochę lepką warstewkę